Slik fjerner du hårgummi: 4 Effektive Hjem Remedies

Gummi og hår

Tyggegummi har en rekke fordeler. Studier forbundet tyggegummi til vekttap, forbedring av minne og stressreduksjon. Men i feil omstendigheter kan gummien være ekstremt klebrig.

Gummien består av syntetiske dekk og harpiks for å skape sin gummy og klebrig konsistens. Hvis du trekker gummien, kan du merke at den strekker seg. Det er kjemiske bindinger mellom molekyler i tyggegummi som gjør fjerning fra objekter vanskelig, spesielt fra hår.

Videre er mange kommersielle tyggegummier hydrofobe (i den forstand at de ikke oppløses i vann). De er lettere festet til oljeaktige overflater med hensyn til vandige baser.

Disse tyggegummiegenskapene gjør det vanskelig å fjerne sko, klær og hår. I stedet for å ty til saks, prøv å bruke noen av disse hjemmeprodukter for å fjerne håret tyggegummi.

Slik fjerner du hårgummi

Å sette tyggegummi i håret kan være rotete, spesielt for yngre barn. Saks kan i mange tilfeller virke som det beste & # 8211; og unike & # 8211; løsning. Men det er noen daglige verktøy du kan bruke til å omgå kuttet.

Peanøttsmør

Peanøttsmør er en tett og oljeaktig substans med hydrofobe egenskaper. L’Peanøttsmørbruk på gummi kan redusere klebrig natur av gummi, forenkle hårfjerning. Fordi peanøttsmøret og gummien er hydrofobe, er det lettere for dem å feste # 8217; en L’annet enn å angripe å tørke håret.

For å fjerne gummien med peanøttsmør, dekk helt hårområdet som er opptatt av kremaktig peanøttsmør. Arbeid peanøttsmør på håret med fingre og vent deretter noen få minutter som fungerer. Gummien skal bli mer stiv og lett avtagbar av håret ditt.

Kjøkkenoljer

Kjøkkenoljer er også hydrofobe. For eksempel, hvis du kombinerer olje og vann i en krukke, er det enkelt å skille. Stoffene i kjøkkenoljen din ned viskositeten til gummi uten å forårsake skade på håret ditt.

Oljer som kan fungere, inkluderer:

  • rapsolje
  • Olje d’oliven
  • kokosolje

Påfør olje til gingivalområdet, gni det forsiktig. Bruk fingrene eller kammen for å fjerne hårkjøttet.

Isbiter

Hvis oljen er for rotete, kan du bruke is til å fryse gummien. Gummifrysingen kan redusere viskositeten, slik at du enkelt kan fjerne den fra håret.

Påfør en ispakke på dekket i 5-15 minutter eller til gummien hardes. Du kan også vikle håret i en klut med noen isbiter for en ekstra trykk. Selv om det er effektivt, er denne metoden mer effektiv hvis bare en liten mengde gummi er blokkert i håret.

Eddik

L’eddik er også et effektivt middel for å fjerne hårgummi. Det er et løsningsmiddel som bryter sammen linken mellom håret og gummien. La en sterk lukt bak.

Å fjerne gummi, mettet L’område med eddik. Du kan fordype håret i en kopp eddik eller våt dem med en klut. Lengre håret ditt er bedre, jo mer lett å fjerne gummien. For en ekstra push, varmes det lett eddik før påføringen på håret.

Denne metoden kan ta tid, avhengig av hvor mye gummi som er festet til håret. Når gummien begynner å myke, passere mellom håret med en stor tenner kam.

Prospekter

Bli angrepet til håret kan være en plage. Men dette er en herdbar uleilighet. Anser ideen om å bruke trygge innenlandske produkter og rettsmidler for å fjerne gummi i stedet for å benytte bruk av saks.