Vandre Barefoot: Fordeler, Potensielle farer, Hvordan å gjøre det Propone

Beskrivelse

Å gå barfot kan være noe du bare gjør hjemme. Men for mange, å gå og gjøre barfot trening er en øvelse som de gjør hver dag.

Når et barn lærer å gå, blir foreldrene fortalt å la denne prosessen skje naturlig og uten sko. Dette skyldes at sko kan påvirke måten et barn bruker muskler og føtterben på.

Barn får også tilbakemelding fra bakken når du går barfot og dette forbedrer deres proprioception (bevissthet om ens kropp i rommet).

Når et barn vokser, legger vi føttene i skoene og vi mister fordelene som kommer fra å gå barfot.

Det er derfor supporterne av å gå barfot og # 8217; trening push tilbake for å ha på seg sko hele dagen og oppmuntre oss alle til å forlate føttene våre gratis.

Hva er fordelene med å gå barfot?

& # 8220; Den mest umiddelbare fordelen med å gå barfot er at i teorien går defulle nærmere restaurerer vår turmodell & # 8216; Natural’også kjent som vår gang & # 8221; forklarer Dr. Jonathan Kaplan, Spesialist i fot og ankel og ortopedisk kirurg med Hoag Orthopedic Institute.

Men hvis du går til noen løpende eller gåbutikk og ser på forskjellige par sko, vil du se at mange av dem har en’overdreven pute og støtte.

Mens denne puteputen kan se ganske overraskende når du går med disse typer sko, er podiatrist sertifisert av bord og fot kirurg Dr. Bruce Pinker Han sier at de kan hindre deg i å bruke visse muskelgrupper som faktisk kan styrke kroppen din.

Andre fordeler med å gå barfot inkluderer:

 • Beste kontroll over fotposisjonen når du slår på jorden
 • Forbedringer av’balanse, proprioceception og kroppsbevissthet, som kan bidra til å lindre smerte
 • Beste mekanikken til foten, som kan føre til bedre mekanikk i hofter, knær og kjerne
 • Å holde en og nr. 8217; tilstrekkelig rekkevidde av bevegelse i fotenes ledd og ankel, samt A’tilstrekkelig styrke og stabilitet Alle’innsiden av musklene og ledbåndene
 • Lettelse fra sko som passer feil, noe som kan forårsake bursitt, hammer fingre eller andre fot deformiteter
 • Sterkere benmuskler, som støtter lumbalregionen

Hva er de potensielle farene ved å gå og gjøre barfotstrening?

Å gå barfot i hjemmet er relativt trygt. Men når du går ut, utsetter du deg for potensielle farer som kan være farlige.

& # 8220; Uten tilstrekkelig kraft i foten, risikerer du risikoen for å ha en dårlig mekanikk for å gå, og dermed øke risikoen for skade / # 8221; forklarer Kaplan.

Dette er spesielt viktig å vurdere når du begynner å inkorporere barfoot walking etter å ha brukt mye av livet ditt med sko.

Sier også at det er nødvendig å vurdere overflaten du går på. Selv om det kan være mer naturlig å gå eller trene barfot, uten ekstra polstring av sko, er du utsatt for lesjoner fra bakken (som grove eller våte overflater eller temperatur, glass eller andre spisse gjenstander på bakken).

Kjør også risikoen for å eksponere føttene dine til skadelige bakterier eller infeksjoner når du går barfot, spesielt alle «8217; åpen.

Christopher Dietz, gjør, Medxpress, Han sier at personer med diabetes alltid bør konsultere sin grunnlege før han går barfot. Hvis de har en perifer nevropati, kan de bli såret på fuglens plante og ikke innse det og # 8221; forklarer.

Som du går og du jobber riktig barfot?

Å vite hvordan å gå og gjøre barfotet tar tid, tålmodighet og riktig informasjon. Så før du forlater sko til fordel for en mer naturlig tilnærming til å gå og alle «trening, er det noen ting å vurdere.

 • Start sakte. Du må være tålmodig og starte med korte økter på 15-20 minutter å gå barfot. Kaplan sier at det er grunnleggende at du tillater føttene og dine ankler å tilpasse seg det nye miljøet. Etter hvert som føttene blir vant til å gå uten sko, kan du øke avstanden og tiden.
 • Slapp av hvis du føler deg ny smerte eller ubehag. & # 8220; Selv om å gå barfot ser ut som det perfekte alternativet, er det farer som bør vurderes & # 8221; forklarer Kaplan. «Uten tilstrekkelig kraft i foten, risikerer du å ha en dårlig mekanikk, og dermed øke risikoen for skade. Dette er spesielt viktig å vurdere om du begynner å innlemme å gå barfot etter å ha brukt mye av livet ditt med sko / # 8220; legger til.
 • Prøv det hjemme. Før du kjører på fortauet, kan det være en god ide å la dine nakne føtter bli vant til de sikre overflatene i ditt hjem. Misiura sier at det beste å gjøre, ville bruke en indre overflate som du kan være uten noe du kan tråkke ved et uhell.
 • Øv trygge overflater. Når du har lært interiøret, prøv å gå på mindre farlige utendørsflater, som gresskledde teppe, gummibaner, sandstrender og gress.
 • Tenk på ideen om å bruke en minimalistisk sko: mens føttene dine tilpasser seg en struktur og en og en lavere polstring, kan du vurdere bruken av en minimalistisk sko før du går helt barfot.
 • Erfaring med balanseøvelser. Misiura anbefaler å starte med enkle balanseøvelser som å være på en fot eller trykke på tipsene og sakte lavere.
 • Prøv en’aktivitet som krever at du skal være barfot. Dra nytte av aktivitetene som allerede er utført barfot, for eksempel yoga, pilates eller kampsport.
 • Undersøk føttene dine for skade; Hver dag undersøker den nedre delen av føttene dine for eventuelle skader, siden mange har en redusert følsomhet for føttene.

Flere anstrengende aktiviteter som barfot eller fotturer, fotturer bør ikke inkorporeres før du har brukt en tilstrekkelig tid til å forberede føttene dine for denne typen aktivitet.

Hvis du har smerte i hælene etter hvile, eller du har smerte når du går, må du kanskje gå tilbake for å støtte sko og sakte starte over når føttene dine blir helbredet.

Bunnlinjen

Gå barfot mens du går og trener, har noen fordeler, forutsatt at du følger sikkerhetsregler og deltar i moderasjon.

Hvis du er i tvil om din sikkerhet eller føtter helse, er det en god ide å snakke med legen din før du eksponerer dine bare føtter til naturen i lang tid.