Hvordan finne den rette behandlingen for symptomene på endometriose

Del på Pinterest

Det er mange alternativer, men hva er riktig for noen andre kan ikke være for deg.

Siden P’Start var min periode tung, lang og utrolig smertefull. Jeg burde ta dager fra skolesykdom, passere hele dagen til sengs, for å forbanne livmoren min.

Det var bare da jeg var ALLE «8217; det siste året på videregående skole som ting begynte å forandre seg. Jeg fortsatte fødselsreguleringen kontinuerlig for å motvirke de som min gynekolog trodde at de var symptomer på endometriose. Plutselig var mine perioder kortere og mindre smertefulle, forårsaker ikke lenger en slik forstyrrelse i mitt liv.

Jeg kjente endometriosen på grunn av diagnosen andre mennesker rundt meg. Men selv igjen, forståelse så’er endometriosisen være overveldende, spesielt hvis du prøver å avgjøre om det er # 8217; du har.

«L’endometriose er den unormale veksten av endometrialceller, som utgjør stoffet som skal plasseres utelukkende i livmoren, men det er i stedet hevet utenfor livmorhulen. [Folk] som har endometriose ofte opplever en rekke symptomer, inkludert tunge perioder, ekstrem bekken smerte, smerte under samleie, ryggsmerter & # 8220; dr. Rebecca Brightman, Ob-Gyn privat klinikk i New York og pedagogisk partner for Snakker Han sier.

For ofte folk & # 8211; og deres leger & # 8211; likvide smertefulle perioder som normalt, i stedet for et tegn på noe mer alvorlig, som endometriosen. La deg fortelle deg, ikke C’Det er ikke noe normalt om det.

Fra # 8217; andre side, det er folk som ikke finner ut for å ha endometriosisen til de har problemer med å tenke og trenger å fjerne den.

Glangt, graden av symptomer er ikke direkte relatert til sykdomsforlengelsen, det vil si den milde endometriosisen kan forårsake sterk smerte og den avanserte endometriosen kan ha et minimum eller null ubehag og # 8221;, sa Dr. Mark-trolice , Ob-gyn sertifisert av styret og reproduktiv endokrinolog, forteller Healthline.

Så, som mange ting i kroppen, har det absolutt ingen mening.

Med en slik gravitasjon og symptomer er det i motsetning til hver person. Det er ingen kur mot endometriose, men behandlingsalternativene er tilgjengelige og kan variere fra helhetlige tilnærminger, for eksempel endringer i kosthold eller i kostholdet eller # 8217; akupunktur, narkotika og kirurgi, sier Brightman.

Ja, det viktigste når du står overfor endometriosen: Behandlingsalternativer. Fra gradvis til mer vanedannende, her er de tingene du kan gjøre for å redusere symptomene på endometriosen.

1. Søk etter naturlige og ikke-invasive alternativer

Dette er det beste for: Alle som ønsker å prøve en «8217; alternativ uten rusmidler

Dette vil ikke fungere for: folk med alvorlig og kronisk smerte

Hver gang min endometriose divamps, som i dag, vil en elektrisk tallerken puste litt og vil tillate meg å slappe av. Hvis du kan, kjøpe en trådløs for å få mer fleksibilitet for posisjonering og hvor du bruker den. Det er utrolig hvordan varmen kan gi en midlertidig utgivelse.

Noen andre alternativer inkluderer en bekkenmassasje, en lysøvelse og # 8211; Hvis du har lyst til & # 8211; Tar ingefær og gurkemeie, reduserer stress når du kan og bare hvile nok.

2. Ta prevensjonspillen

Dette er det beste for: En person som leter etter en langsiktig løsning som vil ta en pille hver dag ansvarlig

Dette vil ikke fungere for: Noen som prøver å bli gravid eller er utsatt for blodpropper

Progestin og østrogener er vanligvis tilstede i prevensjon som har vist seg å hjelpe med smerten av endometriosen.

«Progestin reduserer endometrisk tykkelse og forhindrer veksten av endometriske systemer. Progestin kan også avbryte menstruasjonen & # 8220;, Dr. Anna Klepchukova, vitenskapelig direktør for Flo helse, Han forteller Healthline. [8220; narkotika som inneholder en kombinasjon av østrogen og progestinici & # 8230; De har vist seg å undertrykke endometrisk aktivitet og lindre smerte.& # 8221;

Takket være prevensjonskontrollen var jeg i stand til å føle en parent av kontroll over min endometriose. Bytt fra de tunge og smertefulle perioder for å lyse og mye mer håndterbare sykluser gjør at jeg kan leve livet mitt med mange mindre forstyrrelser. Nesten 7 år har gått siden jeg begynte å ta prevensjon og har fortsatt stor innvirkning på mitt velvære.

3. Få en innsatt IUD

Det er det ideelle for: folk som leter etter en nyttig løsning med lite vedlikehold

Dette vil ikke fungere for: Den som har større risiko for seksuelt overførbare sykdommer, bekkenet inflammatoriske sykdommer eller kreft i reproduksjonsorganene

På samme måte kan IUDs som har progestin også bidra til å håndtere symptomene på endometriosen. Den intrauterin hormonelle Mirena-enheten brukes til å behandle endometriose og har vist seg å være effektiv for å redusere bekkenpersonen & # 8221; sier Klepchukova. Dette er en’utmerket alternativ for alle som ikke vil fortsette å ta en pille hver dag.

4. Prøv et glutenfritt kosthold eller lavt fodmap-innhold

Dette er det beste for: Folk som er overnatting for endringer i kostholdet

Dette vil ikke fungere for: Noen med en uordenlig krafthistorie eller noen kan bli negativt påvirket av et restriktivt kosthold

Ja, gå uten Gluten ser ut til å være svaret på alt. I en 2012 studie på 207 kvinner som hadde en alvorlig endometriose, oppdaget 75% av menneskene at deres symptomer har redusert betydelig etter 12 måneders glutenforbruk.

Som Celiac, er jeg allerede tvunget til å opprettholde en streng glutenfri diett, men jeg er takknemlig for at det også kan hjelpe med smerten min forårsaket av # 8217; endometriose.

På samme måte er FODMAPS en type karbohydrat som er tilstede i noen matvarer, som gluten. Noen FODMAP High Content Foods er også veldig utløsende for endometriose, som gjærede matvarer og # 8217; hvitløk. Jeg elsker L’hvitløk mer enn noe annet, men jeg prøver å unngå det og andre matvarer rik på fodmaps mot slutten av syklusen min.

Mens det er mange som oppdager at et lavt fodmap diett forbedrer symptomene på endometriosen, er det ikke mange forskning som støtter det faktum at dette dietten fungerer.

5. Ta agonistene til gonadotropinene frigjør hormonet

Dette er det beste for: tilfeller av alvorlig endometriose som involverer tarmen, blæren eller # 8217; ureter og brukes primært før og etter operasjonen for endometriose;

Dette vil ikke fungere for: folk som er utsatt for hurtighastighet, vaginal tørrhet og tap av bein tetthet, som kan være potensielle bivirkninger

Klepchukova forklarer at disse er «brukt i tilfeller av alvorlig alvorlig endometriose som involverer tarmen, blæren eller # 8217; ureter. Den brukes hovedsakelig før’kirurgi for behandling av behandlingen av’endometriose & # 8220;. Kan tas via en daglig nesespray, en månedlig injeksjon eller en injeksjon på 8 måneder, i henhold til Nasjonale institutter av helse.

Dette kan forstyrre produksjonen av hormoner som forårsaker eggløsningen, menstruasjonen og veksten av endometriosen. Selv om dette kan gjøre mye for å hjelpe symptomer, har stoffet risiko & # 8211; Som bein tap og hjerte komplikasjoner & # 8211; Stigende hvis tatt i mer enn 6 måneder.

6. Send til kirurgi

Dette er det beste for: Alle som har funnet lettelse med mindre invasive metoder

Dette vil ikke fungere for: Noen med avanserte endometriose-stadier som er mindre sannsynlig å bli fullstendig behandlet på tidspunktet for # 8217; intervensjon og er mer sannsynlig å ha tilbakevendende symptomer

Mens kirurgi er en’alternativ for den siste ressursen, for alle som føler seg enorm smerte fra symptomene på # 8217; endometriose uten lettelse, er det noe å vurdere. En laparoskopi bekrefter eksistensen av endometriosen og fjerner vekst i samme fremgangsmåte.

75. Om lag 75 prosent av kvinnene som har gjennomgått kirurgi, vil oppleve en lettelse fra innledende smerte etter endometrioseintervensjon, hvor plantene / skader / arr fjernes; endometriose & # 8221; sier trolice.

Dessverre, Endometriosis & # 8217, forklarer ofte og trolice, forklarer at nesten 20% av folk vil ha en annen operasjon innen 2 år.

L’endometriose er en overveldende, komplisert, frustrerende og usynlig sykdom.

Heldigvis er det flere alternativer for ledelsen enn noensinne. Det er viktig å diskutere alternativene dine med ditt serviceteam og stole på ditt instinkt mens du tar disse avgjørelsene.

Og husk: disse tingene kan hjelpe med fysiske symptomer, men det er like grunnleggende å ta vare på deg selv mentalt. Når det gjelder kroniske sykdommer, er følelsesmessig støtte det en viktig del av vår helse og vårt velvære.

Sarah Fielding er en New York City Writer. Hans skrifter har dukket opp på travle, insider, menns helse, Huffpost, Nylon og Ozy, hvor han tar vare på sosial rettferdighet, psykisk helse, helse, reise, relasjoner, underholdning, mote og mat.