24-timers Holter Monitoring på XNUMX: Formål, prosedyre og resultater

Cos’er en Holter Monitor?

En Holter Monitor er en liten batteridrevet medisinsk enhet som måler hjerteaktiviteten, for eksempel frekvens og rytme. Legen din kan be deg om å bruke en hvis du trenger mer informasjon om hvordan hjertet ditt fungerer med hensyn til et rutinemessig elektrokardiogram (EKG) kan gi dem.

24-timers Holter-overvåking er en kontinuerlig test for å registrere hjertefrekvens og rytme i 48 timer. Bruk Holter Monitor for xnumx-xnumx timer mens du utfører din normale daglige rutine. Denne enheten har elektroder og elektriske ledere akkurat som et normalt EKG, men har mindre ledere. Det kan ikke bare oppdage hjertefrekvensen og rytmen, men selv når de føler seg brystsmerter eller manifesterer uregelmessige hjerterytme symptomer eller arytmi.

Holter Monitor Test er noen ganger også kalt ut ambulatorisk elektrokardiografi. Det finnes andre typer enheter som kan brukes til å måle L’hjertaktivitet i lengre perioder.

Bruk for Holter Monitoring

En EKG er en medisinsk test som brukes til å måle hjertefrekvens og rytme. Det brukes også til å søke etter andre anomalier som kan påvirke normal hjertefunksjon. Under et EKG er elektrodene plassert på brystet for å kontrollere hjertets rytme. Du kan oppleve uregelmessigheter i hjerterytmen som ikke manifesterer seg på tidspunktet for EKG-behandlingen, fordi du er koblet til maskinen bare i en kort periode.

Unormale hjerterytmer og andre typer hjerte symptomer kan gå og komme. Overvåking i lengre tid er nødvendig for å registrere disse hendelsene. Holter-skjermen gjør det mulig for legen å se hvordan ditt langsiktige hjerte fungerer. Opptakene som er gjort av skjermen, hjelper legen med å avgjøre om hjertet ditt mottar nok oksygen eller hvis de elektriske pulser i hjertet er forsinket eller tidlig. Disse uregelmessige impulser kan angis som arytmier eller unormale hjertefrekvensrytmer.

Hvis du allerede er tatt vare på hjertproblemer, kan du bruke skjermen til legen din, hvis legen din kan avgjøre om medisinen fungerer, eller hvis du trenger å gjøre endringer. Det kan også hjelpe dem å forstå hvorfor du kan prøve andre symptomer på uregelmessig hjerterytme, for eksempel svimmelhet, besvimelse eller følelse av at hjertet ditt akselererer eller hopper et slag.

Hvordan virker det

Holter-skjermen er liten. Det er litt større enn en haug med spillekort. Flere kabler eller ledninger er koblet til skjermen. Kablene kobles til elektrodene som er plassert på thoraxhuden med en gel som ligner limet. Metallelektrodene utfører aktiviteten til hjertet ditt gjennom ledningene og i Holter-skjermen, hvor den er registrert.

Ha et lite tilfelle rundt halsen som holder skjermen selv. Det er viktig å holde skjermen i nærheten av kroppen i testperioden for å sikre at lesingene er nøyaktige. Legen vil vise deg hvordan du henger opp elektrodene hvis de løsner eller faller under testperioden.

Du vil motta instruksjoner som forklarer hvordan du skal ta vare på skjermen og hva du skal gjøre mens du bruker den. Det er viktig å unngå bading, dusjing og svømming mens du har på seg skjermen.

Du oppfordres til å delta i dine normale aktiviteter i løpet av 24-timers Holter-testen. Du vil være rettet mot å registrere dine aktiviteter i en notatbok. Dette hjelper legen med å avgjøre om endringer i # 8217; hjertaktivitet er relatert til din atferd og bevegelser.

Iført Holter-skjermen selv involverer ikke risiko. Imidlertid kan båndet eller klistremerkene som fikser elektrodene til huden forårsake en liten hudirritasjon hos noen mennesker. Pass på at du informerer teknikeren som kobler skjermen hvis du er allergisk mot bånd eller klistremerker.

En 24-timers Holter Monitor Test er smertefri. Imidlertid sørg for at du registrerer noen brystsmerter, akselerert hjerteslag eller andre hjerte symptomer i testperioden.

Test nøyaktighet

Hold Holter-skjermen tørr for å sikre at den fungerer som den skal. Drikke på badet eller dusjen før. Unngå aktiviteter som kan bringe skjermen til bade.

De magnetiske og elektriske feltene kan forstyrre driften av Holter-skjermen. Unngå høyspenningsområder mens du har på seg skjermen.

I et tilfelle hvor lesefeil eller falske positiver oppstår, kan det være nødvendig å bruke Holters & # 8217;.

Forstå resultatene

Når anbefalt tidsperiode blir brukt til testen, kommer du tilbake til legenes studie for å fjerne Holter-skjermen. Legen vil lese dagboken til aktivitetene og analysere skjermens resultater. Avhengig av testresultatene, kan det være nødvendig å gjennomgå ytterligere tester før de gjør en diagnose.

Holter-skjermen kan avsløre at medisinen ikke virker, eller at doseringen må endres hvis du allerede antar medisiner for en unormal hjerterytme. Det er spesielt nyttig for å oppdage unormale hjerterytmer som er indolor og ukjent.

Iført en Holter Monitor er smertefri og en av de beste måtene å identifisere potensielle hjerteproblemer eller andre problemer.