Diagnose av ankyloserende spondylitt: røntgen, blodprøver og mer

Ryggsmerter er i dag en av de vanligste lidelsene i USA. Faktisk, ifølge Nasjonalt institutt for nevrologiske sykdommer og slag, ca 8217; 80% av voksne lider av lumbago på et tidspunkt i deres liv. Mange av disse sakene er forårsaket av skade eller skade. Noen kan imidlertid være et resultat av en «8217, annen tilstand.

En av disse forholdene er ankyloserende spondylitt (som). Dette er en slags aksial spondyloarthritis, som treffer opp til 1 prosentandel av amerikanere, eller ca 2.7 millioner voksne. Menn blir rammet oftere enn kvinner, selv om det kan være mindre anerkjent hos kvinner. For millioner av amerikanere med kronisk ryggsmerter, kan forstå denne sykdommen være nøkkelen til å håndtere smerten.

Cos’det er som?

Som er en progressiv inflammatorisk sykdom. En form for leddgikt, sykdommen forårsaker hevelse til ryggraden og nærliggende ledd. Over tid, l’kronisk betennelse kan forårsake fusjon av ryggraden i ryggraden, noe som gjør vertebral kolonnen mindre fleksibel. Mange mennesker med sykdommen bøyer seg fremover fordi deres extensor muskler, som tillater utvidelsen, svekket. I avanserte tilfeller kan en person med som ikke hevet hodet for å se foran ham.

Hva gjør som forskjellig fra andre former for leddgikt?

L’som hovedsakelig påvirker ryggraden og ryggvirvlene, spesielt hvor sener og ledbånd kobler seg til beinet. De fleste med sykdomseksperimentet med kronisk ryggsmerter og tap av fleksibilitet i ryggraden. Men som også kan påvirke leddene utenfor ryggraden, inkludert skuldre, føtter, knær og til og med. I sjeldne tilfeller kan det også treffe organer og vev.

Som har en unik funksjon i forhold til andre former for leddgikt: Sacroileite. Dette er betennelsen i sacroiliac-leddet eller artikulasjonen der ryggraden og bekkenet er forbundet med. Det er et særegent tegn på mennesker med som og er ikke vanlig hos mennesker med andre former for leddgikt.

Hvordan diagnostisert L’som?

Legene har ikke bare en test som å diagnostisere denne sykdommen. For å diagnostisere denne sykdommen må legen utelukke andre mulige forklaringer for symptomer. For å gjøre dette, undersøker legen først din medisinske historie, og utfører deretter en fysisk undersøkelse og andre tester.

Din medisinske historie

For å hjelpe deg med å forstå symptomene dine, vil legen din ønske å få din komplette kliniske historie. Legen din vil vite:

 • Hvor lenge har du symptomene
 • Når symptomene dine blir verre
 • Hvilke behandlinger du har prøvd, hva det fungerte og hva ikke
 • Hvilke andre symptomer finner du
 • Din historie om prosedyrer eller medisinske problemer
 • Enhver familiehistorie av problemer som ligner på de du lever

En komplett fysisk undersøkelse

Legen din vil kanskje gjennomføre en fysisk undersøkelse. L’eksamen tillater dem å finne tegn og symptomer detektorer av som. Legen kan også få deg til å gjøre noen øvelser eller flytte gjennom leddene, slik at de kan observere bevegelsesområdet for leddene.

Imaging test

Imaging Tests Gi legen din A’ideen om hva som skjer med innsiden av kroppen din. Imaging tester du trenger kan inkludere:

 • Røntgen: En røntgenstråle gjør at legen kan se leddene og beinene. De vil søke tegn på fusjon eller skade.
 • MR-skanning: En magnetisk resonans sender radiobølger og et magnetfelt gjennom kroppen for å produsere A’bilde av myke kroppsvev. Dette hjelper legen til å se betennelsen alle og rundt leddene.

Lab Test

Laboratorietester som legen kan bestille inkluderer:

 • HLA-B27 GENE TEST: Tiårig forskning på denne sykdommen avslørte en detekterbar risikofaktor: dine gener. Personer med HLA-B27-genet er mer utsatt for utviklingen av som. derimot, ikke alle Med genet vil det utvikle sykdommen.
 • Komplett emochrome (CBC): Denne testen måler antall røde og hvite blodlegemer i kroppen din. En CBC-test kan bidra til å identifisere og ekskludere andre mulige forhold.
 • Eritrososedimento Rate (ESR): En ESR-test bruker en blodprøve for å måle kroppen betennelse.
 • C-reaktivt protein (CRP): CRP-testen måler også betennelse, men er mer følsom enn en ESR-test.

Før avtalen din

Ta en liste over alle spørsmålene du har for legen din før du ser dem. Ta med deg en historie med symptomene dine, eventuelle resultater av testen du måtte ha, hvilken medisin du kan ta og en familiehistorie notat av medisinske forhold. Vær forberedt vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av din tid når du ser legen din.