Snapfinger: Symptomer, årsaker og risikofaktorer

Cos’er snapfingeren?

Snapfingeren oppstår på grunn av senen betennelse som bøyer fingrene, forårsaker følsomhet og smerte til fingrene. Tilstanden begrenser bevegelsen av fingeren og kan gjøre det vanskelig å rette og bøye fingeren.

Hva er symptomene på snapfingeren?

De første vanlige symptomene inkluderer:

 • En vedvarende smerte på bunnen av tommelen eller en annen finger
 • En fremspring eller en knutepunkt rundt fingerens base i nærheten av håndflaten
 • Ømhet rundt fingerens base
 • ett klikk eller et skudd med bevegelse
 • fingerstivhet

Hvis du ikke gjennomgår omsorg, kan snapfingeren utvikle seg. Avanserte symptomer inkluderer tommel, en annen finger eller begge låst i en foldet eller rett stilling. Du kan ikke engang være i stand til å forlenge fingeren uten å bruke den andre hånden hvis du har en avansert utløser.

Symptomene på snapfingeren har en tendens til å bli verre om morgenen. Fingen begynner vanligvis å slappe av og flytte lettere i løpet av dagen.

Hva er årsakene til snapfingeren?

Fingrene har flere små bein. Senonene forbinder disse beinene til musklene. Når musklene kontrakter eller stivne, tar senene beinene for å bevege fingrene.

De lange senene, kalt flexor sener, strekker seg fra # 8217; underarmen til musklene og til hendene i hendene. Flexor Tendons slipper gjennom en kappe av flexorene, som er som en tunnel for senen. Hvis tunnelen smalter, kan din sener ikke bevege seg lett. Dette er hva som skjer i snapfingeren.

Når senen glir gjennom den begrensede skjeden, er den irritert og svulmer. Bevegelsen blir ekstremt vanskelig. L’Betennelse kan føre til utvikling av en fremspring, som ytterligere begrenser bevegelse. Dette oversetter til en finger som forblir i en foldet stilling. Det blir ekstremt vanskelig å rette.

Hvem er i fare for snapfingeren?

Noen mennesker er mer sannsynlig å ha en snap finger i forhold til andre. For eksempel, ifølge Mayo Clinic, Det er mer vanlig hos kvinner enn hos menn.

Andre risikofaktorer knyttet til snapfingeren inkluderer:

 • i alderen 40 og 60 år
 • diabetes
 • Har hypothyroidisme
 • Ha reumatoid artritt
 • Tuberkulose
 • Utfør repetitive oppgaver som kan bruke hånden din, hvordan du spiller et musikkinstrument

Sekund Cleveland Clinic, Snapfingeren påvirker mest musikere, bønder og arbeidere i’industrien.

Hvordan snapfingeren er diagnostisert?

En lege kan vanligvis diagnostisere utløseren finger med en fysisk eksamen og noen enkle spørsmål om din medisinske historie.

Legen din vil lytte til karakteristiske klikk under bevegelse. De vil se etter en foldet finger. De kan også se på deg mens du åpner og lukker hånden din. Diagnosen krever vanligvis ikke røntgen eller andre bildebehandlingstester.

Hvordan snapfingeren behandles?

Hjemmelagde behandlinger

Behandlinger avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene. Hjemmebehandlinger inkluderer:

 • Ta en pause fra repeterende aktiviteter for xnumx-xnumx uker
 • Bruk en Guardor eller en splint for å begrense bevegelsen og plasser hånden din
 • Påfør varme eller is for å redusere hevelse
 • Ved å nedsenke hånden din i varmt vann flere ganger i løpet av dagen for å slappe av sener og muskler
 • forsiktig strekker fingrene for å forbedre deres bevegelsesområde

Medisinering

Narkotika kan bidra til å lindre betennelse. Anti-inflammatoriske stoffer inkluderer:

 • Ibuprofen (Advil)
 • Naproser (Aleeve)
 • Prescription anti-inflammatoriske
 • steroid injeksjoner

Kirurgi

Hvis narkotika og hjemmebehandlinger ikke virker, kan legen anbefale kirurgi. Kirurger utfører kirurgiske inngrep for snapfingeren på ambulant basis. Etter å ha fått et anestesi-skudd, utfører kirurgen et lite kutt i håndflaten og kutter deretter tendens tidskjede.

Som gardinene er heaths, er området mer oppløst, og hjelper fingeren til å bevege seg lettere. Risikoen for kirurgi inkluderer infeksjoner eller kirurgiske resultater ineffektive.

Kirurgisk gjenoppretting kan ta fra noen få uker til seks måneder. Legen kan anbefale fysioterapi øvelser for å lindre postoperativ stivhet. Som en generell regel, når legen slute tendens skjede, kan senen bevege seg fritt.

Du bør kunne gå tilbake til dine normale aktiviteter innen få dager. Legen vil fjerne suturer i 7-14 dager.

Hva er perspektivet for folk med snapfingeren?

Livsstilsendringer og «8217; unngå visse aktiviteter, er ofte effektive behandlinger for snapfingeren.

Behandling med kortikosteroider kan også være effektive, men symptomene kan komme tilbake etter denne behandlingen.

Ifølge en studie publisert i Journal of Bone and Joint Surgery, Forskerne fant at symptomene hadde returnert i 56% av tallene som ble påvirket 12 måneder etter at deltakerne hadde mottatt kortikosteroidinjeksjonsbehandlinger.

Disse symptomene gjenopptok vanligvis flere måneder etter mottak av injeksjon. Imidlertid er injeksjonen rask og enkel. Kan tillate deg å utsette operasjonen opp til et mer praktisk øyeblikk.

Forskerne av denne studien fant også at deltakerne med insulinavhengige diabetes, som var enda yngre og hadde forskjellige symptomatiske fingre, de var mer sannsynlig å ha en retur av symptomer.