IUI (intrauterin inseminering): suksessprosent, risiko, bruk og mer

Beskrivelse

L’Intrauterin inseminering (IUI) er en fruktbarhetsbehandling der sperma er satt inn direkte i # 8217; en kvinnes livmor.

Under naturlig oppfatning må spermaen reise fra skjeden gjennom livmorhalsen, i # 8217; livmor og opp til egglederen. Med IUI er Spermatozoa & # 8220; vask & # 8221; og konsentrert, og også angitt direkte i # 8217; livmor, som nærmer seg dem til egget.

Denne prosessen kan øke sannsynligheten for graviditet i noen par som har hatt problemer med å bli gravid.

IIUI?

IUI er en relativt ikke-invasiv og billigere fruktbarhetsbehandling enn mer invasive og dyre behandlinger som in vitro fertilisering (IVF). I noen tilfeller kan parene starte med II før de bytter til in vitro befruktning, om nødvendig. L’IUI kan være den eneste behandlingen som kreves for å få en graviditet.

IUI kan utføres ved hjelp av sperma av en mannlig partner eller en donors sperma. IUI er mer vanlig brukt i disse scenariene:

IUI er ikke effektiv i følgende scenarier:

I situasjoner hvor IUI ikke anbefales, kan en annen behandling som in vitro befruktning være nyttig. Hvis du ønsker å diskutere alternativene for unnfangelsen, kan legen din hjelpe deg med å bestemme det beste kurset for deg.

Hva du kan forvente når du har prosedyren

IUI er en relativt smertefri og ikke-invasiv prosedyre. Noen ganger kjører IUI i det som kalles & # 8220; Natural Cycle & # 8221;, noe som betyr at narkotika ikke administreres. En ovolular kvinne naturlig og har sperma plassert i et medisinsk kontor i eggløsning.

IUI kan også kombineres med eggstokkstimulering. Medisiner som Citrat Clomifene (Clomid), HCG (Human Corizonic Gonadotropin) og FSH (stimulerende follikkelhormon) kan brukes til å indusere eggstokkene for å modne og frigjøre et egg eller flere egg. L’eggløsning med mer enn ett egg øker vanligvis mulighetene for graviditet.

Hver medisinsk og medisinsk struktur vil ha sine egne spesifikke instruksjoner for IUI-prosedyren. Etter din første konsultasjon, når du og legen din har fastslått at IUI er det beste kurset å følge, kan en typisk temporal sekvens inneholde følgende:

IUI er rask og typisk smertefri og krever ikke anestesi.

Hva er risikoen?

C’er en liten risiko for infeksjon etter IUI-prosedyren. Legen vil bruke sterile verktøy, så infeksjonen er svært sjelden.

Hvis narkotika brukes til å indusere eggløsning, C’er risikoen for graviditet med flere barn. Siden fruktbarhetsmedikamentene øker sannsynligheten som slippes ut mer enn ett egg, øker sannsynligheten for graviditet med multipler også. Legen din vil forsøke å balansere mengden og typen medikament, sammen med blodprøver og ultralydsovervåking, for å hindre at for mange egg blir utgitt samtidig.

Noen ganger svarer eggstokkene overdrevet på fruktbarhetsmedisiner (spesielt narkotika administrert som injeksjoner) og kan forekomme en tilstand som kalles eggstokk hyperstimuleringssyndrom. Et stort antall egg kan modnes på en gang og til slutt utgitt. Dette kan forårsake en forstørret eggstokk, flytende oppbygging i # 8217; magen og kramper. I svært sjeldne tilfeller kan ovarie hyperstimuleringssyndrom forårsake akkumulering av væsker i brystet og # 8217; magen, nyreproblemer, blodpropper og vendinger av Ovaio.

Hvis du for tiden antar fruktbarhetsmedisiner for IUI og finner et av følgende symptomer, bør du umiddelbart ringe legen din.

Hva er suksessraten?

Hvert par vil ha et annet svar på IUI, og det kan være vanskelig å forutsi suksess. En rekke faktorer påvirker resultatet, inkludert:

Graviditetspriser etter at IUI varierer i henhold til årsakene til at fruktbarhetsbehandling er nødvendig. Suksessandelene for IUI har en tendens til å synke hos kvinner over 40 år og kvinner som ikke var gravid etter tre IUI-sykluser. Du bør diskutere suksessraten forutsatt med fruktbarhetspesialisten din for å se om dette er et godt alternativ for deg.

Hvor mye er iui?

Kostnaden for å forfølge IUI-behandling kan variere avhengig av den spesifikke posisjonen og behovene.

Sykehus og klinikker i Wisconsin University sier at kostnaden for # 8217; IUI varierer vanligvis fra $ 460 til $ 1500. Dette inkluderer ikke kostnaden for fruktbarhetsmedikamenter. Ekstra kostnader kan inkludere ultralyd, laboratorietester og spermanalyse.

Noen forsikringsselskaper vil dekke deler av kostnaden for fruktbarhetsbehandlinger. Du kan kanskje snakke med en spesialist i fakturering eller forsikring på L’legen din. De kan hjelpe deg med å forstå alle kostnadene og betalingsalternativene.

L & # 8217;

L’Intrauterin inseminering er en relativt lav risikobehandling som kan være et flott alternativ for mange kvinner eller par som prøver å bli gravid. Hvis du har hatt problemer med å tenke, eller du har spørsmål om alternativer for unnfangelse, snakk med gynekologen eller en fruktbarhetsspesialist. Legen din kan hjelpe deg med å bestemme den beste ruten for å hjelpe deg med å få graviditet, og IUI kan være en effektiv bane.