Hvordan støtte en kjære med hemofili a

Hvis den kjære har hemofili A, mangler et protein som kalles faktor VIII av koagulasjon. Dette betyr at de kan være mer utsatt for overdreven blødning når de er skadet, eller de kan begynne å bløde uten advarsel eller forklaring.

Verdensforbundet til’hemofilia Anslår at 1 person på 10.000 født med hemofili a. Til tross for sjeldenhet av denne blodsykdommen er det viktig å innse at den kjære ikke er alene. De er også heldige å ha folk som tar vare på dem og deres tilstand.

Følgende er bare noen få av de beste måtene å hjelpe til med å støtte en elsket med hemofilia a.

1. Oppmuntre til sikre aktiviteter

Når en kjære har hemofili A, er det helt forståelig å bekymre seg for sin sikkerhet under visse aktiviteter. Noen øvelser, som kontaktsport, anses spesielt med høy risiko for hvilke typer alvorlig blødning som kan oppstå. Du kan bli forsøkt å gi dem råd til å avstå fra alle aktiviteter, men dette kan ha en negativ innvirkning på deres fysiske og følelsesmessige velvære.

Mens høykontakt sport og aktiviteter med en risiko for hodeskader ikke anbefales, er verdensforbundens verdensforbund; hemofili sier at det går, svømming og sykling er generelt trygge. I stedet for å forby alle idretter, hjelper det den personen elsket å forstå hvordan de skal beskytte seg mot blødningens episoder. Avhengig av alvorlighetsgraden av deres hemofili a, må du kanskje ta noen forholdsregler. De trenger verneutstyr? De må gjøre en 7177; Desmopressin-injeksjon (DDAVP) eller A’infusjon før aktiviteten? Være tilstede for å støtte den kjære uten å hindre aktiviteter som kan gjøre trygt.

2. Hold ispakker og bandasjer ved hånden

En måte å hjelpe den kjære til å ta forholdsregler under høyrisikoaktiviteter er å ha et førstehjelpsutstyr som inkluderer medisiner. Bandene er helt tilstrekkelig til å dekke et lite kutt eller skrape etter å påføre et trykk for å bremse eller stoppe blødningen. Du kan også ha ispakker til fingertuppene for å behandle dossene og bidra til å forhindre blåmerker.

3. Fra en hånd (bokstavelig talt!)

Få et kutt med hemofili ofte tar mer enn en bandasje og en klem. Siden den kjære ikke naturlig har koagulasjonsfunksjonene som er nødvendige for å stoppe blødning, vil det trenge ytterligere hjelp. Du kan hjelpe ved å påføre et trykk på såret med en gasbind (dette er spesielt nyttig i de områdene av kroppen vanskelig å nå). Når blødningene har redusert, bruk en bandasje på # 8217; området for å beskytte såret. Hvis blødning ikke stopper, bringer den elsken til beredskapsrommet og ringer til legen.

4. Bidra til å administrere narkotika

Selv om de fleste infusjoner utføres på kontoret, kan noen mennesker med alvorlig hemofili måtte kjøre dem hjemme. Hvis forholdene til den kjære er mild, kan det fortsatt være å ta DDAVP alene i nødstilfeller eller som forebyggende tiltak. Lær hvordan du administrerer disse stoffene hvis den elskede trenger hjelp. Be om råd til en lege eller la den kjære vise deg hvordan du gjør det, hvis det er i stand til å gjøre det.

5. Være en sjåfør

Mellom regelmessige kontroller, behandlingsavtaler og fysioterapi, kunne den kjære bli utmattet gjennom hele reisen. Du kan hjelpe deg med å følge dem med sine avtaler hver gang du kan. På denne måten kan du hjelpe den kjære personen til å redde sine energier, slik at han kan fokusere på det som betyr noe mer: Healing. Også, hvis de hadde mye blødning fra knærne og ankles-leddene, kjører A’bilen kan være veldig utfordrende.

6. Hold deg informert

Lev med hemofili mye å administrere og den kjære er sannsynligvis mer fokusert på behandling og forebygging som på tilstanden av tilstanden. Du kan bidra til å bli forsker: Det er nye fremvoksende behandlinger for å diskutere med legen sin? Hvilke bivirkninger har disse behandlingene? Stoffene som tar den elskede personen som de burde? Kliniske studier pågår?

Du kan også hjelpe den kjære med henne til avtaler fra legen din. Kontor for å ta notater og gi følelsesmessig støtte. Den kjære vil introdusere deg til dine grenser når det gjelder din oppmerksomhet.

Ta bort

L’hemofili A er en permanent tilstand som ikke har kjent. Du kan bidra til å forbedre livskvaliteten til den kjære ved å tilby både moralsk og medisinsk støtte. En tilstrekkelig omsorg kan bidra til å sikre en normal levetid. Så selv om du kanskje føler deg maktesløs foran tilstanden til den kjære, gjør du sannsynligvis mye mer enn du tror.