Smittsom mollusk: Årsaker, symptomer, behandling og bilder

COS’er den smittsomme mollusk?

Den smittsomme mollusk er en infeksjon på 8217; hudinfeksjon forårsaket av smittsom mollusk virus. Produserer godartede fremspring eller lesjoner på huden øvre lag.

Små fremspring er generelt indolor. De forsvinner alene og gir sjelden arr når de ikke blir behandlet. Virusets liv varierer fra person til person, men dossene kan vare i to måneder til fire år.

Den smittsomme mollusk sprer seg ved direkte kontakt med noen CE L’har eller berører et forurenset objekt fra viruset, som et håndkle eller et plagg av klær.

Medisiner og kirurgiske behandlinger er tilgjengelige, men i de fleste tilfeller er behandlingen ikke nødvendig. Viruset kan være vanskeligere å behandle hvis du har et svekket immunforsvar.

Foto av smittsom mollusk

Hva er symptomene på smittsom mollusk?

Hvis du eller barnet ditt kommer i kontakt med viruset M. Contageiosum, du kan ikke se symptomene på infeksjonen i maksimalt seks måneder. Den gjennomsnittlige inkubasjonsperioden er mellom to og syv uker.

Du kan merke utseendet på en liten gruppe skadet skade. Disse dossene kan vises alene eller i en lapp på opptil 20. Vanligvis er de:

 • veldig lite, polert og glatt utseende
 • Farge kjøtt, hvit eller rosa
 • Fermo og formet som en kuppel med A & # 8217, dent eller en dimple i midten
 • Fylt med en sentral kjerne av ceroso materiale
 • mellom 2 og 5 millimeter i diameter, eller mellom størrelsen på en tapp med en pinne og størrelsen på en gummi på den øvre del av en blyant
 • presentere overalt unntatt på håndflatene eller på føttenees planter, spesielt på ansiktet, magen, bysten, armer og ben av barn eller låret, kjønnsorganer og voksne underliv

Men hvis du har et svekket immunforsvar, kan du ha mer signifikante symptomer. Lesjoner kan ha en diameter på 15 millimeter, som handler om størrelsen på en mynt. Protubanze vises oftere på ansiktet og er vanligvis resistente mot behandling.

Hva er årsakene til smittsom mollusk?

Du kan kontrakt den smittsomme mollusk ved å berøre skader på en persons hud som har denne infeksjonen. Barn kan sende viruset under normalt spill med andre barn.

Ungdommer og voksne er mer sannsynlig å kontrakt det gjennom seksuell kontakt. Du kan også kontrakt infeksjonen under kontaktsporter som involverer kontakt med naken hud, som bryting eller fotball.

Viruset kan overleve på overflater som har blitt rørt av en persons hud med smittsom mollusk. Slik at du kan kontrakt viruset ved å manipulere håndklær, klær, leker eller andre gjenstander som har blitt forurenset.

Selv deling av sportsutstyr som noen er nakne hud berørt, kan forårsake overføring av dette viruset. Viruset kan forbli på # 8217; utstyr som skal overføres til A’en annen person. Dette inkluderer elementer som baseballhansker, brytingsmatter og fotballhjelmer.

Hvis du har smittsom mollusk, kan du spre kroppen i hele kroppen. Du kan overføre viruset fra den ene siden til den andre av kroppen din ved å berøre, skrape eller ta en fremspring og deretter røre på A & # 8217 en annen del av kroppen din.

Hva er risikofaktorene for smittsom mollusk?

Alle kan kontrakt den smittsomme mollusk, men noen grupper av mennesker er mer sannsynlig å gjennomføre infeksjonen med hensyn til andre. Disse gruppene inkluderer:

 • Barn i alderen mellom 1 og 10 år
 • Folk som bor i tropiske klima
 • Personer med svekket immunsystem forårsaket av faktorer som organtransplantasjoner eller kreftbehandlinger
 • Folk som har atopisk dermatitt, som er en vanlig form for eksem som forårsaker squamous og pruriginøse hudutslett
 • folk som deltar i kontaktsporter, som bryting eller fotball, hvor hud hudkontakt er vanlig

Hvordan smittsom mollusk er diagnostisert?

Siden hudrotstyrene forårsaket av smittsom mollusk har et tydelig utseende, kan legen ofte diagnostisere infeksjonen ved å bare observere det interesserte området. En kutan skraping eller biopsi kan bekrefte diagnosen.

Vanligvis er det ikke nødvendig å behandle smittsom mollusk, men du bør alltid spørre legen din om å undersøke hudlesjoner som varer mer enn noen få dager. En bekreftet diagnose av smittsom mollusk vil utelukke andre årsaker til lesjoner, for eksempel hudkreft, vannkopper eller vorter.

Hvordan smittsom mollusk er behandlet?

I de fleste tilfeller, hvis du har et sunt immunsystem, vil det ikke være nødvendig å behandle skader forårsaket av smittsom mollusk. Dossi vil forsvinne uten medisinsk inngrep.

Noen omstendigheter kan imidlertid rettferdiggjøre behandling. Du kan være en kandidat til behandling hvis:

 • Dine lesjoner er store og lokaliserte på ansiktet og nakken
 • Du har en eksisterende hudsykdom som atopisk dermatitt
 • Du har alvorlig tvil om diffusjonen av viruset

De mest effektive behandlingene for smittsom mollusk utføres av en lege. Disse inkluderer kryoterapi, curettage, laser terapi og aktuell terapi:

 • Under kryoterapi fryser legen hver fremspring med flytende nitrogen.
 • Under curettagen slår legen fremover og skraper bort fra huden med et lite verktøy.
 • Under laserterapi bruker legen en laser for å ødelegge hver fremspring.
 • Under aktuell terapi bruker legen kremer som inneholder syrer eller kjemikalier på fremspringene for å indusere peeling av de øvre lagene i huden.

I noen tilfeller kan disse teknikkene være smertefulle og forårsake arr. Det kan også være nødvendig. Anestesi.

Fordi disse metodene innebærer behandling av hver fremspring, kan en prosedyre ta mer enn en økt. Hvis du har mange store fremspring, kan det være behov for ytterligere behandling hver tredje eller seks uker til fremspringene forsvinner. Ny Dossi kan vises mens eksisterende blir behandlet.

I noen tilfeller kan legen foreskrive følgende legemidler:

 • trikloreddiksyre
 • Aktuell krem ​​av podofylotoxin (condylox)
 • Cantharidin (Cantharon), som er oppnådd fra Beetle Blister og påført av legen
 • Imiquimod (Aldara)

Hvis du er gravid, planlegger du en graviditet eller ammer, informer legen din om din tilstand før du tar disse stoffene eller andre.

Hvis immunforsvaret ditt er svekket av en sykdom som hiv eller narkotika som de som brukes til kreftbehandling, kan det være nødvendig å behandle smittsom mollusk. Behandlingens suksess er vanskeligere for personer med et immunsystem svekket enn de med et sunt immunsystem.

Antiretroviral terapi er den mest effektive behandlingen for folk med HIV hvis de kontrakter den smittsomme mollusk fordi den kan arbeide for å styrke immunforsvaret for å bekjempe viruset.

Det er viktig å snakke med legen din før du prøver noen behandling for smittsom mollusk.

Hva er det langsiktige perspektivet for folk med smittsom mollusk?

En’smittsom mollusc infeksjon forsvinner vanligvis alene hvis immunforsvaret ditt er sunt. Vanligvis skjer dette gradvis innen 6-12 måneder og uten å forlate arr. Men for noen kan det ha vært nødvendig i noen måneder noen år før dossene forsvinner. L’Infeksjon kan være mer vedvarende og varer lenger for personer med immunforsvarets problemer.

Når lesjonene forsvinner, viruset m. contageiosum er ikke lenger tilstede i kroppen din. Når dette skjer, kan du ikke spre viruset til andre eller andre deler av kroppen din. Du vil bare se flere støt hvis du kommer igjen infisert.

I motsetning til kyllingppoks, hvis du har hatt en smittsom mollusk en gang, er du ikke beskyttet mot infeksjonen igjen.

Hvordan kan den smittsomme mollusk bli forhindret?

Den beste måten å unngå å kontrahere den smittsomme mollusk er å unngå å berøre huden på en «8217, annen person som har infeksjonen. Følgende disse forslagene kan også hjelpe deg med å forhindre diffusjonen av [8217; infeksjon:

 • Gjør en effektiv håndvask med varmt vann og såpe.
 • Lær barna de riktige håndvask teknikker fordi det er mer sannsynlig å bruke kontakten under spillet og samspillet med andre.
 • Unngå å dele personlige objekter. Dette inkluderer håndklær, klær, børster for hår eller såpe.
 • Unngå å bruke delt sportsutstyr som kunne ha gått inn i direkte kontakt med andres bare hud.
 • Unngå å berøre eller røre områdene i huden der fremspringene er tilstede.
 • Hold fremspringene rene og tepper for å hindre deg selv eller andre å røre dem og spre viruset.
 • Unngå radioer eller bruk l’elektrolyse hvor dossi er plassert.
 • Unngå seksuell kontakt hvis du har fremspring i kjønnsområdet.