Uberørt kjærlighet: hvordan å håndtere det

Del på Pinterest

Har du noen gang hatt en forelskelse for en kjendis som ikke hadde noen anelse om din eksistens? Vedvarende følelser for en tidligere etter brudd? Eller kanskje du falt dypt forelsket i en kjære venn, men du holdt dine følelser hemmeligheter.

Disse erfaringene beskriver kjærligheten uberørt kjærlighet eller # 8217; kjærlighet som ikke er gjensidig. Hvis dine følelser ikke dypere mye etter en grav tilberedt, kan du ikke føle deg for distressert av dem. Men smerten i # 8217; ensidig kjærlighet kan fortsette når du virkelig elsker noen.

Hva er de forskjellige typene?

På et tidspunkt i livet hadde du sannsynligvis minst en romantisk interesse som du ikke følte på samme måte. Dessverre er dette en’ganske universell opplevelse. Men det er ikke den eneste måten å oppleve uberørt kjærlighet på.

[8217; uberørt kjærlighet kan manifestere seg på mange måter & # 8221; sier Kim Hedgehog, Lmft.

Aksjer noen vanlige typer:

 • Noens ønske ikke tilgjengelig
 • Strink for en person som ikke har lignende følelser
 • Gjensidige følelser mellom mennesker som er involvert i andre relasjoner
 • vedvarende følelser for en tidligere etter en pause

L’uberørt kjærlighet kan også skje i tilfeldige avtaler hvis dine følelser blir alvorlige, men # 8217; interessen til # 8217; en annen person utforsker aldri.

Hva er skiltene?

L’uberørt kjærlighet kan se annerledes ut i forskjellige scenarier. Men Melissa stringer, LPC beskriver et nøkkel tegn på uberørt kjærlighet som & # 8220; intens ønske som dekker en betydelig tidsramme og innebærer liten eller ingen gjengjeldelse fra din kjærlighetsinteresse & # 8221;.

Her er noen flere spesifikke ting som kan foreslå at kjærlighet ikke er gjensidig.

Din kjærlige interesse virker ikke interessert i å fremme forholdet

Du vil utforske en dypere tilkobling, så begynn å invitere dem til å tilbringe mer tid sammen. Men hold avstandene mens du prøver å nærme deg. Kanskje de kaller hva du ser som en avtale A & # 8220; eller inviter andre venner til å delta i den intime kvelden du planla.

Deres mangel på interesse kan også manifestere seg i din følelsesmessige forbindelse. Når du prøver å stille spørsmål om deres tro og verdier, for eksempel, kan de ikke tilby mye i svarene sine eller stille deg selv spørsmål i bytte.

Linser for å svare på invitasjoner, meldinger og samtaler

Du føler at du gjør det meste av arbeidet for å gå ut? Kanskje de bruker en evighet til å svare på meldinger. Eller når du inviterer dem til å gå ut, sier de: «8220; kanskje! Jeg vil gi deg beskjed «og ikke bekreft til # 8217; siste øyeblikk.

Hvis denne ordningen vedvarer og ikke tilbyr noen grunn, som en tidligere forpliktelse, kan det være en annen forklaring på deres oppførsel på deres oppførsel.

Nekter tegnene som ikke er interessert

Uansett hvordan du gjør det på Dice, L’kjærlighet uberørt det gjør vondt. For å håndtere smerte, er det ikke uvanlig å krysse en fornektelsesfase.

Kanskje jeg ignorerer de tynneste signalene du mottar, og velger å fokusere på hvor ofte:

 • klemmer deg eller nøye berører deg
 • Gratulerer
 • Selvsikker deg selv med deg eller spør din mening

Men noen mennesker er bare hengiven og åpne, som kan skape forvirring når du prøver å evaluere deres interesse for deg.

Bruk det du vet om dem for å nærme deg

Du kan finne deg selv å tenke på hvordan du gjør deg mer attraktiv for den andre personen. Kanskje snowboarding er deres favoritthobby, så plutselig tar du det, selv om du hater både kulde og sport.

Lever mange ubehagelige følelser

L’uberørt kjærlighet innebærer ofte en syklus av følelser, ifølge strenger.

Denne ordningen begynner vanligvis med håp mens de danner strategier som er rettet mot å utløse et romantisk forhold og forklarer. Men når disse forsøkene mislykkes, kan du bli med «Følelser av avvisning og tilhørende følelser, inkludert tristhet, sinne, vrede, angst og skam. & # 8221;

Sliter med å ta dem ut av tankene dine

[8220; unrelatert kjærlighet er vanligvis forbundet med en følelse av ønske som kan begynne å ta overhånden på dine følelser og forurense virkeligheten & # 8221; sier egel. Dine følelser for personen kan dukke opp i løpet av dagen, i ulike sektorer i livet ditt.

For eksempel kan du:

 • Sjekk Facebook for å se om du likte innlegget ditt (eller delte alt du kan kommentere)
 • Skriv bokstaver eller meldinger (du sender ikke) for å bekjenne dine følelser
 • Shopping i deres nabolag håper å se dem
 • Snakk om det ofte
 • Tenk deg scenarier du forteller dem hvordan du føler deg

C’Det er en måte å håndtere det på?

Det gjør vondt når dine følelser ikke er gjengitt. Faktisk, a Liten studie av 2011 antyder at avvisningen aktiverer de samme områdene som hjernen med fysisk smerte. Disse forslagene kan hjelpe deg med å takle smerte til den er dempet.

Fortell meg om dette ..

En samtale med den andre personen på hvordan du føler kan virke skummelt, men det er ofte den beste måten å håndtere situasjonen.

Hvis du mottar noen forvirrede signaler, for eksempel provoserende atferd eller hengiven bevegelser, fra personen du er interessert i, kan det hende at du snakker om disse tingene du er interessert i å snakke om disse tingene. Det er ikke alltid lett å tolke noen oppførsel, så du kan ikke vite nøyaktig hvordan du føler med mindre du forteller deg.

Du føler deg for undertrykkende? Det snakker også godt til en pålitelig venn av hva du passerer. Noen ganger, selv bare ta bort disse følelsene fra brystet kan tilby lettelse.

& # 8230; men ikke nører

Jeg bekjenner din kjærlighet til en venn, men de nekter deg. Du såret, men du vil bli venn. Den beste måten å gjøre dette på er å fokusere på vennskapet ditt.

Men tenk ikke engang på å måtte tvinge vennskapet ditt akkurat nå. Det er helt normalt å trenge plass og tid til å helbrede.

Føl dine følelser & # 8230;

L’kjærlighet uberørt generelt innebærer mange følelser, ikke alle negative.

Du kan føle deg spent på å se personen du elsker, på toppen av verden når du tilbringer tid med dem, og dypt trist når du skjønner at du aldri vil ha sitt vennskap.

Prøv å praktisere den bevisste aksept av alle disse følelsene. Godta dem mens du presenterer seg selv uten å gi dem en dom. Notals og la dem passere. Skriv også om dem mens du legger merke til dem (selv de som skadet) kan hjelpe.

& # 8230; og deretter distrahere deg

Alle dine følelser er gyldige og merkbare og aksepterer dem, kan hjelpe deg med å bevege deg fremover.

Men prøv å holde litt og siden for mye tid smaksatt kan ende opp med å gjøre deg mer ulykkelig. I løpet av dagen kan det være nyttig å sette følelser til side til du har tid og plass til å håndtere dem.

Endre kanalen din

Her er noen måter å bytte utstyr på:

 • Prøv å tilbringe dine hobbyer så mye tid som mulig og andre morsomme aktiviteter.
 • Ta vare på deg selv ved å spise vanlige måltider og vær aktiv.
 • Gi deg selv noe lite, enten det er friske blomster, et godt måltid ute eller en ny bok eller film.
 • Vurder ideen om å gå ut tilfeldig, når du er klar, for å finne en partner som gjengjelder dine følelser.

Finn en mening i # 8217; Erfaring

Det er ikke et spørsmål om hva som skjer i livet, det er mer enn hvordan man skal svare på den nåværende situasjonen & # 8221; sier Egel.

Elsket noen og du ønsket å bli elsket i bytte. Kanskje du ikke fikk resultatet du håpet, men dette betyr ikke at din kjærlighet er meningsløs. Du har lært noe om deg selv? Noe? Utvikler en sterkere’sterkeste vennskap med personen?

Spør deg selv hva du virkelig vil ha

Dine følelser kommuniserer alltid med deg, sier Egel. & # 8220; Mens du er oppmerksom på sannheten om din erfaring, kan dine følelser hjelpe deg med å lede deg i riktig retning for deg.& # 8221;

Kanskje din erfaring lærte deg mer om typen person fra hvem du er tiltrukket, for eksempel.

Hvis du fortsetter å prøve en ubetalte kjærlighet, kan det være nyttig å vurdere om denne ordningen sier noe om dine behov. Bli forelsket i folk som ikke gjengjelder følelsene dine, kan foreslå at du føler at du er forelsket i noen når du er veldig lykkeligere alene. Kanskje du virkelig ikke vil ha en rapport & # 8211; ikke c’det er ikke noe galt med dette.

Når du ber om hjelp

Å håndtere en ubetalt kjærlighet er en helt gyldig grunn til å se etter hjelp av en kvalifisert terapeut.

Stringer antyder at terapi kan være spesielt nyttig hvis:

 • Du kan ikke slutte å jage den andre personen etter at han sa at han ikke var interessert.
 • Pass så lenge å tenke på # 8217; en annen person som forstyrrer ditt daglige liv.
 • Venner og kjære folk uttrykker bekymring for din oppførsel.

Hvis du føler deg deprimert, håpløs eller du har selvmordstanker, er det bedre å snakke umiddelbart med en kvalifisert profesjonell.

Hvis du trenger hjelp nå

Hvis du tenker på å begå selvmord, eller du har tanker om å skade deg, kan du ringe Administrasjon av misbruk av psykiatriske stoffer og tjenester på 800-662-hjelp nummer (4357).

24-timers hotline, xnumx dager på xnumx, vil sette deg i kontakt med ressursene for mental helse i ditt område. Kvalifiserte spesialister kan også hjelpe deg med å finne ressursene til staten din for behandling hvis du ikke har en helseforsikring.

Det er også lurt å søke profesjonell hjelp hvis dine følelser fører til potensielt problematisk atferd, hvordan du følger personen, venter hjemme eller på jobb eller andre handlinger som kan virke stalking.

Ifølge Egel, bli tiltrukket av’ensidig kjærlighet kan også foreslå at du har å gjøre med noen følelsesmessige rester eller en ikke-helbredet fortid. Terapi kan hjelpe deg med å møte dette problemet, som kan hjelpe deg med å bane vei til A’gjensidig tiltrekning.

Og hvis du var det du ikke føler på samme måte?

Avvise noen vennlig er ikke alltid lett, spesielt hvis du virkelig bryr deg om den personen.

Du kan også vurdere å prøve å gå ut med dem i stedet for å se hva som skjer. Men hvis du er sikker på å ikke ha noen romantisk interesse, kan dette komplisere ting for begge.

Her er noen forslag til å bla gjennom nåde i denne situasjonen

L’unngåelse hjelper vanligvis ikke

Du kan unngå dem før deres følelser forsvinner, men dette kan bare skade deg, spesielt hvis du er gode venner. Prøv å snakke om situasjonen. Det kan være litt & # 8216; ubehagelig, men en ærlig diskusjon kan hjelpe begge å bevege seg fremover.

Vær forsiktig med hvordan du utsetter din mangel på interesse. Vær ærlig, men mild. Nevne de tingene du setter pris på i dem før du forklarer hvorfor du ikke ser deg som et par.

Gi medfølelse

Det er sannsynlig at du har prøvd følelser for noen som ikke gjenspeiler dem på et tidspunkt. Tenk tilbake hvordan du fikk deg til å føle deg. Hva ville hjelpe deg på den tiden?

Selv om du ikke har opplevd en ikke-relatert kjærlighet, gi godhet til avvisningstinget ikke forsvinne, kan hjelpe den andre personen til å trøste i ditt eksisterende vennskap.

Gjør ditt avslag klart

Det er viktig å si klart at du ikke er interessert. Du vil kanskje ikke skade sine følelser med et nett, & # 8220; Jeg føler meg ikke som dette for deg & # 8221;. Men vag eller tvetydig avfall kan oppmuntre dem til å fortsette å prøve.

Å være på forsiden kan nå bidra til å forhindre smerte og frustrasjon senere for begge.

Prøve:

 • Du er viktig for meg, og jeg setter pris på tiden vi passerer sammen, men jeg ser deg bare som en venn.& # 8221;
 • «Jeg bryr meg ikke romantisk, men jeg vil være gode venner. Hvordan kan vi få det til å fungere? & # 8220;

Unngå å si ting som & # 8220; Du vil finne noen som har rett for deg & # 8221; O & # 8220; Jeg er ikke bra for deg & # 8221;. Disse kan virke foraktige. De kan også inspirere reaksjoner som: ja, hvordan vet du med mindre vi prøver?& # 8221;

Bunnlinjen

L’uberørt kjærlighet kan være vanskelig for alle involverte mennesker, men ting vil forbedre med tiden. Hvis du går gjennom en vanskelig periode, kan terapi alltid tilby et trygt rom og fri for vurderinger for å behandle dine følelser.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.