Små celle lungekreft i utvidet trinn: når kreft sprer seg

Beskrivelse

Mange svulster har fire faser, men småcellepulmonalkarsinom (SCLC) er generelt delt inn i to trinn: Begrenset stadium og forlenget stadium.

Å vite stadion gir deg en’ide om det generelle perspektivet og hva du kan forvente fra behandlingen. Når du bestemmer de neste trinnene, er fasen ikke den eneste vurderingen. Legen din vil også ta hensyn til din alder, generelle helse og personlige preferanser om livskvaliteten.

Fortsett å lese for å lære mer om hva det betyr å ha en utvidet SCLC.

Utvidet SCLC-scenen

Den omfattende SCLC-scenen har spredt seg langt fra den opprinnelige svulsten. Legen diagnostiserer en SCLC på et utvidet stadium når kreft:

 • Det er utbredt i alle deler av en lunge
 • Den har spredt seg til den andre lungen
 • invadert området mellom lungene
 • Han nådde lymfeknuter på # 8217; andre siden av brystet
 • har nådd benmarg eller fjerne steder som hjernen, binyrene eller leveren

Fordi det ofte er første symptomer, Ca 2 personer ut av 3 med SCLC Den har en utvidet scenesykdom på tidspunktet for diagnosen.

L’Tilbakevendende SCLC er en kreft som har gjenopprettet etter at behandlingen er fullført.

Behandling for SCLC i utvidet stadium

Kjemoterapi

Fordi kreft har spredt, er hovedbehandlingen for den utvidede scenesklc kjemoterapi. Kjemoterapi er en type systemisk terapi. Det påvirker ikke en svulst eller et spesielt organisasjonsområde. Søk og angrep tumorceller, uavhengig av hvor de er. Kan redusere svulster og redusere progresjonen.

Noen av de vanligste kjemiske stoffene som brukes til SCLC, er:

 • CarboPlatin
 • cisplatin
 • etoposid
 • Irinotecan

Vanligvis brukes to stoffer i kombinasjon.

immunterapi

Immunoterapeutiske stoffer som Atezolizumab kan brukes i kombinasjon med kjemoterapi, som vedlikeholdsbehandling eller når kjemoterapi ikke virker lenger.

Stråling

I det utvidede SCLC-scenen utføres brystet radioterapi vanligvis bare hvis du har en god kjemoterapi respons.

Radioterapi kan brukes til å treffe bestemte områder av kroppen hvor kreft har spredt seg. Dette kan bidra til å redusere svulster for å forbedre symptomene og potensielt forlenge livet ditt.

Selv om kreften ikke har spredt seg til hjernen, kan legen anbefale radioterapi til hjernen (profylaktisk kranisk bestråling). Dette kan forhindre kreft å spre der.

Lungekreft kan føre til blødning og pusteproblemer. Når dette skjer, kan radioterapi eller laseroperasjon brukes. L’Målet er ikke å behandle det, men forbedre symptomene og den generelle livskvaliteten.

Kliniske tester

SCLC er vanskelig å behandle. Du kan vurdere kliniske studier av nye kjemoterapeutiske midler, immunterapi eller andre behandlinger som ikke ellers ville være tilgjengelige. Hvis du er interessert i å lære mer, kan legen din finne ut hvilket bevis som kan være en god korrespondanse for deg.

Støtte terapier

Også, du kan trenge støtteomsorg (palliativ) for å håndtere spesifikke symptomer. For eksempel:

 • Bronkodilatatorer for å forstørre luftveiene i lungene
 • Oksygen terapi
 • smertestillende
 • kortikosteroider
 • Gastrointestinale legemidler

Du kan også jobbe med en diettist for ernæringsmessig støtte.

Utsikter for SCLC i utvidet fase

Kjemoterapi kan være effektiv for å redusere L’SCLC. Mange vil oppleve litt lettelse fra symptomene.

Selv om kreft smalter til det punktet at bildebehandlingstester ikke lenger kan identifisere det, vil legen sannsynligvis foreslå en vedlikeholdsterapi. Dette skyldes at SCLC er en aggressiv sykdom som nesten alltid kommer tilbake.

Selv om det ikke er noen kur for utvidet scenen SCLC, kan behandling bidra til langsom progresjon og forbedre livskvaliteten.

Velg behandlingen

Det er mange standardbehandlinger for utvidet SCLC og mange ting å vurdere. I tillegg til internshipet vil legen gi råd om en behandling basert på:

 • hvor kreft spredt (metastatisert) og hvilke organer er interessert
 • Tyngdekraften av symptomer
 • din alder
 • Personlige preferanser

Kjemoterapi og stråling kan føre til betydelige bivirkninger, selv i sunnere mennesker. Din generelle helse vil lede beslutninger om kjemoterapi medisiner og dosering.

Legg til side tid for å ha en grundig diskusjon med onkologen din. Det kan være nyttig å involvere familiemedlemmer eller andre kjære. Fakta A’presis ide om noen form for behandling, hva skal du med rimelighet forvente av dem og sannsynlige bivirkninger.

Be om informasjon om logistikken til behandlingen og hvordan det vil påvirke dagen din om dagen. Din livskvalitet er viktig. Hva du vil teller. Oppfordrer legen din til å snakke tydelig slik at du kan ta gode beslutninger.

Hvis kjemoterapi eller kliniske studier ikke passer for deg, kan du fortsatt fortsette å motta støttepleie. I stedet for å forsøke å behandle kreft eller sakte progresjon, fokuserer bærerapi på styring av symptomer og opprettholde best mulig kvalitetskvalitet så lenge som mulig.

Lev med et stort SCLC-scenen

Lever med en utvidet scene SCLC kan være undertrykkende. Men det er måter å håndtere sykdommen og leve livet ditt på det meste.

Noen mennesker finner nyttige for å se en terapeut for å løse sine følelser. Dette kan også være nyttig for kjære som har problemer.

Bli med i en støttegruppe for lungekreft, du kan komme i kontakt med andre som forstår hva du passerer. Legen eller omsorgssenteret ditt kan lede deg til disse tjenestene.

Å få behandling er viktig, men det er ikke det eneste du må vurdere. Gi deg selv aktiviteter som er viktige for deg. Du fortjener det og bidrar til livskvaliteten din.

Ta bort

SCLC i utvidet stadium betyr at kreften din har spredt seg bort fra svulsten. Det er ingen kur mot denne typen kreft, men behandling er tilgjengelig for å hjelpe til med å håndtere symptomer og forlenge livet. Legen vil gi råd til en behandlingsplan basert på diagnose og generell helse.