Rotator Hodetelefon Tendonitt: Symptomer, Diagnose og behandlinger

COS’er senen av rotator mansjetten?

Senetitt av rotatorhodetelefonene, eller tendinitt, påvirker senene og musklene som bidrar til å bevege skulderleddet. Hvis du har tendonitt, betyr det at senene dine er betent eller irritert. Rotatorhodetelefonens tendonitt kalles også konfliktsyndrom.

Denne tilstanden oppstår vanligvis over tid. Det kan være et resultat av å holde skulderen i en posisjon for en PO & # 8216;, sove på skulderen hver kveld eller delta i aktiviteter som krever armløft over hodet.

Idrettsutøvere som praktiserer sport som krever løfting av armen over hodet, utvikler ofte tendonitt av rotatorhodetelefonene. Dette er grunnen til at tilstanden også kan defineres:

 • Svømmer skulder
 • Pitcher skulder
 • Tennis skulder

Noen ganger kan rotatorhodetelefonens tendonitt forekomme uten noe notat. De fleste med rotatorhodetelefonens tendonitt er i stand til å gjenopprette full skulderfunksjon uten smerte.

Hva er symptomene på rotatorhodetelefonen tendonitt?

Symptomene på rotatorhodetelefonens tendonitt har en tendens til å forverres over tid. Innledende symptomer kan lindres med hvile, men senere kan symptomene bli konstant. Symptomene som overstiger albuen, indikerer vanligvis et annet problem.

Symptomene på rotatorhodetelefonens tendonitt inkluderer:

 • Smerte og hevelse i forsiden av skulderen og på siden av armen
 • Utløst smerte ved å heve eller senke armen
 • ett klikk når du løfter opp armen
 • stivhet
 • smerte som gjør at du våkner opp
 • Smerter når du kommer til ryggen
 • Et tap av mobilitet og styrke i den berørte armen

Hvordan rotatorhodetelefonens tendonitt er diagnostisert?

Hvis du har tendonitt symptomer på rotator mansjetten, vil legen begynne med å undersøke skulderen din. Du vil bli sjekket for å se hvor du føler smerte og ømhet. Legen vil også verifisere mobiliteten din ved å be deg om å flytte armen i visse retninger.

Legen kan også teste styrken på skulderens artikulasjon ved å be deg om å presse mot hånden. De kan også undersøke nakken for å verifisere tilstedeværelsen av forhold som en knust nerve eller A’leddgikt som kan forårsake symptomer som ligner på tendonitt av rotatorhodetelefonene.

Legen din kan bestille Imaging Test for å bekrefte diagnosen Rotary Headphone Tendonitt og utelukke enhver annen årsak til symptomene. En røntgenstråle kan bestilles for å se om du har en beinspor. Legen kan bestille A’ultralyd eller magnetisk resonans for å kontrollere rotatorens mansjettbetennelse og tegn på tårer.

Hvordan rotatorhodetelefonens tendonitt blir behandlet?

Den første behandlingen av rotatorhodetelefonens tendonitt involverer forvaltningen av smerte og hevelse for å fremme helbredelse. Dette kan gjøres av:

 • unngå aktiviteter som forårsaker smerte
 • Påfør kalde pakker på skulderen tre eller fire ganger om dagen
 • Tar ikke-steroide anti-inflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen (Advil) og naproser (Aleeve)

Ytterligere behandling kan inkludere:

Fysioterapi

Legen din kan lede deg til en fysioterapeut. Fysioterapi vil i utgangspunktet bestå av strekk og andre passive øvelser for å gjenopprette bevegelsesområdet og lindre smerte.

Når smerten er under kontroll, vil din fysioterapeut lære deg øvelsene for å gjenopprette armen og skulderens styrke.

Steroid injeksjon

Hvis rotatorhodetelefonens tendonitt ikke er forvaltet med mer konservativ behandling, kan legen anbefale A’steroid injeksjon. Dette injiseres i senen for å redusere betennelse, noe som reduserer smerte.

Kirurgi

Hvis ikke-kirurgisk behandling ikke har skjedd, kan legen anbefale kirurgi. De fleste opplever full gjenoppretting etter å ha lidd kirurgi på rotatorhodetelefonene.

Den mest ikke-invasive formen for skulderoperasjon utføres av artroskopi. Dette innebærer to eller tre små kutt rundt skulderen, hvor legen vil sette inn ulike verktøy. Et av disse verktøyene vil ha et kamera, slik at kirurgen kan vise det skadede stoffet gjennom små graveringer.

Åpen skulderkirurgi er vanligvis ikke nødvendig for rotatorhodetelefonens tendonitt. Denne metoden kan imidlertid brukes hvis det er andre skulderproblemer, som en stor breaking av senen.

Kirurgi innebærer utvinning som består av hvile og fysioterapi for å gjenopprette styrke og mobilitet.

Hjemmepleie for skulderen din

Du kan gjøre forskjellige ting for å redusere smerten forårsaket av rotatorhodetelefonens tendonitt. Disse teknikkene kan også bidra til å forhindre tendonitt av rotatorhodetelefonen eller A’annen oppnåelse av smerte.

Den personlige omsorg for skulderen inkluderer:

 • Bruker en god holdning mens du sitter
 • Unngå å gjentatte ganger løfte armene over hodet
 • Pause for repeterende aktiviteter
 • unngå søvn fra samme side hver kveld
 • unngå å ha på seg en pose på en enkelt skulder
 • Bringe ting i nærheten av kroppen din
 • strekker skuldrene hele dagen

Spørsmål:

Hva er noen komplikasjoner forårsaket av rotatorhodetelefonens tendonitt?

TIL:

Smerte og l’Immobilitet er vanlige komplikasjoner av rotatorhodetelefonen tendonitt. Kombinasjonen av begge vil forårsake en reduksjon i kraft og fleksibilitet, vil begrense evnen til å løfte eller løfte objekter og til slutt påvirke dine daglige aktiviteter.

Dr. Mark Laflamme Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.