Friendship Codendente: Gjenkjenne tegnene

Da skjønte jeg ikke det, men mitt vennskap & # 8220; Perfect & # 8221; Han forårsaket faktisk små lommer av ensomhet i mitt liv.Del på Pinterest

Da min beste venn fortalte meg at han hadde problemer med å komme seg ut av sengen, fullfør de vanlige aktivitetene og fullføre hans spørsmål om bosted, det første jeg gjorde var å søke etter flyreiser. Det var ikke engang en debatt fra min side.

På den tiden bodde jeg i Karachi, Pakistan. Han deltok fakultetet for medisin i San Antonio. Jeg var frilansskribent med bred fleksibilitet. Han trengte meg. Og jeg hadde tid.

Tre dager senere var jeg på en 14-timers flytur og åpnet min dagbok for å registrere en setning av boken jeg leste. I det øyeblikket la jeg merke til et uttrykk jeg hadde skrevet mindre enn et år før.

Det var ikke første gang jeg forlot alt for å hjelpe ham. Mens jeg forlot sidene i dagboken, begynte jeg å merke seg at denne refleksjonen ikke var en annen eller tredje gang. Mens jeg ga alt meg selv til ham, har jeg en eller annen måte alltid blitt igjen tilbake når hans liv hadde gjenopprettet fra kaos.

Tilleggsinformasjon: Hvordan hjelpe noen med en alkoholavhengighet »

Identifiser et navn for modellen

Jeg husker ikke da jeg skjønte for første gang vårt forhold var ikke sunt. Det jeg husker, er imidlertid å lære at C & # 8217, det var et navn for det vi var: koding.

Ifølge Sharon Martin, San Jose Psychotherapist, California, som spesialiserer seg på kodekass, er kodende relasjoner ikke en diagnose. Det er et dysfunksjonelt forhold der en person går tapt i et forsøk på å ta vare på noen andre. Et sted langs linjen, eller fra # 8217; start, blir en person & # 8220; Codendente & # 8221; Og ignorere dine behov og følelser. De føler seg også skyldige og ansvarlige for å ha behandlet problemene i den andre personen og løste sine bekymringer.

L’Aktivering er ofte tilfeldig, men ofte, i stedet for å tillate sine partnere å lære av sine feil, rush in og # 8220; addure & # 8221; Alt, som aldri tillater noen annen person å virkelig oppleve fondet.

Dette i fundamentalt oppsummerte mitt forhold til min beste venn.

Del på Pinterest

For å lære mer: Hva vil du vite om mental helse? »

Ignorerer problemene i livet mitt

I Karachi var jeg ulykkelig, besatt av livet jeg hadde forlatt i USA. Jeg savnet for å sitte i kafeene og drikke i baren med venner i helgene. På Karachi hadde jeg problemer med å forbinde med nye mennesker og tilpasse seg mitt nye liv. I stedet for å prøve å være proaktivt om mine problemer, hadde jeg brukt hele tiden på å prøve å løse og forme min beste venns liv.

Ingen rundt meg noen gang forklart for meg at en’vennskap kunne være utilfredsstillende og usunn. Jeg trodde det var en god venn betydde å presentere hva som skjer. Jeg ville unngå å gjøre andre prosjekter med andre venner som bodde i min egen tidssone for å være der for ham. Mesteparten av tiden jeg skuffer meg.

Noen ganger var jeg våken til 3 i tilfelle han trengte å snakke med meg, men jeg tilbrakte den tiden til å bekymre meg for hva som er skråt. Men ingen av mine andre venner brukte sine egne penger for å fikse andres liv. Ingen trodde han trengte å vite hvor deres beste venn var hele tiden på dagen.

Selv # 8217; min venns humør pleide å påvirke hele dagen. Da han hadde feil, følte jeg meg personlig ansvarlig, som om jeg burde ha vært i stand til å løse dem. De tingene som min venn kunne ha og måtte gjøre alene, jeg gjorde dem til ham.

Leon F. Seltzer, klinisk psykolog og forfatter av Selvutvikling Blogg, forklarte at jeg & # 8220; koding & # 8221; De kan ha sine egne problemer som ofte blir redusert i denne rapporten.

Alle disse burde ha vært advarselsskilt og ved hjelp av en viss avstand, er i stand til å se på all denne objektive måte og gjenkjenne dem som problematiske atferd. Men mens jeg var i forholdet, var bekymret for min beste venn, det var vanskelig å legge merke til at jeg faktisk var en del av problemet.

Aldri alle en persons feil

For mye av dette vennskapet følte jeg meg veldig alene. Dette, jeg lærte, er en vanlig følelse. Martin anerkjenner at Coding kan føle seg alene, selv i relasjoner, fordi de ikke kan tilfredsstille deres behov & # 8221;. Han sier også at han aldri er helt en persons feil.

Kodende relasjoner danner ofte når C’Det er en perfekt kombinasjon av personlighet: En person er kjærlig og omsorgsfull, han ønsker å ta vare på folk som omgir det og # 8217; andre trenger mange omsorg.

Del på Pinterest

Mest koding er ikke CE # 8217; den har, og følgelig ender de opp med å føle seg alene, selv under forholdet. Dette beskrev meg perfekt. Når jeg skjønte at vennskapet mitt ikke lenger var sunt, prøvde jeg å distanse og gjenopprette grensene. Problemet var at det er min venn, pleide å hvordan ting var, vi nesten umiddelbart ignorert grensene vi hadde etablert.

Det siste trinnet: Spør avstanden

Til slutt fortalte jeg min venn at jeg trengte en gjenoppretting. Han syntes å forstå at jeg virkelig sliter, så vi bestemte oss for å ta litt og # 8216;. Fire måneder har gått siden vi snakket riktig.

Det er øyeblikk når jeg føler meg helt fri, lyset av mange av problemene som måtte møte i sitt liv. Likevel er det andre øyeblikk når jeg savner min beste venn.

Det jeg ikke savner, er det han trengte meg, og tok mye av livet mitt. Bryte med min venn ga meg plass til å gjøre noen endringer som er mye trengte i mitt liv. For det meste er jeg overrasket over hvor mye jeg føler meg mindre.

Jeg aner ikke om vi kommer tilbake til å være venner. Alt har forandret seg. Martin forklarte at når kodetten lærer å etablere grenser, ikke lenger forbrukes med problemene i # 8217, en annen person. Som et resultat, hele retningen av’vennskapsendringer.

Jeg lærer fortsatt å forbli trofast mot mine grenser og til jeg er sikker på at jeg ikke faller inn i min gamle atferd, jeg er forsiktig med å nå og snakke med min venn.

Mariya Karimjee er frilansskribent basert i New York City. Han jobber for tiden på en Memoir-bok med Spiegel og Grau.