Jeg forbereder seg på fødselspermisjon og post-partum depresjon

Jeg er redd for postpartum depresjon? Ja, men jeg føler meg klar for hva som skjer.

Del på Pinterest

Jeg er gravid på 17 uker, og jeg forbereder meg på å bli en mor for første gang. Men ikke bare er jeg forbereder på søvnløse netter, amming, bleieendring og uendelig bekymringer som kommer fra # 8217; ha et nytt barn & # 8211; At jeg elsker allerede mye & # 8211; Men jeg forbereder også på å ha postpartum depresjon.

Jeg har bipolar lidelse. På grunn av det faktum at jeg alltid har opplevd bare hypomaniacal symptomer & # 8211; Det for meg generelt er mangel på søvn, føler seg irritabel, å ha gode ideer, føle impulsive, ta feil beslutninger og være for mye energisk og motivert & # 8211; Sammenlignet med en manisk episode, Undersøkelser Indikerer at de har høy risiko for postpartum depresjon.

Jeg vil ikke lyve, jeg er redd. Jeg hadde noen depressive episoder med min bipolare lidelse og jeg følte meg dårlig. Ned, ufølsom, tom. Og selv om jeg har min baby til å leve, beskytte og elske, er jeg redd for å være en feil.

Jeg vil ha de første månedene når jeg blir en ny mor, er lykkelige. Jeg vil ikke være stengt eller bukke for fortvilelse. Jeg vil gjerne ha en god jobb.

Hva jeg gjør for å gjøre seg klar

Jeg ble fortalt at jeg var i høy risiko under en psykisk helseavtale med Prenatal-teamet, som ønsket å diskutere hvordan de kunne støtte meg under graviditeten og verifisere at stoffet jeg antar var trygt for barnet.

Selv om det er utrolig minimal risiko, som med de fleste ting, har jeg valgt å fortsette å ta medisiner for å beskytte mitt velvære og for å sikre at du er så sunnere som mulig under graviditeten.

Jeg valgte også å gjøre terapien under graviditeten for å få enda mer støtte på personlig og mindre lege nivå.

Jeg tror det vil være fint å ha noen til å snakke om mine personlige bekymringer uten å føle seg nervøs som jeg gjør med en lege. Å snakke vil hjelpe meg med å uttrykke mine bekymringer, å ha rasjonelle samtaler om disse bekymringene og jobbe med det før barnet mitt er her.

På en måte er jeg glad for at jeg ble fortalt at jeg kunne lide av postpartum depresjon. Fordi det betyr at jeg ble tilbudt en ekstra støtte for all graviditet, som mange mødre som fortsetter å oppleve denne typen depresjon, mottar ikke.

Det betyr også at jeg er forberedt, og jeg forventer helt hva som kan skje, noe som gir meg en advarsel og lar meg lære mer om tilstanden, på mekanismene for å håndtere og hvordan jeg kan hjelpe meg.

Dessuten betyr det at jeg kan snakke om det med familien min, min partner og venner før det skjer, hvis det skjer, slik at de vet hvordan de skal støtte meg bedre.

Hva er bekymret for

Jeg er redd, men lær mer om tilstanden før den er diagnostisert & # 8211; Hvis jeg er diagnostisert med & # 8211; Det betyr at jeg har tid til å gjøre regnskapet. Og det har tid til å bosette seg i hodet mitt.

Jeg føler at hvis du har opplevd uten varsel, kunne jeg ha nektet, bekymret for at hvis jeg ble åpnet på det jeg bodde, ville jeg ha blitt sett på som en dårlig mor eller en risiko for min sønn.

Men å vite at postpartum depresjon påvirker mellom 13 og 19 prosent Mødre hjelper meg å forstå at dette ikke er sant. Det er ikke alene. Andre mennesker krysser det også og er ikke dårlige mødre.

Jeg tror en av de mest skremmende tingene for mødre som står overfor postpartum depresjon om på grunn av tilstanden, kan du bli sett på som en uegnet mor, og kanskje dine barn tatt bort. Men dette er veldig ekstremt og så usannsynlig å skje, siden jeg var beroliget av mitt psykiske helse team og # 8217; obstetrisk.

Til tross for å vite det, er det en sterk frykt, og jeg tror det er sannsynligvis hvorfor mange mødre ikke snakker.

Og derfor tror jeg det er en god ting som ble fortalt før det skjedde, fordi det tillater meg å be om ting før de kunne skje. Jeg ble fortalt å alltid være ærlig med teamet mitt, og jeg kunne stille forsikring om at jeg fortsatt vil være en god mor.

Så langt har ting gått bra, og jeg fikk gode relasjoner på min psykiske helse. Selv når jeg tror jeg ikke gjør en god jobb, er jeg beroliget ja, men jeg antar at han er en del av kampen mot # 8217; angst og # 8217; usikkerhet.

På slutten av dagen vil hver ny mor være en god. Hver ny mor ønsker å beskytte babyen din. Og jeg lærte at jeg fortsatt kan gjøre det med postpartum depresjon. Ikke c’det er ingenting å skamme seg. Selv andre mødre lider og er fortsatt fantastiske kvinner.

Jeg vet at når mitt vakre barn vil bli født, vil jeg gjøre alt for å elske ham og beskytte ham. Uansett hvordan jeg føler meg inne.

Og jeg ber om hjelp, jeg vil prøve videre støtte, og jeg vil gjøre alt jeg trenger for å sikre at tankene mine er så sunt som mulig mens du er gjennom de første fasene av moderskap.

Fordi heldigvis for meg lærte jeg at dette er mulig, og jeg trenger ikke å skamme seg for å be om hjelp.

Hattie Gladwell er journalist, forfatter og supporter av mental helse. Skriver om psykiske lidelser i håp om å redusere stigmaet og oppfordre andre til å snakke.