Slik endrer du stemmen din: Tips og forslag

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Stemmen din har evnen til å beordre, roen og underholde. Men hvis du ikke liker måten det høres ut, kan det påvirke sikkerheten din i å gjøre disse tingene.

Måten du spiller på er så viktig som ordene du sier. Selv om ikke alle de som ønsker å endre sin egen stemme, kan du bli en vinnervinner av Grammy-prisen, er det trinn som du kan påta seg for å forbedre lyd, tone, konsistens og kvalitet på stemmen din.

Fortsett å lese for å finne ut hva som bestemmer lyden og konsistensen av stemmen din og hva du kan gjøre for å endre det.

Hva er lyden og konsistensen av stemmen din?

Lyden og konsistensen av stemmen din bestemmes av flere faktorer.

Arv

L’Arv ​​er en faktor. Du har lagt merke til at folk alle «er interiør i samme familie ofte lignende stemmer. Dette skyldes at strupehodet, som inneholder vokalstrengene, har utallige fysiske variasjoner, akkurat som enhver annen del av din anatomi.

Kjønn

Også sjangeren spiller en rolle. Fra fødselen, gutter utvikler vokal tau større enn jenter. Under puberteten virker testosteron å forstørre strupehodet.

Vokal tau strekker seg og tykkere med alderen i alderen, og skaper en dypere resonans og vibrasjon. Derfor faller mannlige stemmer og faller under puberteten, mens kvinnelige stemmer forblir relativt høye.

Hormoner og vekt

Hormoner og deres innvirkning på vekt kan også påvirke lyden din. Menn med fedme gir en overflod av østrogen, noe som gjør stemmeheisen. D’En annen del, kvinner med fedme produserer en superabundance av testosteron, som kan utdype deres stemme.

Overvekten kan også påvirke pustekontroll, noe som gjør roc eller pustløs stemme. Å være undervektig, tvert imot, kan også påvirke stemmen din ved å redusere motstanden din og gjøre vokalstrengene mer utsatt for skade.

Høyde

L’Høyde påvirker også lyden av stemmen din. De høyeste menneskene har en tendens til å ha luftveier og større lavere lungene, noe som forårsaker dypere stemmer enn lavere mennesker.

Strukturelle anomalier

Strukturelle anomalier, som en dessverre septum eller en gane, kan påvirke lyden din, så vel som ditt språk, dikt og aksent.

Din alder, emosjonell tilstand, generell helse og rengjøring av’luft som puster kan også endre tonen, stemplet, lyden og konsistensen av stemmen din.

Slik endrer du lyden av stemmen din

Det første trinnet for å endre stemmen din er å bestemme hva du ikke liker om stemmen din. Det er for nasal? Du har en aksent du ikke liker? Du er en travel høyttaler?

Vurder hva du er lei for stemmen din. Dette vil gjøre det lettere å forstå hvordan du kan endre det.

Arbeid med en tale terapeut

Hvis du har en språkforstyrrelse, vil arbeid med en taleterapeut hjelpe deg. Språkforstyrrelser kan inkludere vanskeligheter med skjøten, for eksempel lissing eller vanskeligheter med fluiditet, som stamming.

Ta en vokal trener

Hvis du ønsker å gjøre stemmen din kraftigere, eliminere en aksent eller forbedre den generelle kvaliteten på stemmen din, jobbe med en vokal trener, personlig eller på nettet, kan hjelpe deg.

En Voice Coach vil hjelpe deg med å lære å forme vokaler og konsonanter annerledes og isolere ulike elementer i talen. De vil også hjelpe deg med å konsentrere deg om følgende:

 • Slik holder du leppene dine og munnen din
 • Språkposisjon
 • Eliminer kjevespenningen
 • Stilling og pustekontroll
 • Vokal membran projeksjon
 • artikulasjon
 • Rekkevidde av banen

Du kan finne en tale terapeut eller en vokal trener gjennom Forening av taleutøvere.

Kirurgiske løsninger

Det er mange kirurgiske prosedyrer som kan senke eller øke tonen i stemmen din. De inkluderer:

 • Stemme feminiseringsintervensjon. Stemmen din kan endres kirurgisk slik at den ikke avgir lave lyder. Dette kalles vokal feminisering eller laryngoliseringsoperasjon av feminisering. Under stemmefeminiseringsintervensjonen er talekassen redusert og vokaltauene er forkortet. Trans kvinner gjennomgår noen ganger denne prosedyren.
 • Laser tuning av vokalstrenger. Denne prosedyren bruker en laser for å stramme vokalstrengene, som bidrar til å øke tonen. Det kan også brukes til å redusere røykepolypper, også økende tone.
 • Trinn senke kirurgi. Denne prosedyren senker tonen ved å løsne vokalstrengene eller omorganisere det myke vevet for å tilsette masse til vokalstrengene.

Vær din vokal trener

Hvis du vil være din vokaltrener, er det stemmeøvelser du kan gjøre hjemme. Først må du vite hvordan stemmen din faktisk høres.

Først, ta opp stemmen din

Stemmen din kan spille forskjellig for deg enn noen andre. Dette er fordi når du snakker, reiser stemmen din samtidig gjennom luften og skallen din.

Lyden som sendes ut av stemmen din, overføres til trommehinder gjennom luften, hvor tre små bein vibrerer: Hammer, L’ambolt og braketten. Så reise til skruen din og til slutt til hjernen din.

Mens dette skjer, skyver vibrasjonene av vokalstrengene lyden direkte til skruen. Derfor kan du ikke gjenkjenne måten stemmen din spiller når du føler det i et opptak. Av denne grunn er det fornuftig å registrere stemmen din først.

For å identifisere forskjellene i uttalelsesordninger, anbefaler eksperter deg å registrere stemmen din i flere scenarier, for eksempel:

 • snakk med en venn
 • Les en bok til et barn
 • Å gi en bedriftspresentasjon

Informert om’stemmeopplæring

Testene viser at du kan Manipulerer stemmen din å ha en mer presis tone. Det er mange Bøker, Inkludert lydbøker på’stemme trening, som inkluderer oppvarming øvelser og forslag. En god å prøve er «Sett din stemmefri» av Roger Love med Frazier Woman, som du finner online.

Slapp av stemmen din ved hjelp av taleøvelser

Noen stemmeoppvarming øvelser du kan bruke til å slappe av varen din inkluderer:

 • Buzz
 • Ryktet om leppene
 • Språk trilli
 • løsner kjeften ved å åpne munnen min og lukke den forsiktig
 • gjesp
 • dyp pusting
 • forsiktig massere halsen for å oppløse avhandlingsmusklene

Tren for å starte stemmen din

Det vil også hjelpe deg med å starte stemmen din eller snakke med en «8217 en annen del av kroppen din, for eksempel:

 • membran
 • hals
 • Munn og nese

Prøv å emulere en stemme du liker

Det kan hende du finner at det bidrar til å etterligne en stemme du liker. For å gjøre dette, sørg for at du lytter nøye på status, tone, tone og stempel av den stemmen.

Ta vare på vokalstrenger

Vokal tauene aldre akkurat som resten av kroppen. Derfor endres stemmer over tid. For å holde din sunn og optimalisert, prøv disse forslagene:

 • Hold deg hydrert og drikk mange varme drikker som te.
 • Ikke røyk sigaretter, fordamp eller inhalere røyken av noe stoff.
 • Redusere alkoholinntaket.
 • Vær forsiktig med stemmen din, ikke skrik eller snakker høyt.
 • Unngå å mumle og hviskende, som også kan streve stemme tau.
 • Hold brystene rene ved å anta stoffer for allergi, lukket nese eller for respiratoriske sykdommer, om nødvendig.
 • Unngå forurenset luft og pust ren luft når det er mulig.

Mekanikk av stemme og lyd

Når du snakker eller sang, starter prosessen som skaper stemmen din med lungene dine. Hvis din lunge kapasitet er redusert, kan stemmen din virke svak.

Dine ribber, membran og abdominale muskler gir fysisk energi til å tvinge luften utenfor lungene og luftrøret og strupehodet, som holder vokalstrengene.

L’Luft strømmer mellom vokalstrenger, noe som gjør dem vibrere. Din stemme, som alle lyder, er energi produsert av vibrasjonen av partikler D & # 8217;. Tonen bestemmes av antall vibrasjoner produsert av vokalstrenger. Dette er angitt som en frekvens. Mindre vibrasjoner genererer en lavere tone. Flere vibrasjoner genererer en høyere tone.

Vibrasjoner skyver partiklene D’luft for å fortsette å reise mot munnen og brystene, hvor stemmen din kjøper resonans, tone og # 8217; unikhet av din spesielle lyd. Hvis brystene dine er blokkert, kan stemmen din få en nasal tone på dette punktet i prosessen.

Ta bort

Hvis du ikke liker måten stemmen din spiller på, er det flere måter å endre det på. Disse inkluderer stemmeøvelser hjemme, emulering av en stemme du liker, jeg jobber med en vokal trener og kirurgi.