15 ting du aldri bør fortelle noen med ra

De har vanligvis gode hensikter. Men det er ikke alltid lett for våre venner og familien vår å forstå hva vi går gjennom. Noen ganger er det enda mindre lett å uttrykke dem som de får oss til å føle sine kommentarer.

Når du er i ferd med å gjøre en kommentar på # 8217; noens reumatoid artritt (RA) som kan betraktes som ufølsom, stoppet, tenker og kanskje bruker en av disse alternativene.

Når noen med Ra forteller deg at han lider, kan du være sikker på at han ikke overdriver. Folk med AR ofte står overfor felles smerte og tretthet; De fleste sier lite eller ingenting i denne forbindelse, med mindre det er veldig styggt eller begynt å deaktivere dem. Identifisere smerten din med deres & # 8211; som kan være sammenlignbar eller ikke & # 8211; Du ignorerer deres smerte og under at de er svake og dårer å ha nevnt det. Tenk deg hvordan du ville føle om jeg var i skoene sine.

Men spør deg hvordan du kan hjelpe, gjenkjenne smerten i # 8217; annen person uten å redusere den eller mocking den, eller sammenligne hans smerte til din. Du demonstrerer også dem som du bryr deg, og du vil hjelpe hvis du kan.

L’Ar er en seriøs, systemisk, uhelbredelig, autoimmun sykdom (dvs. immunceller feilaktig angriper leddene sine). Dens symptomer, som felles smerte og tretthet, er ofte herdbare, men sykdommen påvirker hver person annerledes. Noen finner at kutting av gluten (eller tomater, eller raffinert sukker, eller rødt kjøtt, etc.) Fra kostholdet hans kan noen ganger bidra til å redusere antallet eller # 8217; intensiteten til sine raketter; Andre lider ikke noen endringer.

Bare anta at l’siste mote eller diett korreksjon vil lindre din venn eller familie symptomer eller omsorg om deres RA er forenklet og nedlatende. De har sikkert allerede prøvd nesten alle & # 8220; Cures & # 8221; tilgjengelig. Hvis ikke L’de gjorde, har de nok en god grunn.

L’Ar er en sykdom & # 8220; usynlig & # 8221;. Som mange former for kreft og andre progressive sykdommer, generelt & # 8220; manifesterer & # 8221; Bare når det forårsaker en alvorlig sykdom, tretthet eller funksjonshemning eller når de er synlig deformert leddene. Folk som lider av AR jobber hardt for å vises mest & # 8220; normal & # 8221; mulig. Som alle andre er de stolte av deres utseende. Men ikke ta det for gitt det, siden jeg ikke har den syke & # 8221;, de er ikke. De er, og forteller dem at de ikke virker syke, reduserer sin sykdom og innebærer at det ikke er veldig alvorlig, tross alt.

D’Andre deler, folk som lever med Ra, setter pris på komplimenter, akkurat som noen andre. Gjenkjenne sykdommen deres, men å fortelle dem, med oppriktighet, som fortsatt har en bell’se validerer deres følelser, øker sin tillit og hjelper dem til å føle seg mer normal og attraktiv til tross for deres sykdom og deres smerte.

Lær om sykdommer som L’Ar er mye lettere enn det var en gang, takket være Internett. Å forstå hvordan sykdommen fungerer i kroppen fjerner mye av mysteriet & # 8211; og frykten & # 8211; som kommer fra å se oss. Dette er ikke hypokondrier. Dette er et sunt forsøk av din venn til å møte bedre og leve godt til tross for deres sykdom.

En autoimmun systemisk sykdom, den karakteristiske egenskapen til AR er at kroppens immunsystem angriper og ødelegger sunt synovial vev som omgir leddene, sener, leddbånd og noen andre deler av kroppen, som dekket av hjertet, lungene, lungene, øyne og til og med det vaskulære systemet. Dette forårsaker betennelse og skade, som igjen forårsaker smerte som kan variere fra mild til svekkende. Denne smerten & # 8211; og de andre symptomene forårsaket av’AR, som tretthet og malaise & # 8211; Det er ikke imaginært eller psykosomatisk.

I de tidlige dager før diagnosen, så de fleste med AR også på å ha «8220, sov dårlig & # 8221; På en skulder, en ømme hånd eller håndledd eller håndledd. Det er et naturlig svar på en mystisk og overraskende plutselig smerte. MA & # 8220; sove dårlig & # 8221; Det er ikke det som forårsaker stivhet og smerte Alle & # 8217;.

Spør din venn eller familie hva som forårsaker det, gi dem muligheten til å forklare hva som faktisk forårsaker smerte. Du viser din bekymring og validere dem.

Anvender en person som står overfor L & # 8217, er hver dag for å være lat er ganske enkelt smålig, uvitende og støtende. Symptomer på’Ar er ofte alvorlige. De kan forårsake smerte og tretthet tretthet. Folk som har RA, prøver å leve som normalt mulig ved å ta vare på sykdommen og jobbe hardt for å få best mulig til tross for dette. Men faktum er at L’AR er ofte intractable. L’Det eneste alternativet kan hvile.

Sier & # 8220; Jeg vet hvor mye du prøver & # 8221;, du støtter og validerer innsatsen de gjør for å gjøre det. Ikke kunne gjøre så mye som alle andre er frustrerende og ofte demoraliserende. Din venn eller familie gjør virkelig det beste hun kan. Hvis jeg var i skoene, kunne du håpe å gjøre det også?

En person som er syk og lidelse trenger selskap, støtte og forståelse. Be om hvordan du kan hjelpe, gjør du alle tre ting og viser også din bekymring for dem.

Å håndtere smerte, stivhet, tretthet, ubehag og bekymring for en usikker fremtid er stressende. Stress fører til at hjernen frigjør adrenalin, som i sin tur stivner våre muskler, akouiserer våre sanser og gjør hjertet til å slå sterkere. Uten tilstrekkelig frigjøring, eller når stress er kronisk, kan den ufrivillige responsen av kroppen til stress bli skadelig. Stress kan forårsake hypertensjon, øke risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag, undertrykke immunforsvaret og forårsake mentale eller følelsesmessige problemer.

Stress kan utløse symptomene på # 8217; Ar i noen mennesker, og noen ganger kan symptomene forverres. Men lindringsstress vil ikke gjøre forsvunnet # 8217;. Fortell din venn eller familie som forstår at hennes stress kan være en god start for å hjelpe ham med å møte den. Gi din hjelp uansett hvor du kan, oppfordre dem til å snakke om deres RA, deres symptomer og deres håp og frykt. Fremfor alt høres og sørg for at de vet hvordan de skal holde oss.

Mange mennesker utveksler L’Ar for slitasjegikt, en vanlig felles sykdom som vanligvis treffer i avansert alder. L’AR kan slå i alle aldre. Selv barna forstår det. Men i gjennomsnitt begynner mellom 30 og 60 år, og kvinner får nesten tre ganger mer enn menn.

Begge sykdommene er uhelbredelige, men «8217; eller kan behandles med større suksess.

Mens det er en million kosttilskudd leverandører der ute som hevder at deres produkter mirakuløst lindrer smerten av aren eller til og med behandler sykdommen, kan ingen støtte sine krav med troverdig vitenskapelig bevis. Din venn eller familiemedlem har sannsynligvis prøvd de fleste kosttilskuddene du kan tenke på & # 8211; Og så noen & # 8211; Uten noen effekt på Nient’annet enn på deres portefølje.

Også, de tar sannsynligvis kraftige stoffer for deres RA. Kosttilskudd kan samhandle dårlig med dem, så vennen din sannsynligvis ikke vil prøve dem uten legenes godkjenning.

I stedet, spør informasjon om deres nåværende behandling for å vise at du forstår at det er en alvorlig sykdom, som ikke vil gå bort mirakuløst etter å ha tatt noen tvilsomme blandinger.

Hvis noen med AR er overvektig eller overvektig, må du miste en liten & # 8216; veier leddene utsatt for stress eller få dem til å føle seg bedre generelt. Men vekttapet bryr seg ikke om AR: er en autoimmun sykdom med like muligheter.

Det er ingen kur mot reumatoid artritt. Hans symptomer er uforutsigbare. Rakettene går og er uten varsel. Sykdommen kunne gå til Remisjon & # 8221; eller en periode med svært lav sykdomsaktivitet, for dager, uker eller måneder. Dette kan få noen til å føle seg mindre smerte og ubehag med AR, ha bedre styrke og være i stand til å gjøre mye mer enn de kunne gjøre før.

Å gjenkjenne denne positive forandringen, vil du bidra til å heve sin ånd og oppmuntre dem til å fortsette å prøve. Du viser også dem at du er klar over deres sykdom, at du er bekymret og at du bryr deg. Endelig åpner din anerkjennelse en positiv dialog på sykdommen, på sin behandling og deres håp og ambisjoner for fremtiden.

Sammen sammenlign aldri oppfatningen av smerte. Dette nekter og minimerer smerten i vennen din eller kjent med & # 8211; en hensynsløs ting å gjøre. Smerteoppfattelse avhenger av en rekke faktorer, inkludert vår generelle helse. Det avhenger av det faktum at vi sov godt eller ikke, fra det faktum at vi føler smerte ofte, fra narkotika vi antar og en rekke andre forhold. Hvis jeg kunne høre det alene, kan smerten i vennen din være så agonizing for å immobilisere deg. Likevel beveger de seg, snakker, samhandler og deltar igjen, selv om de kan gjøre det litt og # 8216; langsommere enn deg. Gjenkjenne at deres smerte er like ekte som din. Spør om du kan hjelpe, vise din bekymring og viljen til å hjelpe.

En av de mest frustrerende og forverrende tingene til Arradibility of AR er dens uforutsigbarhet. Et øyeblikk, din venn eller familiemedlem føles bra, full av energi og klar til å møte verden. Den neste, smerte og tretthet har kastet dem på bakken. Dette kan skje innen en time. Razzi Ras kan slå alle «8217; tilfeldig og intensitet.

Betyr at vennen din kanskje må avbryte planer, som i det minste er pinlig, skremmende og frustrerende. Ingen liker å bli hjemme når alle andre er ute for å ha det gøy. Å fortelle dem at de bare bruker sin sykdom for & # 8220; Fra frekvensen er det lavt og smålig, og begge mock opp og nekte den alvorlige sykdommen som de sameksisterer 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx.

Tilbyr A’alternativ for et møte på en annen gang, gjenkjenner du sin sykdom, lånt deres feil og hjelper dem til å møte deres skuffelse. Tro når de forteller deg at de vil ha en regnkontroll!

Hvis Advil var alt som noen med RA måtte ta for å finne lettelse, ville det ta det regelmessig. Du bør ikke foreslå det. Du er sikker på at vennen din eller er kjent, har allerede prøvd uten suksess eller ikke kan ta det av en eller annen grunn.

Også, du har ikke noe imot hvor alvorlig din venn eller familiemedlem er. Si noe som «8220; det kan ikke være så alvorlig & # 8221; Det er en komplett fornektelse av deres veldig virkelige smerte, noen ganger hjerteskjærende. Innebærer at de late som eller reagerer for mye for deres smerte. Han sier at han ikke bryr seg om hvordan de føler seg, akkurat som du føler. Hvis det er det beste du kan gjøre, hvorfor si noe?

I stedet gjenkjenne deres smerte som ekte. Spør om C’det er noe du kan gjøre, vise din støtte og oppmuntring. Du kan også være i stand til å hjelpe.