Slik alder påvirker helsen til lungene

Det er vanskelig å nekte at du aldring når du begynner å se tynne linjer rundt øynene og grått hår på hodet ditt. God fuktighetskrem og en flaske fargestoff kan gjøre begge disse problemene mindre tydelige. Andre endringer i kroppen din kan imidlertid kreve litt og mer enn oppmerksomhet.

Lungens helse kan spesielt forandre seg med alderen. Det er lett å forestille deg at du alltid vil puste lett, men aldring lungene mister styrke og blir mer utsatt for sykdommer. Endringene knyttet til alderen reduserer elastisiteten av lungevev og muskuløs masse, membran interiør. Disse og andre endringer kan gjøre deg mer sårbar for respiratoriske problemer i de siste årene.

Du kan ta tiltak for å minimere tegn på lungene i lungene, slik at du kan fortsette å puste lett for resten av livet ditt. Her er syv måter å bli gamle på, kan påvirke lungens helse.

1. Respiratoriske muskler svekkes

Akkurat som andre kropps muskler svekkes med alderen, gjør puste muskler det samme. Det kan virke rart å tenke på musklene når du snakker om lungene dine, men faktisk er de involvert forskjellige. Det tar muskler å pumpe disse mantikerne!

Din membran er den største og den sterkeste av alle. En kuppelformet muskel er plassert under lungene. Ved kontrahering blir den sentrale delen senket og sidene beveger seg mot L’høyt, skape et tomt slik at lungene kan ekspandere. Når du slapper av, fylles den sentrale delen opp, og kommer ut i luften;.

Interkostale musklene er de yngre musklene som er blant ribbenene. Bidra til å flytte thoracalveggen ut og tilbake for å gi plass til lungene for å utvide og kontrakt. Selv disse kan svekke med alderen, så jeg er ikke i stand til å bevege seg lett.

Andre muskler som noen ganger hjelper pusten, inkluderer de som bidrar til å heve ribbeburet og de som hjelper til med å skyve av luften, som bukemuskulaturen.

2. Thoraxburet stivner

Du har kanskje begynt å føle stivhet til knærne og hofter. Benene dine er ikke glatte og sterke som når du var yngre. Din thoracic bur gjennomgår lignende endringer. Laget av bein, omslutter hjerte og lunger, som gir beskyttelse. Støtter også L’hele brystet, # 8217; øvre buk og rygg.

Imidlertid er thoraxburet ikke en fast struktur. Det kan utvide og kontrakt med lungene. Men som de andre beinene i kroppen din, kan den tynne opp med alderen. Det gradvise tapet av beinmasse betyr at ribbenene mister en del av deres masse.

Ifølge en studie publisert i ASME handlinger, Selv dine ribber blir sparket opp med L & # 8217;. Dette betyr at de blir mer stive og skjøre. Røntgenstråler viste at kalsifisering har økt fra 6% gjennom årene og 35% person i årene og nr. 8217;.

Kalkifisering skaper et mer stivt thoracic bur som ikke beveger seg lett. Som intercostal muskler svekkes og smal, kan selv den thoraxburet bli litt og # 8216; mindre. Ribbeina selv kan lukke litt og # 8216; på lungene, noe som gjør pusten vanskeligere.

3. Bronkiene og posene d’luft mister elastisitet

Alle’Interiør i lungene Det er flere små rør kalt bronkialrør. Mens inspirerende, går oksygenet fra nesen og munnen til bronkiene i lungene. Også kalt luftveien, disse rørene ser ut som grener av et tre. På slutten av alle de kvistene er det lommer d’luft, kalt alveoli.

Disse lommene D’Luft er stedet der & # 8220; Exchange D’Air & # 8221; & # 8211; Inngangsprosessen til # 8217; oksygen og utgang av’karbondioksid. All’oksygen interiør, oksygen går inn i blodstrømmen og # 8217; karbondioksid kommer inn i luftveiene som skal utåndes.

Med alderen, disse små lommene D’luft kan miste sin form og elastisitet. De blir flere retter, så C’er mindre plass i dem. De blir mindre smidige, siden den alveolære veggen er tykkere. Bronkiene, i mellomtiden, økende dimensjoner som de strekker seg og svekker. Dette kan begynne å skje allerede i en alder av 40 år.

Pusteprosessen blir mindre effektiv og # 8217; karbondioksid kan forbli fanget alle’luft. Dette kan gjøre utåndingen vanskeligere. Det kan også bety at mindre oksygen kommer inn i blodet.

4. Lungene dine mister deres rebound

Selv dine egne lungene endres. Over tid blir de gradvis mer flaccid eller myk. De er ikke sterke og robuste som det var en gang.

Når du er ung, kan du trekke ansiktshuden din, og når du slipper, kommer det tilbake til sin opprinnelige form. Dette er et mål på dens elastisitet. Når det er gammelt, tar huden lengre tid å gjenopprette. Du vil se at den avgjør sakte, fordi de underliggende strukturene ikke er så tette som før.

Det samme skjer med lungene dine. De tar ikke effektivt så snart som mulig. Dette betyr at andre muskler må være involvert for å hjelpe deg med å puste ut. Folk som har emfysemet, for eksempel, har det som anses som en knapt elastisk rekyl. Jeg er i stand til å inspirere godt, men de har problemer med å utøve.

5. L’Eksponering for toksiner Akkumuler og motstandsfall

Ifølge en studie publisert i Magasiner av gerontologiMed alderen og # 8217; alderen er lungene utsatt mer og flere ganger til en rekke miljøgifter. Disse kan inkludere atmosfærisk forurensning, tobakksrøyk, profesjonelle pulvere og respiratoriske infeksjoner.

Når du er ung, motstår lungene disse toksinene godt. Med alderen, men alderen, men det konstante angrepet begynner å bære vev. Ditt immunsystem svekkes også med alderen. Dette betyr at lungene dine er mer utsatt på grunn av miljøeksponeringer og er mer sannsynlig å utvikle betennelse og infeksjoner på grunn av dem.

6. Hoste nerver blir mindre følsomme

En av dine forsvar mot miljøgifter er refleksjon av hoste. Du kan hoste røyk, bakterier og andre partikler og få ryttere.

Med alderen blir nervene som stimulerer refleksjonen av hoste, mindre følsomme. Selv styrken av hoste reduseres på grunn av svekkede muskler. Din samlede kapasitet for å eliminere lunge toksiner blir mindre effektive. Dette, sammen med et mindre robust immunforsvar, øker risikoen for infeksjoner.

7. L’aldring øker risikoen for betennelse

L’Betennelse er et tegn på at immunforsvaret ditt gjør jobben din. Hvis du kutter fingeren, for eksempel, blir det rødt og svulmer. Dette betyr at immunceller dreper noen bakteriell inntrenger og stimulerende helbredelse.

Hvis betennelsen ikke stopper når området er helbredet, kan det imidlertid faktisk forårsake skade. L’Kronisk betennelse er en hel kropp bekymring med din alder. Det antas å være en faktor i de fleste sykdommer, inkludert hjertesykdom, L’Alzheimers kreft og sykdom. Det er også en faktor i de fleste typer lungesykdommer.

Ifølge en 2013 studie i magasinet Kliniske inngrep på’aldring, Aldring bidrar til en tilstand som heter & # 8220; inflammatorisk aldring & # 8221;. Forskere, For eksempel oppdaget han at eldre mus har høye nivåer av betennelse i lungene. L’betennelse kan begynne som svar på en bakterie eller virus, men kan fortsette selv etter at trusselen er forsvunnet. Dette kan forårsake lungeskade og kan bidra til lunge sykdom.

Forslag for å minimere effekten av lungene aldring

Alle tidligere endringer vurderes for tiden naturlige effekter av aldring. Dette betyr ikke at du må godta skjebne, skjønt. Du kan vedta sunne vaner som reduserer risikoen for å redusere lungefunksjonen. Noen av disse inkluderer:

  • engasjere seg i en vanlig aerob treningsrutine, med den typen som gjør at du puster sterkere ved å gi en bedre trening for lungene dine
  • slutt å røyke
  • Begrense miljøforurensning, passiv røyk, støv og andre toksiner
  • Hold en sunn vekt
  • Sørg for å få vaksinen mot lungebetennelse og anti-influensavaksiner etter behov