Ressursveiledningen som nye foreldre skal holde i baklommen

Hold disse nettstedene og tallene på hurtigsammensetningen for når du trenger støtte.

Del på Pinterest

Hvis du forventer et nytt tillegg til familien, har du sikkert allerede mottatt mange fine ting for barnet ditt. Men jeg vil gi deg litt og # 8217; andre: Gaven til informasjonen.

jeg vet jeg vet. Det er ikke så morsomt som bandaged tepper og suvenir fotorammer. Men tro meg. Etter barnets ankomst blir dritt ekte. Du vet aldri, hvis det er den første eller fjerde, hvilke spesielle hindringer du må møte eller hvilken type støtte du trenger.

Det er her denne praksisveiledningen for essensielle elementer kommer inn i spill. Det er noen ressurser oppført at jeg håper de blir brukt av alle. Det er noen ressurser oppført at jeg håper ingen skal bruke. Uansett, det er alt inkludert her, uten dømmekraft.

Som Doula Etter fødsel er det min oppgave og privilegium å støtte nye foreldre når de er mer sårbare. Å gi ressurser er en stor del av dette. (Mindre tid å miste hodet ditt for å sile «8217; Online Abyss, mer tid med familien din: Ja!) Jeg håper jeg kan gjøre det samme for deg.

Tross alt tar det en landsby. Og i disse dager er den landsbyen en løs mosaikk av ekte og elektroniske ressurser.

Nødsituasjoner

Først: Legg til barnelege telefonnummer for telefonbokmer i tilfelle du er i tvil om barnet. Vet hvor L’sykehus eller 4 timers presserende omsorgssenter på XNUMX nærmere.

Det samme gjelder for deg. Aldri nøl med å ringe leverandøren din, spesielt hvis følgende postpartum oppstår: Hvis du passerer en største koagulasjon enn en plomme, fordyp mer enn en pute alle’nå eller ha feber, kuldegysninger, kvalme eller akselerert hjerterytme. Hver av disse kan være et tegn på blødning av postpartum.

Ved visning av endringer, svimmelhet eller sterk hodepine, ring din leverandør umiddelbart. Disse symptomene kan være postpartum preeklampsi tegn.

Støtte og General Guide

Jeg er en flott fan av å røre Facebook for å finne nye grupper av lokale foreldre for nabolag, samt nasjonale / internasjonale grupper for interesse. Bruk dem til støtte, råd, utbrudd eller fysiske møter, som er spesielt nyttige når du er hjemme alene i de første ukene eller månedene. Sannsynligvis ditt sykehus vil også tilby en ny gruppe foreldre.

 • L’amming. Leche League er støttegruppen for den mest kjente og utbredte amming. (Mer informasjon om # 8217; amming nedenfor.) Har kapitler i nesten alle byer og byer og er en utrolig gratis ressurs & # 8211; For ytterligere informasjon, så vel som potensielle venner.
 • keisersnitt. L’Internasjonalt Cesarean Awareness Network (ICAN) har Lokale grupper så vel som en lukket Facebook Group For de som leter etter støtte, om du hadde en programmert keisersnitt, en nødsituasjon keisersnitt eller en VBAC.
 • Angst og depresjon postpartum. Postpartum Support International (PSI) gir en rekke ressurser for mental helse (vi vil snakke om det senere), men jeg setter spesielt pris på Ukentlige nettmøter APpliserer for problemer med perinatal humør og militær omsorgsperson.
 • Surround Maternity. Hvis du bruker (eller du brukte) en surrogat og prøver å komme i kontakt med andre surrogatforeldre, vil du kanskje sjekke Facebook-gruppen Surrogater og foreldre planlagt, Den har nesten 16.000 medlemmer.
 • Adopsjon. De Nordamerikanske råd om adoptive barn (NaCAC) Den tilbyr en indeks for støtteegruppene av adoptivforeldre per stat. Det er verdt å merke seg at post-adopsjon depresjon er en veldig reell tilstand, hvorav noen er vanskelig å diskutere åpent. Hvis du sliter, kan du finne Disse forumene er nyttige så vel som denne informasjonen fra Helseavdeling og menneskelige tjenester.

Spørsmål om narkotika: Jeg kan ta det?

Jeg skrev om kosttilskudd etter fødsel og populære urter for amming her på Healthline, men hvis du fortsatt lurer på: «Jeg kan ta det?& # 8221; Bruk disse to ressursene til den kliniske scoop:

 • Laktmed. Dette er databasen med narkotika og # 8217; # 8217 amming; National Health Institution. (C’Det er også en’app!)
 • Mothertobaby. Hvis du har et spørsmål om et stoff eller en annen substans i løpet av den perinatale perioden, kan denne ideelle organisasjonen trolig hjelpe deg. Les de relevante informasjonsarkene på nettstedet eller kontakt dem direkte via samtale, tekst, e-post eller live chat for å snakke gratis med en spesialist.

Mental Helse

C’er en viss mengde & # 8220; Jeg føler meg ikke selv & # 8221; som er normalt etter fødselen. Men hvordan vet du om hva du føler er normal eller noe å bekymre seg for? Spesielt når postpartum blues, depresjon, l’angst og psykose kan manifestere seg på en helt annen måte for hver enkelt person.

Det anslås det opp til 15 prosent av gravide og etter fødsel lider av depresjon. Hvis du ikke er sikker, kan du begynne å ta Denne raske quizen. Det er et vanlig spørreskjema som mange doble bruk for besøk under graviditet og etter fødsel.

 • Hvis du er bekymret for svarene dine eller følelsene som quizen reiser, kontakter din leverandør, en psykisk helsepersonell eller kaller den nasjonale direkte linjen for postpartum depresjon på 1-800-PPD-Moms (773-6667) .
 • PSI Det tilbyr også et myriade av ressurser. Jeg tror de er de beste for spørsmål om mental helse. Du kan ringe til Hjelpelinje på 1-800-944-4773 eller finne støtte i nærheten gjennom deres Statlig liste etter stat.
 • Hvis du føler deg umiddelbar fare, ring 911, lokale beredskapstjenester eller Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging På 1-800-273-8255.

Amming og amming

For mødre som velger å amme, har støtte for amming en tendens til å være kort og kort varighet på sykehus og ikke C’er en formell oppfølging av’amming en gang tilbake hjem.

Seksti prosent av de nye mødrene avbryte amming før det forventes på grunn av ammingsproblemer. Han er alene 25 prosent av barn er ammet utelukkende i 6 måneder.

L’amming er et hardt arbeid og krever praksis og tålmodighet. Kanskje du har å gjøre med problemer med brystvorter (retter, invertert eller uttalt kan være svært komplisert), hooking problemer eller tilby knapphet, spesielt hvis du har hatt komplikasjoner, en tidlig fødsel eller du har å gjøre med stresset av en retur for tidlig.

 • L’American Academy of Pediatrics tilbyr a Fulle spørsmål og svar på de vanlige bekymringene med amming.
 • Stanford Medicine har en liten, men kraftig Video samling på’amming at de er nyttige å se når du er gravid eller like etter fødselen, og du prøver å ta ting.
 • Hvis personen støtter er raskere, Leche League, Som nevnt ovenfor er det utbredt og er gratis!

Jeg tror med hele mitt hjerte at hver person etter fødsel skal investere i en konsulent for amming dersom a) er økonomisk mulig og / eller b) hjertet ditt er konsentrert på’amming. Deres gullvekt (væske) gjelder.

Jeg anbefaler alltid deg å konsultere din barnelege først for lokale og pålitelige eksperter. Som reserve kan du søke etter en fil Lokal konsulent for L’IBCLC amming. IBCLCS har høyest mulig trening.

Når det er sagt, er det mange andre nivåer av sertifisering og, kombinert med den praktiske (bokstavelige) opplevelsen, ikke C & # 8217, er hvorfor de ikke kan være like nyttige. Her er et raskt spor av den alfabetiske suppe av ammende betegnelser du kan møte:

 • CLE: Sertifisert lærer for L & # 8217;
 • CLS: Sertifisert laktasjonsspesialist
 • CLC: Certified Consultant for amming

Hver av de nevnte betegnelsene representerer minst 45 timers trening på # 8217; amming, etterfulgt av en undersøkelse.

 • IBCLC: Konsulent for L’amming sertifisert av internasjonal styre

Dette nivået betyr minst 90 timers trening på og med en komplett undersøkelse.

Bekkenbunns helse

Som jeg skrev i en tidligere kolonne på helsen til bekkenbunnen etter fødselen, gjør fødselen ikke automatisk bestemt til et liv av hendelser med tisse når nysing, ler eller toksetter.

Bortsett fra å redusere omstendigheter, bør du ikke ha tapsproblemer etter 6 uker for en enkel fødsel, eller etter 3 måneder hvis du har hatt betydelig traumer knyttet til fødsel eller rive. Hvis du gjør det, er det på tide å lete etter en bekkenbunns fysioterapeut.

Selv om det er bokstavelig talt tusenvis av online opplæringsprogrammer og nyttige øvelser via YouTube og Instagram-influencer, bør de ikke være fra hvor du begynner.

Du må vite hva som skjer spesielt på kroppen din før du prøver å flytte. (For eksempel er kegels ikke gode for alle!) Første profesjonell informasjon og deretter utforske om nødvendig.

Doula postpartum

Selvfølgelig, jeg selv som Douola Postpartum, jeg er partisk når jeg sier følgende, men jeg tror det er 100% sant: Hver familie kan dra nytte av # 8217; ha en postpartum doula.

Studier har vist at Doula støtter kan hjelpe deg med å redusere Frekvensen av lidelser Dell’postpartum humør, Forbedre suksessen til ammingog kan ha betydelige positive resultater for hele familien.

For å finne en postpartum doula sertifisert i ditt område, sjekk Nasjonale lister over Dona International. Komplett avsløring: Jeg er sertifisert og medlem av Dona International. Det er mange andre postpartum doula organisasjoner og kollekter som er like troverdige. Uansett organisasjonen og alle du velger, foreslår jeg at du velger noen som er sertifisert og informerer deg om trening, samt be om referanser.

Og et øyeblikk av selvfremmende: Jeg klarer et ukentlig nyhetsbrev som gir informasjon og indikasjoner basert på forsøk for fjerde kvartal. Det er kort, snappy og inkluderer interessante avlesninger i uken. Du kan lære mer her.

Tilleggstjenester

 • Innenriks varer og miljømessige sikkerhet. Hvis du er bekymret for hudpleie og hjemmeprodukter du bruker under graviditet og etter fødsel, Miljø arbeidsgruppe Den har en ekstremt nyttig database med evaluerte produkter. Gå til rullegardinmenyen i kategorien Barn og Moms. Du finner mange lotioner, såper, sjampo og kremer for populære bleier klassifisert av toksisitet.
 • Ernæring. Det spesielle ekstra ernæringsprogrammet for kvinner, babyer og barn (WIC) hjelper ikke bare med sunn mat til mødre og barn, men gir også ressurser til nye foreldre som sanitær screening og råd for amming;. å vite mer her.
 • Lidelse fra opioid bruk. L’bruk av opioider under graviditet ha firedobledetog # 8217; rusmisbruk er en faktor som bidrar til perinatal død. Hvis du trenger hjelp, hvordan å finne en behandlingsstruktur, en støttegruppe, A’felles ressursorganisasjon eller A’annen ressurs, kontakt National Assistance Line for stoffer og mental helse (SAMHSA) På 1-800-662-Hjelp nummer (4357). Den er reservert, gratis og tilgjengelig 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx.

Mandy Major er en mor, journalist, Doula Postpartum PCD (Dona) Sertifisert og grunnlegger av MotherBaby Network, et nettbasert fellesskap for postpartum-støtte. Følg den opp @ Motherbabynetwork.com.