Hvordan tenke positivt og ha et optimistisk perspektiv: 8 tips

Beskrivelse

Du er et halvt tomt eller halv glassglass? Studier har vist at begge kan påvirke fysisk og psykisk helse, og at det å være en positiv tenker er det beste av to.

En nylig studere Han fulgte 70.000 kvinner fra 2004 til 2012 og fant at de som var optimistiske hadde en betydelig lavere risiko for å dø for flere hovedårsaker til døden, inkludert:

 • hjertesykdom
 • slag
 • Kreft, inkludert brysttumorer, eggstokkene, lunger og kolon-rektum
 • infeksjon
 • respiratoriske sykdommer

Andre bevist fordeler med positiv tenkning inkluderer:

 • Beste livskvalitet
 • Høyere energinivåer
 • Bedre psykologisk og fysisk helse
 • Raskere utvinning fra skade eller sykdom
 • Mindre forkjølelse
 • Laveste priser av depresjon
 • Bedre stresshåndtering og håndteringskapasitet
 • Lengre levetid

Positiv tenkning er ikke magisk og vil ikke gjøre alle dine problemer forsvunnet. Hva som vil gjøre er å få problemene å se mer håndterbare og hjelpe deg med å møte vanskeligheter på en mer positiv og produktiv måte.

Hvordan tenke positive tanker

Positiv tenkning kan oppnås gjennom noen forskjellige teknikker som har vist seg å være effektive, for eksempel positiv interiørdialog og positive bilder.

Her er noen forslag til å starte at de kan hjelpe deg med å trene hjernen din til å tenke positivt.

Konsentrere seg om gode ting

Vanskelige situasjoner og hindringer er en del av livet. Når du befinner deg foran en, konsentrere deg om gode ting, uansett hvor liten eller tilsynelatende ubetydelig kan virke. Hvis du ser etter det, kan du alltid finne det ordspråklige belegget D’sølv i hver sky, selv om det ikke er umiddelbart åpenbart. For eksempel, hvis noen kansellerer planene, fokusert på hvordan du frigjør din tid til å hente forsinkelsen på et tv-show eller på andre aktiviteter du liker.

Øv deg takknemlighet

Har blitt vist at praktiserende takknemlighet reduserer stress, forbedrer selvtillit og fremmer motstandskraft selv i svært vanskelige tider. Tenk på mennesker, øyeblikk eller ting som tar en slags komfort eller lykke og prøver å uttrykke din takknemlighet minst en gang om dagen. Du kan takke en kollega for å bidra til et prosjekt, en elsket for å ha vasket oppvasken eller hunden din for den ubetingede kjærligheten de gir deg.

Hold en dagbok av takknemlighet

utdanning Jeg oppdaget at det å skrive de tingene du er takknemlig for å forbedre optimismen din og din følelse av velvære. Du kan gjøre det hver dag en dagbok av takknemlighet eller merke en liste over ting du er takknemlig for deg i de dagene du går gjennom en vanskelig tid.

Åpne alle’humor

utdanning de oppdaget at latter senker stress, # 8217; angst og depresjon. Forbedrer også evnen til å håndtere, L’humør og # 8217; selvtillit.

Vær åpen All’Humor i alle situasjoner, spesielt i vanskelige, og gi deg selv tillatelse til å le. Lyser umiddelbart L’humør og gjør ting ser litt og # 8216; mindre vanskelig. Selv om du ikke føler det; late som eller tvinge deg til å le, kan forbedre humøret ditt og redusere stress.

Tilbring tid med positive mennesker

Negativitet og positivitet har vist seg å være smittsom. Vurder folkene du bruker tid på. Du la merke til hvordan noe av et dårlig humør kan bryte ned nesten alle i et rom? En positiv person har motsatt effekt på andre.

Har vist seg å være med positive mennesker forbedrer selvtillit og øker sjansene dine for å nå målene. Omgir deg med folk som vil heve deg og hjelpe deg med å se den positive siden.

Øv den positive chatteren

Vi pleier å være det vanskeligste med oss ​​selv og å være vår verste kritiker. Over tid kan dette få deg til å danne en negativ mening av deg selv som kan være vanskelig å riste av. For å stoppe dette må du være oppmerksom på stemmen i hodet ditt og svare med positive meldinger, også kjent som positive indre taler.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Det viser at enda en liten forandring i måten du snakker med deg selv, kan påvirke din evne til å justere dine følelser, tanker og oppførsel under stress.

Her er et eksempel på positiv interiørdialog: I stedet for å tenke på og # 8220; Jeg har virkelig galt alt & # 8221; Test & # 8220; Jeg vil prøve igjen på en annen måte & # 8221;.

Identifisere dine negativitetsområder

Vær forsiktig observere de forskjellige områdene i livet ditt og identifiser de der du pleier å være mer negativ. jeg er ikke sikker? Spør en venn eller kollega Trusted. Det er sannsynlig at de vil kunne tilby litt informasjon. En kollega kan legge merke til at du pleier å være negativ på jobben. Din ektefelle kan legge merke til at det blir spesielt negativt mens du kjører. Ansikt A’område om gangen.

Start hver dag med et positivt notat

Skape et ritual der du starter hver dag med noe oppgradering og positivt. Her er noen ideer:

 • Fortell din egen som vil være en vakker dag eller en annen positiv uttalelse.
 • Lytt til en lykkelig og positiv sang eller spilleliste.
 • Del litt Positivitet ved å lage et kompliment eller gjøre noe søtt for noen.

Hvordan tenke positivt når alt går galt

Prøv å være positiv når du sørger eller du opplever andre alvorlige vanskeligheter, kan virke umulig. I disse periodene er det viktig å ta bort trykket for å finne sølvfôr;. I stedet kan det kanalere det’energi for å få støtte fra andre.

Positiv tenkning betyr ikke å begrave alle negative tanker eller følelser du har eller unngå vanskelige følelser. De laveste øyeblikkene i våre liv er ofte de som motiverer oss til å bevege seg fremover og gjøre positive endringer.

Når du krysser et lignende øyeblikk, prøv å se deg selv som om jeg var en god venn av komfort og gode råd. Hva ville du fortelle deg? Jeg vil nok gjenkjenne sine følelser og husket at han har rett til å føle seg trist eller sint i sin situasjon, så gi støtte med en slags påminnelse om at ting blir bedre.

Bivirkninger av negativ tanke

Negativ tanke og de mange følelsene som kan følge med det, for eksempel pessimisme, stress og anGer, Det kan forårsake en rekke fysiske symptomer og øke risikoen for sykdommer og redusert liv.

Stress og andre negative følelser utløser forskjellige prosesser i kroppen vår, inkludert utgivelsen av’stresshormon, metabolisme og immunfunksjon. Lange stresssperioder øker betennelsen i kroppen, som også har vært involvert i mange eller alvorlige sykdommer.

Noen av stresssymptomene inkluderer:

 • hodepine
 • Kropps smerte
 • kvalme
 • utmattelse
 • søvnforstyrrelser

Kynisme, stress, sinne og # 8217; fiendtlighet har vært knyttet til en større risiko for:

 • hjertesykdom
 • hjerteinfarkt
 • slag
 • demens

Når du ser etter medisinsk hjelp

Hvis du føler deg forbruket av negative tanker, og du har problemer med å sjekke dine følelser, se en lege. Du kan dra nytte av medisinsk hjelp, som en positiv psykologi eller terapi. Vedvarende negative tanker kan skyldes en underliggende psykiatrisk tilstand som krever behandling.

Ta bort

Du vil ikke kunne annullere år med pessimisme og negative tanker fra # 8217; i dag i morgen, men med en liten og # 8216; av praksis kan du lære å håndtere ting med et mer positivt perspektiv.