Schatzki Ring: Definisjon, behandling, årsaker og mer

Cos’er en schatzki ring?

En Schatzki ring er en krymping av den nedre esophagus som kan forårsake dysfagi. Dysfagi betyr vanskeligheter med å svelge. Dysfagien selv er ganske vanlig og forekommer i omtrent 3 prosent av befolkningen.

L’Schatzki Ring består av en liten fold av stoff som delvis blokkerer spiserøret, noe som fører til dysfagi. L’Schatzki ring ble identifisert for første gang i asymptomatiske mennesker i 1944. Tar sitt navn fra Richard Schatzki, doktoren gjorde først observasjonen.

Tilstedeværelsen av en Schatzki-ring er en av hovedårsakene til sirup med faste matvarer og blokkering av mat; spiserør av mat (impaction) hos voksne.

Hva er symptomene på en schatzki ring?

Mange som har en Schatzki-ring, presenterer ofte ikke noen symptomer. De som regelmessig har problemer med å svelge fast mat. I noen tilfeller kan du ha følelsen av at maten du holder fast i brystet etter inntaket. Mange ganger kan maten bli rigurgert.

Noen ganger kan en del av maten forbli blokkert på # 8217; # 8217; esophagus, forårsaker en blokk og en sterk brystsmerter. Denne følelsen oppstår vanligvis med kjøttet som ikke har blitt helt tygget. Noen ganger er det definert & # 8220; steakhouse syndrom & # 8221;.

Også, folk med Schatzki ringer ofte lider av halsbrann.

Hva forårsaker Schatzki-ringen?

En Schatzki ring ble funnet i 6-14 prosent av rutinemessige studier på barium svelging. Symptomene er forårsaket av den smale delen av esophagus som utgjør Schatzki-ringen. Diameteren på’Schatzki ring er svært viktig med hensyn til symptomer. Ringene av en nedre diameter forårsaker generelt hyppigere dysfagi-episoder enn ringenes av en større diameter.

Legene er ikke sikre på hva som egentlig dannelsen av en schatzki ring forårsaker. Gastroøsofageal reflukssykdom, også kjent som GERD, er en mulig årsak til dannelsen av Schatzki-ringen. Personer med en Schatzki-ring har ofte også sur reflukssykdom. Videre er forholdene som kan føre til tilbakeløpssykdom, for eksempel A’IATAL brokk, ofte funnet hos personer med en Schatzki-ring.

Diagnose av en Schatzki ring

Legen din kan begynne med å stille noen spørsmål om din dysfagi. Noen eksempler er:

  • Hvordan føler du deg når du prøver å svelge?
  • Hva slags mat du har problemer med å svelge? Væsker, solid eller begge deler?
  • Det er flere symptomer forbundet med vanskeligheten din for å svelge?

Følelsen av mat som krasjer i brystet og vanskeligheten med å svelge faste matvarer kan indikere tilstedeværelsen av en Schatzki-ring.

I tilfeller der legen mistenker en krymping av spiserøret, kan du velge å kjøre en’endoskopi. Under denne prosedyren plasserer legen et lite rør med et kamera som er koblet til esophagus. Dette gjør at legen kan se vevet Dell’esophagus og kan bidra til å avgjøre om det er en Schatzki ring eller en «8217; annen struktur som kan forårsake dysfagi.

Et barium svelging kan også utføres. For denne testen, engasjere væsker og en pille som inneholder en kontrast av barium. Fargestoffet belegger belegget av esophagus og kan ses i en røntgenstråle. Legen kan da bruke bildene som genereres av røntgenstråler for å se om en Schatzki-ring er tilstede i din esophagus.

Behandling for en Schatzki ring

Behandlingen som er tilveiebragt til personer med en Schatzki-ring, inkluderer ekspansjon med en ballong av deres esophagus. Dette er en prosedyre som bruker et verktøy med en liten ballong, ender til å manuelt øke diameteren på # 8217 # 8217; Schatzki ring. Generelt rapporteres en reduksjon i symptomene umiddelbart etter utvidelsesprosedyren.

Basert på # 8217; tilknytning mellom tilstedeværelsen av en Schatzki og Gerd Ring, har også syreundertrykkelse alene eller med stavemåte med ballong vist seg i henhold til # 8217; lindre symptomene.

Endringer i matmodeller

En Schatzki-ring fører ofte til vanskeligheter med å svelge faste matvarer, så det er viktig å sørge for at du spiser sakte og tygger all maten før du svelger. Det kan også være nyttig å ta en mindre mengde munnfull mat. Også, endre maten du spiser for å unngå forbruket av store eller harde matvarer, kan hjelpe deg med å unngå en matblokk av esophagus.

Utsikter for en Schatzki ring

En Schatzki-ring er en krymping av den nedre esophagus og hovedårsaken til å utfolde fast mat hos voksne. Schatzki ringer er ofte asymptomatiske. Vanligvis oppstår symptomene når en Schatzki-ring er liten i diameter. Disse symptomene inkluderer:

  • Vanskelighetsgrad å svelge faste matvarer
  • Følelsen som maten hadde sittende fast i brystet
  • mageknip

Legen kan utføre en eksamen som inkluderer en Endoskopi, et barium svelging eller begge tester for å avgjøre om en Schatzki-ring er tilstede. Symptomene kan lettes med en ballongutvidelsesprosedyre som utvider diameteren til Schatzki-ringen. Videre har syreundertrykkelsesbehandling også vist seg å være effektiv.