12 fordeler og bruksområder av basilikumfrø (Sabja Frø, Tukmaria)

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Basilfrøene er ikke bare for å dyrke basilikumplanter, men du kan også spise dem.

De ser lik Sesamfrø, men de er svarte. Typen du spiser vanligvis kommer fra Sweet Basil, Ocimum Basilicum, som è Anlegget brukes vanligvis til å krysse maten.

Av denne grunn er frøene generelt angitt som søte basilikumfrø. De har også mange andre navn, inkludert Sabja og Tukmaria frø.

Basilfrø har en lang brukshistorie i ayurvedisk og kinesisk medisin, men deres helseeffekter har blitt testet bare i noen få studier.

Her er 12 fascinerende fordeler og bruk av basilikumfrø.

Del på Pinterest

1. God kilde til mineraler

Basert på næringsetikettene til amerikanske produkter, 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø leverer 15% av den daglige referanse dosen (RDI) for kalsium og 10% av RDI for magnesium og jern.

Kalsium og magnesium er avgjørende for helsen til bein og muskelfunksjon, mens jern è Vital for produksjon av røde blodlegemer (1).

Mange mennesker tar ikke nok kalsium og magnesium gjennom kostholdet. Å spise basilikumfrø kan hjelpe deg med å tilfredsstille dine daglige behov for disse næringsstoffene.

Videre kan basilikumsfrøene være en’Viktig kilde til jern og kalsium for folk som ikke spiser kjøtt eller meieriprodukter (2).

2–6. Fiber

Basilfrø er rike på fiber, spesielt oppløselige fibre, inkludert pektin (3, 4).

Her er noen måter som fiberen i PU basililfrøò Ta med fordelene til helsen din:

 • Det hjelper deg med å tilfredsstille fiberkvoten din. Bare 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø gir 7 gram fiber – 25% av RDI. Bare 5% av amerikanerne spiser nok fibre (5, 6).
 • PUò Støtte helsen’tarm. Testede studier tyder på at pektin har prebiotiske fordeler, som betyr PUò Nær og øker gunstige tarmbakterier. Dette kanò Inkludere antiinflammatoriske bakterier som støtter helse’tarmen (7, 8, 9).
 • PUò Hjelpe deg med å føle deg full. Puektin Può Forsinker tømmingen av magen og øker hormonelle nivåer som fremmer en følelse av fylde. Men ikke è Klar hvis du spiser basilikumfrø til bremse l’Appetitt er en effektiv strategi for å gå ned i vekt (4, 10).
 • PUò Hjelp glukose kontroll. Når folk med type 2 diabetes spiste 10 gram (3/4 skje) av basilikrofrø i vann etter hvert måltid i en måned, var deres nivå av blodsukker etter måltid mindre enn 17% lavere enn’Start av studioet (11).
 • PUò forbedre kolesterolet. Puektin Può Senk kolesterolet i blodet som hemmer’Kolesterolabsorpsjon i det’tarm. Folk som spiste 30 gram (7 ts) av basilikumfrø om dagen i en måned har hatt en dråpe’8% av totalt kolesterol (4, 7).

På grunn av mangelen på nylig vitenskapelig forskning på basilikumfrø, er det behov for videre studier for å bekrefte disse helsemessige fordelene.

7. Tykkere og smakløst stabilisator

Den fibrøse og rike basilikumsfrøgummien kan være en verdifull ingrediens i’Matindustri, somé è Tasteless og Può bidra til å tykkere og stabilisere blandinger (12, 1. 3, 14).

For eksempel, PUò Stabilisere isen og redusere veksten av uønskede iskrystaller med 30-40% sammenlignet med standard iskremformuleringer (15).

Basil frø Gummi PUò også stabilisere salat krydder, lavt fett og gelatin pisket krem, samt tjene som en fett erstatning i yoghurt og majones (16, 17).

Housewares kan også bruke disse frøene til tykkere oppskrifter som desserter, supper og sauser.

8. Rik på vegetabilske forbindelser

Basilfrøene er rike på vegetabilske forbindelser, inkludert flavonoider og andre polyfenoler.

Flavonoider er antioksidanter, som betyr å beskytte celler mot frie radikaler. Disse planteforbindelsene har også egenskaperà Anti-inflammatorisk og anticancer (18, 19, 20).

Flere observasjonsstudier forbinder et større inntak av flavonoider til redusert risiko for hjertesykdom (21, 22).

Videre, i et testrørstudio, L’Basil frøekstrakt drepte skadelige bakterier og utløste tumorcelledød (20).

Men forskning på potensielle fordeler for helsen til basilikum frø. Disse fordelene har ikke blitt testet på folk, né med hele frø.

9. Ingrediens for moro og fibrøse drinker

Basilfrøene har lenge vært brukt i drinker i India og Sørøst-Asia.

En populær dessert som ligner en kald drikke i India è Falooda, laget med basilikumfrø, rosa og melk smaksatt sirup. Noen versjoner legger til iskrem, pasta eller frukt.

Videre selger noen matprodusenter i USA og Europa nå flaskeholdige drikker basert på basilikumfrø.

Frøene gjør drinker litt ‘gummy og legg til mye sunn fiber, noe som vanligvis mangler drinker.

10. Omega-3 fett grønnsakskilde

Basilfrø inneholder et gjennomsnitt på 2.5 gram fett per del fra 1 skje (13 gram eller 0.5 gram). Dette varierer i henhold til vekstbetingelsene (17, 23).

Av denne fettet, om målerenà – 1,240 mg per skje – è L’Alfa-linolensyre (vinge), et omega-3 fett.

Ikke C’è RDI per vinge, men 1100 mg eller 1600 mg per dag for kvinner og menn, henholdsvis, è Gitt et passende inntak av denne essensielle fettsyren (2, 24).

Derfor kan bare en spiseskje basilikum frø tilfredsstille mest, eller til og med alt, ditt daglige vingekrav.

Kroppen din bruker hovedsakelig vinge for å produsere energi. PUò har også antiinflammatoriske fordeler og reduserer risikoen for visse forhold, inkludert kardialsykdommer og type 2 diabetes (24, 25, 26, 27).

11. Utmerket alternativ til Chia frø

Basilfrøene er litt ‘merù Great Chia frø, men har en lignende ernæringsmessig profil.

Slik sammenligner du 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) frø (28):

Basilicosemi frø av Chia Calorie6060 Total Fats22.5 gram3 gram fett omega-3 mg12424 Mgcarboidrati Total2,880 Gramm7 GrammifiBre Food5 Gramm7 gram protein5 Gramm2 RDI10% RDI10% rdirome1% 1% RDI10%

Ernæringsmessige forskjeller merù bemerkelsesverdig er at Chia frø inneholder merù av dobbel av omega-3 fett, men litt ‘Mindre av fibre enn basilikumsfrøene.

Chia frø og basilikum frø svulmer og danner en gel når de er gjennomvåt. Men basilikumsfrøene svulmer merù raskt og nå større størrelse enn chiafrøene.

Begge frøene har en smakløs smak, slik at de kan brukes i mange av de samme oppskrifter som smoothies og bakevarer.

Chia frø kan også konsumeres tørr, for eksempel sprinklet på en’salat, mens basilikum frø generelt ikke blir brukt tørr, somé De er vanskelige å tygge.

12. Lett å bruke

Du kan kjøpe basilikumfrø i asiatiske og online dagligvarebutikker: Leter du etter spiselige basilikumsfrø. De halvfylte frøene koster generelt merù For unse og kan ha blitt behandlet med plantevernmidler.

Å spise basilikumfrø, generelt begynner du å nedsenke dem.

Soaking frøene

Å fordype basilikumsfrøene, tilsett 8 gram (237 ml eller 1 kopp) vann for 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø.

OSSù Vann hvis du ønsker det, sidené Frøene absorberer bare det som er nødvendig. L’Bruk av en mengdeà Utilstrekkelig vann PUò forårsake dannelsen av frø klumper mens fuktighet.

La frøene bli impregnert i ca. 15 minutter. Når frøene svulmer, om å trippere størrelsen. Dessuten blir den ytre delen som ligner på gelen grå.

Sentrum av et fuktet basilikumfrø forblir svart. Denne delen har en liten knirk når tyggen, som ligner på tapiokaen.

Filtrer de fuktede basilikumsfrøene og legg dem til oppskriften din. Hvis en oppskrift inneholder svært flytende, som suppen, ikke è pre-soaking.

Måter å bruke dem på

Du kan finne online oppskrifter som inkluderer basilikumfrø. Deres smakløse smak blander lett i rettene.

For eksempel kan du bruke basilikumsfrøene i:

 • rister
 • rister
 • Lemonade og andre drinker
 • supper
 • salatdressing
 • yoghurt
 • pudding
 • Varme korn som mel d’havre
 • Hele fritters
 • Første kurs av hele pastaen
 • brød og muffins

Når du bruker basilikumsfrøene i bakevarer, kan du male dem og bruke dem til å erstatte en del av melet i stedet for å legge dem til å suge.

Alternativt kan du bruke basilikumfrøene til å erstatte eggene i bakevarer. Bruk 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø gjennomvåt i 3 ss (1.5 gram eller 45 ml) vann for å erstatte 1 egg.

Mulige bivirkninger

L’Høy Basil Seed Fiber Content PUò Forårsake fordøyelsessvirkninger som hevelse. Som regel è bedre å gradvis øke’Fiberinntaket for å gi til’tarmen tid til å tilpasse seg (6).

Videre sier en basilikumfrøleverandør at frøene gir 185% av vitamin K RDI per skje (0.5 gram eller 13 gram).

Vitamin K hjelper blodkoagulasjon. Derfor kan å spise basilikumfrø forstyrre warfarin og lignende farmakologiske behandlinger for å fluidifisere blod (29, 30).

Bunnlinjen

Basilfrøene er rike på fiber, en god kilde til mineraler, rik på omega-3 fett av vegetabilsk opprinnelse og rikelig med gunstige vegetabilske forbindelser.

Du kan spise dem etter at de har dem nedsenket i væsken. Basil frø drikker har lenge vært populært i India og Sørøst-Asia, og nå tar de også tak i USA.

Hvis du liker å prøve nye sunne mattrender, sjekk butikkene på asiatiske matvarer eller online for spiselige basilikumsfrø.

12 fordeler og bruksområder av basilikumfrø (Sabja Frø, Tukmaria)

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Basilfrøene er ikke bare for å dyrke basilikumplanter, men du kan også spise dem.

De ser lik Sesamfrø, men de er svarte. Typen du spiser vanligvis kommer fra Sweet Basil, Ocimum Basilicum, som è Anlegget brukes vanligvis til å krysse maten.

Av denne grunn er frøene generelt angitt som søte basilikumfrø. De har også mange andre navn, inkludert Sabja og Tukmaria frø.

Basilfrø har en lang brukshistorie i ayurvedisk og kinesisk medisin, men deres helseeffekter har blitt testet bare i noen få studier.

Her er 12 fascinerende fordeler og bruk av basilikumfrø.

Del på Pinterest

1. God kilde til mineraler

Basert på næringsetikettene til amerikanske produkter, 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø leverer 15% av den daglige referanse dosen (RDI) for kalsium og 10% av RDI for magnesium og jern.

Kalsium og magnesium er avgjørende for helsen til bein og muskelfunksjon, mens jern è Vital for produksjon av røde blodlegemer (1).

Mange mennesker tar ikke nok kalsium og magnesium gjennom kostholdet. Å spise basilikumfrø kan hjelpe deg med å tilfredsstille dine daglige behov for disse næringsstoffene.

Videre kan basilikumsfrøene være en’Viktig kilde til jern og kalsium for folk som ikke spiser kjøtt eller meieriprodukter (2).

2–6. Fiber

Basilfrø er rike på fiber, spesielt oppløselige fibre, inkludert pektin (3, 4).

Her er noen måter som fiberen i PU basililfrøò Ta med fordelene til helsen din:

 • Det hjelper deg med å tilfredsstille fiberkvoten din. Bare 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø gir 7 gram fiber – 25% av RDI. Bare 5% av amerikanerne spiser nok fibre (5, 6).
 • PUò Støtte helsen’tarm. Testede studier tyder på at pektin har prebiotiske fordeler, som betyr PUò Nær og øker gunstige tarmbakterier. Dette kanò Inkludere antiinflammatoriske bakterier som støtter helse’tarmen (7, 8, 9).
 • PUò Hjelpe deg med å føle deg full. Puektin Può Forsinker tømmingen av magen og øker hormonelle nivåer som fremmer en følelse av fylde. Men ikke è Klar hvis du spiser basilikumfrø til bremse l’Appetitt er en effektiv strategi for å gå ned i vekt (4, 10).
 • PUò Hjelp glukose kontroll. Når folk med type 2 diabetes spiste 10 gram (3/4 skje) av basilikrofrø i vann etter hvert måltid i en måned, var deres nivå av blodsukker etter måltid mindre enn 17% lavere enn’Start av studioet (11).
 • PUò forbedre kolesterolet. Puektin Può Senk kolesterolet i blodet som hemmer’Kolesterolabsorpsjon i det’tarm. Folk som spiste 30 gram (7 ts) av basilikumfrø om dagen i en måned har hatt en dråpe’8% av totalt kolesterol (4, 7).

På grunn av mangelen på nylig vitenskapelig forskning på basilikumfrø, er det behov for videre studier for å bekrefte disse helsemessige fordelene.

7. Tykkere og smakløst stabilisator

Den fibrøse og rike basilikumsfrøgummien kan være en verdifull ingrediens i’Matindustri, somé è Tasteless og Può bidra til å tykkere og stabilisere blandinger (12, 1. 3, 14).

For eksempel, PUò Stabilisere isen og redusere veksten av uønskede iskrystaller med 30-40% sammenlignet med standard iskremformuleringer (15).

Basil frø Gummi PUò også stabilisere salat krydder, lavt fett og gelatin pisket krem, samt tjene som en fett erstatning i yoghurt og majones (16, 17).

Housewares kan også bruke disse frøene til tykkere oppskrifter som desserter, supper og sauser.

8. Rik på vegetabilske forbindelser

Basilfrøene er rike på vegetabilske forbindelser, inkludert flavonoider og andre polyfenoler.

Flavonoider er antioksidanter, som betyr å beskytte celler mot frie radikaler. Disse planteforbindelsene har også egenskaperà Anti-inflammatorisk og anticancer (18, 19, 20).

Flere observasjonsstudier forbinder et større inntak av flavonoider til redusert risiko for hjertesykdom (21, 22).

Videre, i et testrørstudio, L’Basil frøekstrakt drepte skadelige bakterier og utløste tumorcelledød (20).

Men forskning på potensielle fordeler for helsen til basilikum frø. Disse fordelene har ikke blitt testet på folk, né med hele frø.

9. Ingrediens for moro og fibrøse drinker

Basilfrøene har lenge vært brukt i drinker i India og Sørøst-Asia.

En populær dessert som ligner en kald drikke i India è Falooda, laget med basilikumfrø, rosa og melk smaksatt sirup. Noen versjoner legger til iskrem, pasta eller frukt.

Videre selger noen matprodusenter i USA og Europa nå flaskeholdige drikker basert på basilikumfrø.

Frøene gjør drinker litt ‘gummy og legg til mye sunn fiber, noe som vanligvis mangler drinker.

10. Omega-3 fett grønnsakskilde

Basilfrø inneholder et gjennomsnitt på 2.5 gram fett per del fra 1 skje (13 gram eller 0.5 gram). Dette varierer i henhold til vekstbetingelsene (17, 23).

Av denne fettet, om målerenà – 1,240 mg per skje – è L’Alfa-linolensyre (vinge), et omega-3 fett.

Ikke C’è RDI per vinge, men 1100 mg eller 1600 mg per dag for kvinner og menn, henholdsvis, è Gitt et passende inntak av denne essensielle fettsyren (2, 24).

Derfor kan bare en spiseskje basilikum frø tilfredsstille mest, eller til og med alt, ditt daglige vingekrav.

Kroppen din bruker hovedsakelig vinge for å produsere energi. PUò har også antiinflammatoriske fordeler og reduserer risikoen for visse forhold, inkludert kardialsykdommer og type 2 diabetes (24, 25, 26, 27).

11. Utmerket alternativ til Chia frø

Basilfrøene er litt ‘merù Great Chia frø, men har en lignende ernæringsmessig profil.

Slik sammenligner du 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) frø (28):

Basilicosemi frø av Chia Calorie6060 Total Fats22.5 gram3 gram fett omega-3 mg12424 Mgcarboidrati Total2,880 Gramm7 GrammifiBre Food5 Gramm7 gram protein5 Gramm2 RDI10% RDI10% rdirome1% 1% RDI10%

Ernæringsmessige forskjeller merù bemerkelsesverdig er at Chia frø inneholder merù av dobbel av omega-3 fett, men litt ‘Mindre av fibre enn basilikumsfrøene.

Chia frø og basilikum frø svulmer og danner en gel når de er gjennomvåt. Men basilikumsfrøene svulmer merù raskt og nå større størrelse enn chiafrøene.

Begge frøene har en smakløs smak, slik at de kan brukes i mange av de samme oppskrifter som smoothies og bakevarer.

Chia frø kan også konsumeres tørr, for eksempel sprinklet på en’salat, mens basilikum frø generelt ikke blir brukt tørr, somé De er vanskelige å tygge.

12. Lett å bruke

Du kan kjøpe basilikumfrø i asiatiske og online dagligvarebutikker: Leter du etter spiselige basilikumsfrø. De halvfylte frøene koster generelt merù For unse og kan ha blitt behandlet med plantevernmidler.

Å spise basilikumfrø, generelt begynner du å nedsenke dem.

Soaking frøene

Å fordype basilikumsfrøene, tilsett 8 gram (237 ml eller 1 kopp) vann for 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø.

OSSù Vann hvis du ønsker det, sidené Frøene absorberer bare det som er nødvendig. L’Bruk av en mengdeà Utilstrekkelig vann PUò forårsake dannelsen av frø klumper mens fuktighet.

La frøene bli impregnert i ca. 15 minutter. Når frøene svulmer, om å trippere størrelsen. Dessuten blir den ytre delen som ligner på gelen grå.

Sentrum av et fuktet basilikumfrø forblir svart. Denne delen har en liten knirk når tyggen, som ligner på tapiokaen.

Filtrer de fuktede basilikumsfrøene og legg dem til oppskriften din. Hvis en oppskrift inneholder svært flytende, som suppen, ikke è pre-soaking.

Måter å bruke dem på

Du kan finne online oppskrifter som inkluderer basilikumfrø. Deres smakløse smak blander lett i rettene.

For eksempel kan du bruke basilikumsfrøene i:

 • rister
 • rister
 • Lemonade og andre drinker
 • supper
 • salatdressing
 • yoghurt
 • pudding
 • Varme korn som mel d’havre
 • Hele fritters
 • Første kurs av hele pastaen
 • brød og muffins

Når du bruker basilikumsfrøene i bakevarer, kan du male dem og bruke dem til å erstatte en del av melet i stedet for å legge dem til å suge.

Alternativt kan du bruke basilikumfrøene til å erstatte eggene i bakevarer. Bruk 1 skje (13 gram eller 0.5 gram) Basilfrø gjennomvåt i 3 ss (1.5 gram eller 45 ml) vann for å erstatte 1 egg.

Mulige bivirkninger

L’Høy Basil Seed Fiber Content PUò Forårsake fordøyelsessvirkninger som hevelse. Som regel è bedre å gradvis øke’Fiberinntaket for å gi til’tarmen tid til å tilpasse seg (6).

Videre sier en basilikumfrøleverandør at frøene gir 185% av vitamin K RDI per skje (0.5 gram eller 13 gram).

Vitamin K hjelper blodkoagulasjon. Derfor kan å spise basilikumfrø forstyrre warfarin og lignende farmakologiske behandlinger for å fluidifisere blod (29, 30).

Bunnlinjen

Basilfrøene er rike på fiber, en god kilde til mineraler, rik på omega-3 fett av vegetabilsk opprinnelse og rikelig med gunstige vegetabilske forbindelser.

Du kan spise dem etter at de har dem nedsenket i væsken. Basil frø drikker har lenge vært populært i India og Sørøst-Asia, og nå tar de også tak i USA.

Hvis du liker å prøve nye sunne mattrender, sjekk butikkene på asiatiske matvarer eller online for spiselige basilikumsfrø.