Plantar Callus: Nedre del av føttene, fjerning, behandling, vs. Plantar Wart

COS’er en plantar callus?

Plantargatene er harde og tykkere hud som dannes på overflaten av den nedre delen av foten (plantar side). Plantargatene forekommer vanligvis på plantarbandet. Dette er det tykke båndet av stoff som forbinder hælbenet til tærne og fotfabrikken. De kan være ubehagelige, men de er veldig behandlelige.

Plantargatene er ekstremt vanlige. Jeg er ikke en grunn til bekymring med mindre visse problematiske symptomer oppstår sammen med dem.

Hva er symptomene på en plantar callus?

Huden på en plantar callus er grå eller gulaktig. Huden kan også virke hardt, grovt, tørt og skumlet. Det kan være smertefullt å bruke direkte trykk på # 8217; område.

Plantargatene kan være store, som dekker en bred forlengelse av hælen eller fotfabrikken.

Del på Pinterest

Hvordan varierer plantargatene fra andre hudvekst

På grunn av det vi bruker våre føtter hver dag, er de utsatt for mange forskjellige vekst. Du kan ikke være sikker på at du har utviklet en mais eller en fotvorte på foten i stedet for en callus.

En mais er et lite sted med fortykket hud med en hette i midten. Frøene utvikler seg vanligvis på den øvre delen og på tærnes sider.

The Plantar Warts, D’Andre deler, er ofte funnet på bunnen av foten. Vorterne ser ut som en blomkål, med små svarte flekker i midten. En fotwart kan bløde når du går over.

Plantarvorterene har ikke kutan striper (gravert furrows) når de vokser på foten. Plantevorterene er mer smertefulle når sidetrykket påføres, mens plantargatene kan forårsake smerte når et direkte trykk påføres på # 8217; område.

Hva er årsakene til plantaranropene?

Gatene dannes når trykket eller friksjonen er hyppig på et spesifikt område på et bestemt område. Det er derfor gatene er så vanlige om våre føtter, som støtter kroppsvekten. Callusene er dannet som en beskyttelse for huden mot dette trykket.

Bruk uegnet sko med subtile sokker eller uten sokker, for eksempel, kan være ansvarlig for anvendelsen av overdreven trykk på føttene. Høye hæler, som ofte er designet for mote og ikke for komfort eller praktisk, er ofte de verste overtredelsene.

Også høye aktivitetsnivåer, spesielt de som trener press på føttene, kan bidra til plantar calluses. Løpere og idrettsutøvere, for eksempel, eller de som går i stedet for kjøring, er mer utsatt for plantaranropene.

Det er bevis på at Røyking kan øke sannsynligheten for å utvikle anrop på føttene. Det antas at dette skyldes innsnevring av fartøy på endene forårsaket av røyk. Dette kan føre til nedgang eller alt «8217; subkutan stoffatrofi. Til slutt kan dette føre til mer kontakt mellom beinet og huden, og skaper flere calluses.

Selv bein deformiteter kan være ansvarlig. Noen ganger vil en beindeformitet oversette til overdreven trykk påført på visse områder av foten, spesielt hvis en persons gang er endret på grunn av deformitet.

Når skal du se en lege

The Plantari-gatene, selv om det er ubehagelig, mener ikke automatisk et besøk til en lege. I noen tilfeller bør du imidlertid gjøre en avtale med din familie lege eller podiater. Disse tilfellene inkluderer:

  • Hvis du lider av diabetes, hjertesykdom eller sirkulasjonsproblemer. Hvis du har en av disse forholdene, har du større risiko for å utvikle en & # 8217;. Hvis du har nerveskade på grunn av diabetes, kan dette være farlig. Rett straks en avtale med legen din hvis du lider av en av disse forholdene og finn endringer i føttene dine.
  • Din callus har en klar væske eller en pusssekresjon. Dette er et tegn på at callus er smittet eller såret og trenger umiddelbar behandling.
  • Hvis plantargatene dine er gjentatte. Din ortopediske podiater eller kirurg kan hjelpe deg med å finne ut hvorfor dine callusus fortsetter å komme tilbake.
  • Hvis du merker at callus er rødt, spesielt smertefullt eller varmt til berøring. Disse symptomene kan rapportere en infeksjon på 8217;.

Hvordan Plantar Callus behandles?

De fleste plantebiler kan behandles hjemme. Fordyp dine føtter i varmt vann i minst ti minutter og bruk fuktighetsgivende kremer og tette lotioner når huden er tørr, kan hjelpe til med å myke anropet. Du kan også bruke pimpstenstein eller metallkalk for å kutte anropet. Denne behandlingen er mer effektiv etter nedsenking av føttene i varmt vann.

For å avlaste press på problemområder, kan du også bruke innsatser for skøyter og sko med større støtte og polstring.

Hvis domicilianske behandlinger ikke er effektive, kan en lege hjelpe deg med å ta vare på din plantar callus. Legen din har to hovedmetoder for å behandle plantaranropene. Den første er å fjerne den tykke huden på callus med en skalpell. Den andre er å bruke oppdateringer eller kremer som inneholder 40% salicylsyre for å ringe. Quest’Sist er mer effektiv hvis du har brukt daglig og når den brukes etter bruk av en pimpstein eller en metallfil for å fjerne callus.

For å forhindre langsiktige fotballer, kan legen din anbefale deg å bære en annen type sko som passer bedre til formen på foten din og alle «8217; plantar bue. De kan også være i stand til å observere gangen din og avgjøre om dette er grunnen til at du utvikler gatene.

Hvis en bendeformitet forårsaker calluses og andre symptomer, kan legen anbefale kirurgi for å rette opp det.

Hva er prospektet for en fotstokk?

Plantargatene er ekstremt vanlige blant folk i alle aldre. Hvis callus ikke påvirker måten du går eller viser symptomene på A’infeksjon er ikke en grunn til bekymring.

I de fleste tilfeller bør hjemmebehandlinger hjelpe deg med å håndtere dem.

Hvis du finner vanlige plater på samme punkt, snakk med legen din for å finne ut hvorfor.

Hvis du har diabetes og utvikler en ny plantar callus, eller kjente endringer i en eksisterende, sikre en avtale med legen din. Diabetes kan forårsake skade på nerver og tap av følelser til føttene. Dette kan bety at A’infeksjon kan gå ubemerket til det kan bli veldig farlig.