Røykingseffekter på hjernen: Hva du trenger å vite

Del på Pinterest

L’Tobaksbruk er den viktigste årsaken til forebyggbar død i USA. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Nesten en halv million amerikanere dør tidlig hvert år på grunn av røyk eller # 8217; eksponering for passiv røyking.

I tillegg til å øke risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, kreft, lungesykdommer og mange andre helsemessige forhold, har røyking også en negativ innvirkning på hjernen.

I denne artikkelen vil vi gi en nærmere titt på effekten av røyking på hjernen og til fordelene med å slutte.

Hva er nikotin til hjernen din?

De fleste forstår hvordan røyking påvirker lungene og hjertet, men det som er mindre kjent, er virkningen som nikotin har på hjernen.

«Nikotin imiterer forskjellige nevrotransmittere [de sender signaler] i hjernen. [Siden nikotin er] i form til acetylkolin neurotransmitter, øker signalering i hjernen & nr. 8220; forklarer Lori A. Russell-Chapin, PhD, Professor i Bradley Universitys online konsulentprogram.

Nikotin aktiverer også dopaminsignaler, og skaper en hyggelig følelse.

Over tid begynner hjernen å kompensere for økningen i rapporteringsaktiviteten ved å redusere antall reseptorer av acetylkolinen, forklarer. Dette forårsaker nikotintoleranse, derfor er det nødvendig med en større mengde nikotin.

Nikotin stimulerer også hjernens sentre, imitere dopamin, så hjernen din begynner å knytte bruken av nikotin for å føle seg bra.

Sekund Nasjonale institutter av helse, Nikotin i sigaretter endrer hjernen din, noe som fører til abstinenssymptomer når du prøver å slutte. Når dette skjer, kan du oppleve en rekke bivirkninger, inkludert angst, irritabilitet og et sterkt nikotin ønske.

Dessverre, når disse symptomene manifesterer seg, tar mange mennesker en annen sigarett for å lindre effektene av # 8217;.

Endringene som oppstår i hjernen som et resultat av denne syklusen, skaper en nikotinavhengighet fordi kroppen din er vant til å ha nikotin i systemet ditt, som da blir en avhengighet som kan være vanskelig å bryte.

Mens effekten av nikotin kan ta litt og # 8216; av tid til å bli lagt merke til, er de negative bivirkningene knyttet til hjertet og lungene trolig den første som en røyker vil legge merke til.

Her er de vanligste bivirkningene av nikotin og røyk på hjernen.

Kognitiv nedgang

Kognitiv nedgang skjer vanligvis naturlig når du blir eldre. Du kan bli mer smadret eller ikke å kunne tenke raskt som når du var yngre. Men hvis du røyker, kan du oppleve en raskere kognitiv nedgang enn ikke-røykere.

Dette er enda mer seriøst for menn, ifølge 2012 studie som undersøkte de kognitive dataene i over 7000 menn og kvinner over en periode på 12 år. Forskere har oppdaget at middelaldrende mannlige røykere har opplevd en raskere kognitiv nedgang enn ikke-røykere eller røykere.

Økt risiko for demens

Røyker har også økt risiko for demens, en tilstand som kan påvirke minne, tankeferdigheter, språklige ferdigheter, dømmekraft og oppførsel. Det kan også forårsake personlighetsendringer.

2015 Forskning gjennomgang Han undersøkte 37 studier sammenlignet med røyking og røykfrie og fant at røykere hadde 30% mer sannsynlighet for å utvikle demens. Gjennomgangen fant også at å slutte å røyke reduserer risikoen for demens sammenlignet med en ikke-røyker.

Tap av cerebral volum

Ifølge en 2017 Studio, Lengre røyk, desto større er risikoen for et større tap av cerebral volum relatert til alderen.

Forskere har oppdaget at røyk negativt påvirket’strukturell integritet i de subkortiske hjerneområdene. De fant også at røykere, sammenlignet med ikke-røykere, hadde en større mengde tap av cerebral volum relatert til alderen i forskjellige områder av hjernen.

Høy risiko for hjerneslag

Røykerne er mer sannsynlig å lide av slag enn ikke-røykere. I følge CDC, Røyking øker risikoen for hjerneslag fra to til fire ganger både hos menn og kvinner. Denne risikoen øker hvis du røyker et større antall sigaretter.

Den gode nyheten er at innen 5 år fra det øyeblikket du stoppet, kan risikoen din reduseres til du kommer til en ikke-røyker.

Høy risiko for kreft

Røyking introduserer mange giftige kjemikalier i hjernen og kroppen, hvorav noen har muligheten til å forårsake kreft.

Dott. Harshal kirane, Medisinsk direktør for Wellbridge Addiction-behandling og forskning, forklarte at med den gjentatte tobakseksponeringen, kan genetiske endringer i lungene, halsen eller hjernen øke risikoen for å utvikle kreft.

Og elektroniske sigaretter?

Selv om søket på elektroniske sigaretter er begrenset, vet vi så langt at de kan få en negativ innvirkning på hjernen din og den generelle helsen.

De Nasjonalt institutt på narkotikamisbruk rapporterer at elektroniske sigaretter som inneholder nikotin, produserer endringer i hjernen som ligner på sigaretter. Hvilke forskere som fortsatt må bestemme, er imidlertid om elektroniske sigaretter kan forårsake avhengighet på samme måte som sigaretter.

Slutte å røyke kan gjøre en forskjell?

Stopp nikotin kan dra nytte av hjernen din, så vel som mange andre deler av kroppen din.

Ved 2018 studere har oppdaget at røykere som slutter å røyke i lengre tid, drar nytte av redusert risiko for demens. En annen studere Han oppdaget at å slutte å røyke kan skape positive strukturelle endringer i hjernen Cortex, selv om det kan være en lang prosess.

Mayo Clinic Rapporter som en gang avbrutt helt, vil antall nikotinreceptorer i hjernen gå tilbake til normal og cravings bør redusere.

I tillegg til positive endringer i hjernens helse, kan du slutte å røyke også gi fordelene til resten av kroppen din på mange måter. Ifølge Mayo Clinic, slutte å røyke kan:

  • Bremser hjerteslaget bare 20 minutter etter L’siste sigarett
  • Reduser nivåene av karbonmonoksyd i blodet med et normalt intervall innen 12 timer
  • Forbedre sirkulasjon og lungefunksjon innen 3 måneder
  • Reduser risikoen for et 50% hjerteinfarkt innen ett år
  • Reduser risikoen for hjerneslag til en ikke-røyker innen 5-15 år

Hva kan gjøre det lettere å stoppe?

Slutte å røyke kan være vanskelig, men det er mulig. Når det er sagt, er det trinn som du kan påta seg å bli uten nikotin hele mitt liv.

  • Snakk med legen din. Russell-Chapin sier at det første trinnet er å konsultere en helsepersonell, siden å slutte å røyke produserer ofte en rekke avholdenhetssymptomer. Legen din kan samarbeide med deg for å skape en solid plan som inkluderer måter å håndtere cravings og symptomer.
  • Nikotin substitute terapier. Det finnes en rekke nikotinutskiftede stoffer og terapier som kan hjelpe til med å stoppe. Noen benkprodukter inkluderer nikotindekk, patcher og pads. Hvis du trenger mer støtte, kan legen din anbefale et resept for en nikotininhalator, nikotin nesespray eller narkotika som bidrar til å blokkere effekten av nikotin i hjernen.
  • Støttestøtte. Individuell eller gruppekonsulent kan hjelpe deg med å få støtte til å håndtere trang og symptomer på avholdenhet. Det kan også hjelpe deg når du vet at andre står overfor dine egne utfordringer.
  • Lær avslapningsteknikker. Kunne slappe av og håndtere stress kan hjelpe deg med å overvinne vanskelighetene med å slutte. Noen nyttige teknikker inkluderer diafragmatisk pust, meditasjon og Progressiv muskelavslapping.
  • Livsstilsendringer. L’Regular mosjon, kvalitet søvn, tid med venner og familie og dedikere hobbyer kan hjelpe deg med å holde deg i tråd med dine mål for å stoppe.

Bunnlinjen

Røyking er den viktigste årsaken til unødvendig død i USA. Videre ble det fastslått at nedgangen i hjernens helse, hjerneslag, lunge sykdommer, hjertesykdom og kreft er alle knyttet til sigarettrøyk.

Den gode nyheten er at med tiden, slutte å røyke, kan invertere mange av de negative effektene av røyk. Snakk med legen din dersom du er i tvil.