Proteinmåling S: Formål, prosedyre og resultater

COS’er en måling av protein s?

Proteinet S er en av de mange vitale proteinene i menneskekroppen. Det spiller en viktig rolle i kontrollen av blodkoagulasjonsprosessen. Kapasiteten til koagulært blod er veldig viktig. Hindrer en’overdreven blodtap i tilfelle skade. Imidlertid kan en blodpropp i A’arterie eller i en vene (kalt trombose) være ekstremt farlig.

Kroppen din inneholder koagulanter og antikoagulanter. Koagulanter favoriserer koagulasjon, mens antikoagulanter bidrar til å forhindre det. Proteinet S er en antikoagulant. Hvis du ikke CE N’det er nok, kan en skadelig type blodpropp dannes. Den riktige mengden protein s er nødvendig for å sikre riktig funksjon av blodkoagulasjonsprosessen.

Hvis en blodpropp utvikler seg, vil legen ofte foreskrive en fullstendig vurdering av koagulasjonsfaktorer. Lavt protein nivåer er en av de mange potensielle problemene i koagulasjonssystemet.

Fordi et proteinmål brukes?

En av de vanligste årsakene til at legen kan ønske deg å ta en proteinprøve S, er at du har utviklet en blodpropp i benet eller lungen. Å ha forskjellige uforklarlige spontane aborter kan også presse legen din for å sjekke kroppskoagulasjonsfaktorer.

Noen medisinske forhold kan forårsake opprettelse av proteinnivåer, inkludert:

  • svangerskap
  • Hiv
  • Tar reseptbelagte antikoagulanter, for eksempel warfarin og noen andre typer stoffer
  • Hepatiske sykdommer
  • Vitamin K mangel
  • infeksjoner
  • lupus
  • Sickle celleanemi

I noen tilfeller er en mangel på protein arvet. Noen mennesker er ganske enkelt født med mangel på denne antikoagulanten. Legen kan foreskrive testen hvis du har en eller mer kjent tett med en historie med farlige blodpropper, eller hvis noen i familien din har en kjent proteinmangel.

For de fleste med mangel på protein s, er en potensielt farlig blodpropp ofte det første tegn på at noe er galt. Kluten virker oftere i beinet eller i lungen, og det er vanligvis ingen symptomer som fører til arrangementet.

Hvis det utvikler blodpropp (trombose) i en vene eller i A’arterie, tester legen ofte sitt nivå av protein s. Dette kan hjelpe dem med å bestemme årsaken til trombose. Coaguli assosiert med mangel på protein s pleier å danne i årer.

En mangel på protein s betyr ikke alltid at du vil utvikle en trombose. Hvis du har denne mangelen, kan du tilbringe hele livet uten problemer.

Hvordan et proteinmål utføres?

Legen vil evaluere din kliniske historie og [8217; bruk av narkotika før testen for å bestemme når den skal gjøres, og hvis du må gjøre noe for å forberede deg selv.

Testen må ikke utføres under en aktiv koagulasjonshendelse fordi det å ha en blodpropp vil naturlig lavere proteinnivåer, noe som gjør testresultatene unøyaktig.

Du må også forstyrre # 8217; inntak av antikoagulanter i minst to uker før testen, for å sikre nøyaktige resultater. Aldri slutte å ta antikoagulerende stoffer uten legenes godkjenning.

Du må gi en blodprøve for proteinmåling. Legen vil sette inn en nål i en av årene dine og samle et utvalg av blodet ditt i et hetteglass. Du kan føle en liten smerte under innføringen av nålen og litt og smerte senere. Alvorlige komplikasjoner er sjeldne.

Resultater tolkning

Legen vil tolke resultatene og vil diskutere eventuelle anomalier med deg, så vel som diagnosen, hvis den er til stede. Resultatene er generelt presentert i forhold til prosentvis inhibering. Disse prosentverdiene skal generelt være mellom 60 og 150.

Det kan være mindre forskjeller mellom teststrukturer. Høye proteinnivåer er generelt grunn for bekymring, mens lave nivåer kan øke risikoen for blodpropper. Det anbefales ofte å utføre oppfølgingstester for å bekrefte filen diagnose.

Etter en bekreftet mangel på protein s.

Hvis det er mangel på protein s, vil de påfølgende trinnene avhenge av årsaken. Noen ganger C’Det er en annen tilstand som forårsaker at proteinnivåene er lavere enn de burde være. I disse tilfellene er adressering av den underliggende tilstanden den neste logiske passasjen.

For de med en arvelig mangel, L & # 8217, vil vanligvis være på reduksjon eller på eliminering av risikofaktorer for koaguli. Endringene i livsstilen, hvordan å slutte å røyke, gjør fysisk trening ofte, opprettholde en sunn vekt og unngå medisiner som inneholder østrogen, er noen måter å redusere mulighetene som en mengde lavere enn de optimale proteinene til en farlig blodpropp.