Speil Touch Synesthesia: Definisjon, skilt og hvordan å håndtere

Sinestesia av den spekulære berøring er en tilstand som får en person til å føle en følelse av berøring når han ser at noen andre blir rørt.

Begrepet & # 8220; Speil & # 8221; Det refererer til # 8217; ideen om at en person gjenspeiler følelsene han ser når noen andre blir rørt. Dette betyr at når de ser en person berørt til venstre, hører de kontakten til høyre.

Ifølge L’Delaware University, et estimat 2 i mennesker 100 ha denne tilstanden. Fortsett å lese for å oppdage det nåværende søket på denne tilstanden og noen måter å finne ut om det er # 8217; du har.

Det er sant?

En studie av University of Delaware involvert som viser mer enn 2000 hender video studenter med palmer vendt mot l’høy eller ned. Videoen viser deretter hånden som er berørt.

Til personen som ser på videoen, blir spurt om han hørte en berøring hvor som helst i kroppen. Det anslås at 45 intervjuet har rapportert å ha hørt en berøring på hendene.

Leger bruker begrepet & # 8220; Sinestrooms & # 8221; Å beskrive de som lider av sinestesia av Tocchio-speilet. Knytte tilstanden med strukturelle forskjeller i hjernen som induserer folk til å utvikle sensorisk informasjon annerledes enn andre, ifølge en artikkel i magasinet Kognitiv nevrovitenskap.

C’Det er enda mer forskning å kjøre i dette feltet. Det er flere prosesseringsveier for å oversette følelser av berøring og følelse. For tiden forskere teoretisere at synestesien av den spekulære berøring kan være et resultat av et hyperaktivt sensorisk system.

Tilkoblinger med L’empati

Mange søker på synesten av speilet berøring fokus på konseptet som folk med denne tilstanden er mer empatisk enn de som ikke har tilstanden. L’empati er evnen til å forstørre følelsene og følelsene til en person.

I en studie publisert i magasinet Kognitiv nevropsykologi, til folk med speil touch Sinesthesia ble vist en persons ansiktsbilde og var i stand til å bedre gjenkjenne følelser enn folk uten tilstanden.

Forskerne har teoretisert at personer med speil berøringssynestesi har forbedret følelsene til sosial og kognitiv anerkjennelse i forhold til andre.

En studie i magasinet PloS en Han forbinder ikke Sinesthesia av speilet med en større empati. Forfatterne av studien skilt deltakerne i tre grupper og målt deres selvdeklarere empati. Studien fant også at en prosentandel av mennesker som rapporterte å ha sinesthesi av speiltrykket også rapportert å ha noen form for tilstanden til det autistiske spekteret.

Disse resultatene var forskjellige fra lignende studier, så det er vanskelig å vite hvilke konklusjoner som er mer nøyaktige.

Tegn og symptomer

Sinestesi av speilet berøring er en type synestesi. Et annet eksempel er når en person ser fargene som svar på visse følelser, som lyd. For eksempel rapporterte Stevie Wonder og Billy Joel Singers å leve musikk som en følelse av farger.

Ifølge en artikkel i magasinet Grenser i human nevrovitenskap, Forskere har identifisert to hovedundertyper av taktil synestesi.

Den første er speilet, hvor en person føler en følelse av berøring på motsatt side av kroppen mens en «8217, annen person blir rørt. Den andre er en subtype & # 8220; anatomisk & # 8221; der en person opplever en følelse av berøring på samme side.

Typen speil er den vanligste typen. Noen av de tilstands symptomene inkluderer:

 • følelse av smerte i motsatt del av kroppen når en en annen person advarer smerte
 • Prøv en følelse av touch når du ser en’en annen person som er berørt
 • Prøv forskjellige følelser av berøring når en’annen person berøres, for eksempel:
  • klø
  • prikking
  • press
  • smerte
 • Sensasjoner av tyngdekraften variabel fra en liten berøring til en dyp og lakende smerte

De fleste med tilstanden rapporterer å få det fra det fra # 8217; barndommen.

Kan diagnostiseres?

Legene har ikke identifisert spesifikke tester i stand til å diagnostisere Speil Touch Synesthesia. De fleste avgjør symptomer.

Tilstanden vises for øyeblikket ikke i den femte utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken (DSM-V) som psykiatere bruker til å diagnostisere forstyrrelser som angst, depresjon, underskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet og andre. Av denne grunn er det ingen spesifikke diagnostiske kriterier.

Forskere prøver å identifisere tester og verktøy for å hjelpe legene diagnostisere konsekvent. Et eksempel med videovisning av en person som er berørt og måten personen ser på videoene på nytt. Men disse er ennå ikke helt utviklet.

Måter å takle på

Det kan være vanskelig å eksperimentere med de taktile følelsene til andre. Noen kan vurdere den gunstige tilstanden fordi de er mer i stand til å forholde seg til andre. Noen finner det negativt fordi de viser sterke og negative følelser & # 8211; Noen ganger smerte & # 8211; På grunn av det de ser og prøver.

Noen kan dra nytte av terapi for å forsøke å bedre utarbeide dine følelser. En vanlig metode er å forestille seg en beskyttende barriere mellom deg og personen som er berørt.

Noen mennesker med speil Touch Synesthesia kan også dra nytte av reseptbelagte legemidler som bidrar til å overvinne følelser fremkalt fra tilstand, som angst og depresjon.

Når skal du se en lege

Hvis du finner ut at du unngår daglige aktiviteter, for eksempel å sosialisere eller til og med se på fjernsyn, på grunn av frykten for taktile følelser, kan du se, snakke med legen din.

Mens Sinesthesia of The Mirror Touch er en kjent tilstand, undersøker søket fortsatt hvordan man skal behandle det fullt ut. Du kan spørre legen din om de kjenner terapeuter som spesialiserer seg i lidelser i Sensory-behandlingen.

Bunnlinjen

Synesestesi av den spekulære berøringen er en tilstand som induserer en person til å prøve følelsen av å bli rørt på motsatt side eller på en del av kroppen når han ser en’en annen person som er berørt.

Selv om det fortsatt er spesifikke diagnostiske kriterier, kan legene behandle tilstanden som en lidelse i’sensorisk behandling. Dette kan hjelpe en person bedre ansikt frykt eller bekymring for en smertefull eller ubehagelig synestesi episode.