Marijuana og CBCO: Det er en lenke?

Beskrivelse

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er koblet til respiratoriske irritanter. Av denne grunn var forskere nysgjerrige på å kjenne et bånd mellom KOL og marihuana røyk.

L’Marijuana bruk er ikke sjeldent. En borger avstemming I 2017 viste han at 45 prosent av de eldste av videregående skoler rapporterte at han brukte marihuana i deres liv. Ca 6% sa at jeg brukte den daglig, mens L’rapportert daglig bruk av tobakk var bare 4.2%.

Også l’bruk blant voksne vokser. EN 2015 Rapport bemerket at marihuana bruk er doblet mellom oss voksne i den 10 år gamle buen. I 2018, Forskere funnet at den største økningen i forbruket av marihuana siden 2000 har vært blant voksne fra 50 år oppover.

KOL er et generisk begrep som beskriver kroniske lungeforhold som emfysem, kronisk bronkitt og lignende symptomer til’ikke-reversible astma. Det er en vanlig tilstand hos folk som har en historie om røyk.

Faktisk er det anslått at 90 prosent av folk med KOL røkt eller røyker for tiden. I USA har rundt 30 millioner mennesker kappen og halvparten av dem ikke vet.

Så røyking marihuana kan øke risikoen for KOL? Fortsett å lese for å finne ut hvilke forskere som har oppdaget på «8217; bruk av marihuana og på lungens helse.

Som marihuana og l’røykvanen påvirker lungene dine

Marijuana røyking inneholder mange av de samme kjemikaliene av sigarettrøyk. Marijuana har også en større forbrenningshastighet eller forbrenningshastighet. L’Kortsiktig effekt av marihuana røyk kan avhenge av dosen.

Imidlertid kan den gjentatte og sammenhengende bruken av marihuana øke risikoen for dårlig respiratorisk helse. Røyking langsiktig marihuana kan:

 • Øke hostepisoder
 • Øke produksjonen av slim
 • Skade slimosene
 • Øk risikoen for lungeinfeksjoner

Men det er vaner som kan spille den viktigste rollen i generell lungehelse. Folk røyker ofte marihuana annerledes enn hvordan sigaretter røyker. For eksempel kan de holde røyken lenger og dypere i lungene og røyking på en kortere sittende lengde.

Holde røyk påvirker mengden tjære beholdt av lungene. Sammenlignet med røyking tobakk, en gjennomgang av 2014 utdanning Utstilling om at marihuana inhalasjonsteknikker forårsaker «8217, inhalerer fire ganger pluss tjære. En tredje pluss tjære går inn i de nedre luftveiene.

Lengre og dype inhalasjoner øker også fem ganger konsentrasjonen av Carossiemoglobin i blodet. Carbossiemoglobin er opprettet når karbonmonoksid binder seg til blodet hemoglobin.

Når røyk, karbonmonoksid inali. Det er mer sannsynlig å knytte alle «8217; hemoglobin med hensyn til oksygen. Som et resultat transporterer hemoglobin mer karbonmonoksyd og mindre oksygen gjennom blod.

Forskningsbegrensninger på fordelene for helsen og risikoen for marihuana

C’er en betydelig interesse i studioet av marihuana. Forskere ønsker å kjenne sine medisinske og avslapningsmål, samt det direkte forholdet med lungeproblemer som KOL. Men det er mange juridiske, sosiale og praktiske begrensninger.

Faktorer som påvirker forskning og resultater inkluderer:

Klassifiseringen av marihuana

Marijuana er et stoff med tabell 1. Dette betyr at den amerikanske mat- og stoffadministrasjonen ikke tror at stoffet har en medisinsk formål. Tabell 1 Drugs er klassifisert på denne måten fordi det antas å ha en «8217; høy sannsynlighet for misbruk.

Marijuana klassifiseringen gjør studiet av sin dyre og dyre bruk når det gjelder tid.

Kvalitetsovervåking

Mengden av THC og andre kjemiske stoffer i marihuana kan endres basert på loggen. Inhalere kjemikalier kan også endres basert på størrelsen på sigaretten eller mengden røykinhalert. Sjekk kvalitet og sammenligne studier kan være vanskelig.

Forbruk overvåking

Det er vanskelig å holde styr på mengden av forbrukte aktive ingredienser. Den gjennomsnittlige personen kan ikke identifisere dosen han røkt. De fleste studier konsentrerer seg også om bruksfrekvensen, men ignorerer andre detaljer som kan påvirke helsen og resultatene av en studie.

Disse faktorene inkluderer:

 • Felles størrelse
 • intensitet av hvordan noen røyker en stokk
 • Hvis folk deler leddene
 • Bruk av et vannrør eller en fordamper

Symptomer for å holde D’øye

Selv om søket er begrenset for marihuana, røyking alt kan være skadelig for lungene. De fleste KOL-symptomer er ikke tydelige til tilstanden har utviklet seg, og en viss mengde lungeskade har oppstått.

Men hold D’Jeg ser på følgende symptomer:

 • pust
 • Wheezing
 • kronisk hoste
 • Thoracic undertrykkelse
 • Hyppige forkjølelser og andre respiratoriske infeksjoner

Mer alvorlige symptomer på COBD går hånd i hånd med mer alvorlig lungeskade. De inkluderer:

 • hevelse ved foten, ben og hender
 • Ekstrem vekttap
 • Manglende evne til å gjenoppta pusten
 • Negler eller blå lepper

Ring legen din umiddelbart hvis du manifesterer en av disse symptomene, spesielt hvis du har en historie om røyk.

KOL Diagnose

Hvis legen din mistenker at du har COPD, vil du spørre deg dine symptomer og vil gjøre en fullstendig fysisk undersøkelse. Legen vil bruke et stetoskop for å lytte til noen knitrende, knitrende eller hissende pust i lungene.

En lungefunksjonstest kan hjelpe legen å bestemme driften av lungene. For denne testen, blåse i et rør som kobles til en maskin som heter Spirometer. Denne testen gir viktig informasjon om lungefunksjon enn sunne lungene.

Resultatene hjelper legen med å avgjøre om ytterligere tester er nødvendige, eller hvis et reseptbelagte legemiddel kan hjelpe deg med å puste bedre.

La legen din vite om noen av disse faktorene gjelder for deg. KOL kan ikke herdes, men legen kan hjelpe deg med å håndtere symptomer med narkotika og livsstilsendringer.

Ta bort

Forskere forsøker fortsatt å avgjøre om røyking marihuana øker risikoen for KOL. Studier på’emnet er begrenset og har motstridende resultater.

En revisjon av 2014 av utdanning som undersøkt hvis bruken av marihuana forårsaker langsiktige lungesykdommer har oppdaget at de fleste prøvestørrelser var for liten fordi resultatene var avgjørende.

Generelt, som en person inhalerer av noe forutser de negative effektene på hans lungehelse. For personer med KOL, anses ingen innånding av innånding av noe stoff som sikker eller lav risiko.

Hvis du vil slutte å røyke for å redusere risikoen for KOL, men du må ta marihuana av medisinske grunner, snakk med legen din. Du kan diskutere andre metoder for å ta det, som reseptbelagte eller spiselige kapsler.

Hvis du vil slutte å røyke, følg disse forslagene: