Saffron te: Helsefordeler

Saffron er et krydder som kommer fra blomstene i Crocus sativus linné. Crocus vokser i Midtøsten og i noen deler av Europa. Det er mer vanlig dyrket i Iran, India og Hellas.

Det blomstrer bare i omtrent tre eller fire uker i månedene oktober og november. Blomstenen produserer mørke røde stigmas, også kalt ledninger, som fjernes med håndpleie og tørkes. Disse betraktes som saffronens krydder.

Saffronen ble også brukt til kulinariske formål for å legge til farge og smak til mat, for eksempel tainting for stoffer og ingrediens for parfymer. Som mange andre urter og krydder, kan safran være forberedt som en te.

I dag har Saffron fortsatt en høy verdi både som et krydder som brukes til å lage mat og som en alternativ behandling for ulike helsemessige forhold. Noen studier har vist at La Spezia er effektiv for en rekke bruksområder.

Fortsett å lese for å lære mer om helsemessige fordeler og hvordan du lager saffronte.

Hva er historien om saffronen?

Croco Saffron vokser fra 20 til 30 centimeter (cm). Det tar tre år fra det øyeblikket de er plantet som frø, slik at krokusen produserer blomster. Hver plante produserer tre til fire blomster og hver blomst har omtrent tre stigmas.

Saffron er en av de dyreste krydder i verden fordi den må høstes for hånd. Det tar også en stor mengde blomster og tørkede stigmas for å produsere 1 kilo (kg) krydder.

La Spezia har en lang historie. Det antas at mennesker brukte safran allerede for 3,500 år siden. Historisk brukte folk det til å behandle en lang liste over helsemessige forhold, inkludert:

  • Vanskeligheter med å urinere
  • menstruasjonsproblemer
  • Øyesykdommer
  • Ulcers
  • Mageproblemer
  • tumorer
  • psykiske lidelser

Hva er helsemessige fordelene av saffronte?

1. Antidepressiva

Saffronen har blitt kallenavnet Solens krydder og # 8221;. Og ikke bare for sin røde og noen ganger gul farger. Det antas at krydderet har egenskaper som forbedrer stemningen. Det kan også være vitenskap bak disse uttalelsene.

Et gammelt studio i Journal of Ethnopharmacology Han oppdaget at saffronen er like effektiv som fluoksetinmedikamentet (prozac) i behandlingen av mild til moderat depresjon.

Gjennomgang i det Supplerende medisin avis Han undersøkte flere studier med bruk av saffron for behandling av depresjon hos voksne over 18 år. Forskere har oppdaget at saffron har forbedret symptomer på folk med stor depressiv lidelse. Dette kan gjøre La Spezia et godt alternativ for folk som ikke tolererer antidepressiva medisiner godt.

2. Hjertehelse

Saffron har mange forskjellige kjemiske komponenter. Noen av disse kan bidra til å redusere blodtrykket og gi beskyttelse mot hjertesykdom.

TIL å gjennomgå Studier som utføres på rotter viste at saffronen har senket blodtrykket. Andre undersøkelser på kaniner har oppdaget at krydder er effektiv i # 8217; lavere kolesterol og triglyseridnivåer.

Et gammelt menneskelig studio i Indisk medisinsk vitenskap avis Han oppdaget at safran reduserte muligheten for at dårlig kolesterol forårsaket vevskader. Forskere mener at antioxidantegenskapene til saffronen kan ha en beskyttende effekt når det gjelder hjertesykdom.

3. PMS behandling

Premenstruelt syndrom (PMS) kan forårsake en rekke irriterende symptomer, fra overhengende D’humør til fysisk ubehag. Noen kvinner blir truffet mer enn andre. For de som ønsker lettelse, men de ikke vil stole på narkotika, kan safran være et godt alternativ.

Gjennomgang i det Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynekologi Han undersøkte urtebehandlingene for premenstrual syndrom og mer alvorlig premenstrual disoperativ lidelse (PMDD). Begge forholdene forårsaker ubehag for en kvinne fra en til to uker før syklusen starter. Saffron er oppført i anmeldelsen som en effektiv behandling for symptomer.

En annen studie i Internasjonal avis av obstetrik og gynekologi Han undersøkte safran som en behandling for symptomene på premenstruelt syndrom hos kvinner i alderen 20 og 45 år. Forskere har oppdaget at 15 mg saffron to ganger om dagen er effektive i # 8217; lindre symptomene på premenstruelt syndrom.

4. Minneøkninger

Saffron inneholder to kjemikalier, Crocina og Crocetin, at forskerne tror kan hjelpe L’læring og minnefunksjon. En studere Publisert på fytoterapi forskning ved hjelp av mus funnet at saffronen var i stand til å forbedre læring og minneproblemer. Denne lovende forskningen viser at safran kan ha potensial i behandlingen av sykdommer som påvirker hjernen, som Alzheimer og Parkinson.

5. Kreftforebygging

Saffron er rik på både antioksidanter og flavonoider. Antioksidanter bidrar til å beskytte kroppen mot skadelige stoffer. Flavonoider er kjemikalier som er tilstede i planter som hjelper anlegget å beskytte seg mot sopp og sykdommer.

En gjennomgang av 2015 i Journal of Traditional and Complementary Medicine Han fant at den kjemiske sammensetningen av saffronen kan være effektiv for å forebygge og behandling av forskjellige typer kreft. Men forskere påpeker at ytterligere studier er nødvendig med mennesker.

Hvor å kjøpe saffronen

Når du kjøper Saffron, må du sørge for at du kjøper fra en pålitelig kilde. Se etter det i en matbutikk eller i en naturlig matbutikk eller i en onlineoperatør med et godt omdømme. Spice er dyrt, så ofte kan det være temaet for svindel. For å redusere kostnadene, kan produsentene blande saffron med andre ingredienser. Dette fortynner ikke bare helsemessige fordeler, men det kan også være skadelig.

Hvordan lage saffronte

Saffron te kan være forberedt enkelt, nedsenking av ledningene i varmt vann. Men La Spezia kan ha en sterk og bitter smak. Av denne grunn presenterer mange oppskrifter gresset kombinert på en rekke forskjellige måter. Du kan blande den med teblader eller legge til andre urter og krydder.

Oppskriftene kan variere, men involverer vanligvis koking av vannet i en kasserolle og deretter den tilsatte saffron og andre ingredienser. La det safftere det hvilte som du ville gjøre med en tepose i # 8217; varmt vann, i omtrent fem til åtte minutter. Fjern deretter ledningene og ha det gøy.

Denne oppskriften fra. Vakker Bland saffron med kardemomme og bruk rå melk eller kokosmelk for å gi ham en rikere smak.

Du kan også nyte kald saffronte. En kald teversjon fra kjøkkenbloggen Hei Florentina Kombiner saffron med andre ingredienser som basilikum, sitron og honning.

Del på Pinterest