Scoamous Cell Lungekarsinom: Behandlinger, Staging, Symptomer

Beskrivelse

Squamonous celle pulmonal karsinom er en subtype av ikke-små celle pulmonal karsinom. Det er klassifisert i henhold til hvordan tumorceller vises under mikroskopet.

Sekund American Cancer Society, Mest (ca 8217; 80%) av alle lungevulster er ikke små celler. Mellom denne typen er ca 30 prosent squamous cellekarcinomer.

Squamonous celle pulmonal karsinom begynner i det øverste laget av cellene, kalt scaly celler, som samvirker de store luftveiene (bronki) av lungen. Vanligvis vokser i bronkiene som forgrenes ut av venstre eller høyre hovedbronche i midten av brystet.

Det er fire subtyper av pulmonal pulmonal karsinom. EN Studie av subtypes DNA Funnet følgende funksjoner:

 • Primitive karsinom har det fattigste perspektivet til de fire.
 • Klassisk karsinom er den vanligste subtypen. Oftere forekommer hos menn som røyker.
 • Sekretorisk karsinom er sakte voksende, så det svarer ikke alltid godt på kjemoterapi.
 • Basal Karsinom er sjeldent. Har en tendens til å manifestere seg i en relativt avansert alder.

Av alle slags ikke-små cellekarcinomer har pulmonal pulmonale karcinomer sterkere slips med røyk.

Symptomer på pulmonal pulmonal karsinom

De vanligste symptomene på pulmonal pulmonal karsinom er:

 • Vedvarende hoste
 • blødende sputum
 • kortpustethet eller pustevansker
 • Akutt brystsmerter, spesielt når du puster
 • Uforklarlig vekttap
 • Redusert av # 8217; appetitt
 • utmattelse

Hvordan det går på scenen

Squamonous Cell Pulmonal Karsinom begynner i cellene som dekker bronkiene. Over tid kan kreft spres ved å invadere lymfeknuter og organer og reise gjennom blod (metastating) i andre deler av kroppen.

Legene bruker størrelsen, posisjonen og alvorlighetsgraden av diffusjonen av svulsten for å klassifisere kreft i stadioner. Ved hjelp av TNM-systemet, er et tall tildelt kreften som indikerer tumorstørrelsen (T), diffusjonen til lymfeknuter (N) og metastasen (M). Disse blir så kombinert for å klassifisere kreft i en stadion.

Det er seks hovedfaser. Fasene 1 til 4 er delt i henhold til tumorens størrelse, antall og posisjon:

Okkult stadion

Okkult betyr gjemt. På dette stadiet er det kreftceller i # 8217; sputum, men du kan ikke finne en svulst.

Fase 0

Kreft er bare i målet av bronkuset og ikke i lunge stoffet. Dette kalles også in situ karsinom.

1. stadie

Kreft er bare i lungen. Det har ikke spredt seg til de omkringliggende lymfeknuter eller andre deler av kroppen.

Fase 2

Kreft er i lunge stoff og spredt i lungebelegget eller i de nærliggende lymfeknuter, men det er ikke ytterligere metastet.

Fase 3

Kreft er i lunge stoff og spredes til lymfeknuter eller organer, som esophagus eller hjerte, men har ikke spredt seg til fjerne organer.

Fase 4

Kreft er i lunge stoff og spredes til en eller flere fjerne deler av kroppen. Ikke-små celle lungekreft sprer seg veldig ofte til:

 • lever
 • hjerne
 • binyrene
 • bein

Fase 4a betyr at kreft har spredt seg som en svulst eller spredt til den andre lungen eller væske rundt hjertet eller lungene. I fase 4b er det metastatisert som to eller flere svulster.

Årsaker til pulmonal pulmonal karsinom

Årsakene til squamous celle pulmonal karsinom inkluderer:

røyk

Av alle årsakene til squamouscelle lungekreft er røyking langt det viktigste. I følge National Cancer Institute, Røykerne er mer sannsynlig å kontrakt noen form for lungekreft enn folk som røykt mindre enn 100 sigaretter.

Pluss røyk og lengre røyk, desto større er risikoen. Hvis du slutter å røyke, reduseres risikoen for lungekreft, men forblir høyere enn for ikke-røykere i flere år etter å ha stoppet.

Risikoen for kontraherende lungekreft er nesten like høyt for sigar røyk og rør som for sigaretter.

Radoneksponering

De US Environmental Protection Agency Oppgi radonen som den nest vanligste årsaken til lungekreft. Det er den vanligste årsaken til lungekreft hos mennesker som ikke røyker.

Radon er en radioaktiv gass, luktfri og usynlig som kommer fra bergarter og jord. Det er bare et problem i lukkede steder, som et hjem, fordi radonens konsentrasjon er høyere. Folk som røyker og er utsatt for radon har en mye høyere risiko for lungekreft.

Eksponering for passiv røyking

L’Eksponering for passiv røyking er den tredje vanligste årsaken til lungekreft.

Andre årsaker

Andre årsaker inkluderer:

 • Langsiktig eksponering for kreftfremkallende stoffer. Eksempler er asbest, arsen, kadmium, nikkel, uran og noen petroleumsprodukter. L’Eksponering for disse stoffene forekommer oftere på jobb.
 • Forurensning av luften; luft. En dårlig kvalitet på luften kan forårsake eller forverre visse forhold, men det finnes måter å beskytte seg selv.
 • Eksponering for stråling. Dette kan inneholde en tidligere behandling med brystet radioterapi eller A’overdreven eksponering for stråling på grunn av røntgenstråler.
 • Medisinsk historie. En personlig eller familiehistorie av lungekreft øker risikoen for lungekreft. Hvis du har lungekreft, har du større risiko for å inngå det igjen. Hvis en smal slektning har hatt lungekreft, har du større risiko for å trekke den.

Diagnose av pulmonal pulmonal karsinom

For å diagnostisere lungepulmonalkarsinom, vil legen din spørre deg om symptomene dine først og vil undersøke.

Deretter vil de utføre en eller flere diagnostiske tester, avhengig av historien, symptomene, betingelsene og kreftposisjonen. Disse testene kan inkludere:

Pulmonal Imaging

En bryst radiografi utføres vanligvis først, deretter en tac eller en magnetisk resonans for å oppnå en bedre syn på lungene og søke en svulst og tegn på at kreft har spredt seg.

Få noen tumorceller

Det er noen måter som legen din kan få disse cellene. De kan ta en sputum prøve. Væsken rundt lungene har vanligvis også noen tumorceller. Eller legen kan få en prøve med en nål satt inn gjennom huden (thoracation). Dermed blir cellene dine undersøkt under mikroskopet for kreftskilt.

Biopsi

En biopsi er en annen måte å se på cellene under mikroskopet. Legen kan utføre en tumorbiopsi ved hjelp av en nål satt inn gjennom huden (biopsi med nål) eller et rør med et lys og et kamera satt inn gjennom munnen eller nesen (bronkoskopi).

Hvis kreften har spredt seg til lymfeknuter eller andre strukturer mellom lungene, kan legen utføre en biopsi gjennom en «8217; hudgravering (mediastinoskopi).

Dyreskanning

Dette er en bildebehandlingstest som viser et lysende punkt i noe stoff der kreft er tilstede. Pet Scanes er vant til å søke etter metastaser i nærheten av svulsten eller kroppen.

Bone skanning

Dette er en bildebehandlingstest som viser et lysende punkt i benområder hvor kreft har spredt seg.

Pulmonal funksjonstest

Disse testen driften av lungene dine. De brukes til å vise om du har en tilstrekkelig lungefunksjon etter kirurgisk fjerning av lunge stoff med svulst.

Behandling av pulmonal pulmonal karsinom

Behandling av pulmonal pulmonal karsinom avhenger av hvor mye kreft er avansert, fra din evne til å tolerere bivirkninger og generell helse. L’alder er vanligvis ikke en vurdering.

Behandlingen du vil motta vil være spesifikk for din situasjon, men det er noen generelle retningslinjer for behandling av hver fase.

Okkult kreft

Hvis du har tumorceller i SPUTUM, men ingen kreft oppdages med diagnostiske tester, gjennomgår vanligvis hyppige diagnostiske tester (for eksempel en bronkoskopi eller en TAC) til en svulst er funnet.

Fase 0

Den kirurgiske fjerningen av svulst og lunge rundt den uten kjemoterapi eller strålebehandling tar vanligvis vare på squamous cellekarsinom på dette stadiet.

1. stadie

Sola kirurgi jobber ofte på dette stadiet. Noen lymfeknuter blir vanligvis fjernet for å se om kreft har spredt seg til dem. Hvis risikoen for at kreftveiledning er høy, kan du få kjemoterapi etter operasjonen;. Av og til brukes radioterapi i stedet for kjemoterapi.

Fase 2

Denne fasen behandles vanligvis med kirurgisk fjerning av tumor og lymfeknuter etterfulgt av kjemoterapi for å drepe eventuelle gjenværende tumorceller.

Hvis svulsten er stor, kan du motta kjemoterapi og strålebehandling eller bare radioterapi før kirurgi for å gjøre svulsten mindre og lettere å fjerne med kirurgi.

Fase 3

Sola kirurgi kan fjerne noen, men ikke alle svulster på dette stadiet, siden det sprer seg til lymfeknuter i nakken eller til de vitale strukturer i brystet. Kjemoterapi og strålebehandling administreres vanligvis etter operasjonen;.

Fase 4

På dette stadiet har kreft spredt seg gjennom hele kroppen. Behandlingen avhenger av din generelle helse og hvor mange steder kreft har spredt seg. Hvis du er ganske sunn å gjennomgå kirurgi, kan du ha en kombinasjon av kirurgi, kjemoterapi og strålebehandling.

Andre terapier som kan legges til behandling eller brukt hvis kirurgi ikke er et alternativ er:

 • Immunterapi. Dette forbedrer immunforsvarets evne til å bekjempe kreft.
 • Målrettet terapi basert på genetiske mutasjoner. Dette er en terapi rettet mot bestemte funksjoner og mutasjoner av tumorceller.
 • Kliniske tester. Du kan være egnet for å motta nye behandlinger som blir studert og synes å fungere. Legen din kan hjelpe deg med å finne kliniske studier som kan være egnet for deg. Du kan også besøke Kliniske studier.gov å vite mer.

Hvis behandlingen ikke vil være effektiv eller en person bestemmer seg for å avbryte behandlingen, blir palliativ omsorg ofte gitt. Dette er støttebehandlinger som brukes til å forbedre folks kvalitet på mennesker med avansert kreft. Kan bidra til å lindre kreft symptomer og gi følelsesmessig støtte til personen med kreft og dens kjære.

L’Hospice er en palliativ omsorg gitt når estimert forventet levetid er mindre enn seks måneder.

Prospekter

L’Resultat for småcellet pulmon tumorer, som squamous cellekarsinom, er bedre enn små celle pulmonale karcinomer. Det er enda bedre når det er tatt og behandlet på forhånd. Det kan også behandles hvis det tas snart nok.

Utsiktene for personer med kreft måles med fem års overlevelsesrate. Dette indikerer andelen personer som har en bestemt type kreft som lever fem år eller mer etter å ha fått en diagnose.

Sekund American Cancer Society, Femårige gjennomsnittlige overlevelsesrater for ikke-små celle pulmonal karsinom for kreft scenen er:

 • Trinn 1A: 84 prosent
 • Trinn 2A: 60 prosent
 • Trinn 3a: 36 prosent
 • Trinn 4a: 10 prosent
 • Trinn 4b: Mindre Dell’1 prosent

Det er viktig å huske at disse prosentene er bare en middelsbasert guide. Hver og en er annerledes.

Utsiktene til en enkelt person er påvirket av mange faktorer, for eksempel L’alder, generell helse, responsen på behandling og bivirkninger av behandling. Legen din vil evaluere all denne informasjonen for å gi deg et bestemt perspektiv for deg.

Prosentandelene viser at nøkkelen til å ha de beste perspektiver, er tidlig diagnose og behandling før kreft spredt.

Du kan redusere risikoen for lungekreft betydelig ikke røyking. Hvis du røyker og mottar en diagnose av lungekreft, har overlevelsesrater en tendens til å være bedre hvis du stopper.