Mangel på pusten er et tidlig graviditetsskilt? Videre, fordi det skjer

Beskrivelse

Mangel på pusten er kjent som et medisinsk synspunkt som en dyspné.

Det er følelsen av å ikke kunne ta nok luft. Du kan føle deg veldig nær brystet eller sulten av luften. Dette kan få deg til å føle deg ubehagelig og utmattet.

Mangel på pusten oppstår ofte i begynnelsen av graviditeten på grunn av høye hormonelle nivåer og behovet for mer oksygen.

Fortsett å lese for å lære mer om hvorfor mangelen på pusten oppstår under graviditet, hva det betyr og hva du kan gjøre med det.

Hvorfor det skjer?

Selv om barnet ditt ikke er stort nok til å trene press på lungene, kan du finne mindre lett å puste, eller du kan være mer oppmerksom på at du må ta et dypt pust.

Dette skyldes filendringer Luftveiene så vel som produksjonen av hormoner under graviditet.

Overskuddet av’progesteronhormon i løpet av første kvartal har en effekt på å puste. Mer progesteron er produsert for å bidra til å bygge og støtte livmorbelegg. Progesteron øker også mengden luft som inspirerer og puster ut mens du puster normalt.

I løpet av de første ukene av graviditeten tilpasser du deg også å dele oksygen og blod med barnet ditt. Dette er en annen faktor som kan forårsake kortpustethet.

Følelsen av kortpustethet kan intensiveres hvis du har hjerte eller lunge tilstand.

Det er et tegn du er gravid?

I seg selv er sensualiteten ikke et pålitelig tegn på graviditet før han har fått en positiv graviditetstest.

Mangel på pusten kan skyldes andre faktorer og hormonelle endringer som oppstår Rundt eggløsningen Og under lutealfasen (andre halvdel) av en normal menstruasjonssyklus.

Etter eggløsningen øker progesteronnivåene for å bidra til å bygge et sunt livmorbelegg;. Dette bidrar til å støtte en sunn graviditet, men det skjer uavhengig av om det forblir gravid under en bestemt syklus.

Hvis du ikke er gravid, vil du miste dette livmorbelegget når du har syklusen.

Imidlertid kan mangel på pusten være et tidlig tegn på graviditeten din hvis den er forbundet med andre symptomer. Disse tidlige graviditetsskiltene inkluderer følelse av tretthet, tretthet eller svimmelhet. Du kan ha hovent eller ømt bryst, kramper og lyspunkter før syklusen utløper.

Andre første symptomer inkluderer:

  • Cravings eller aversjon for visse matvarer
  • en større følelse av # 8217; lukt
  • kvalme
  • Stemningsendringer
  • økning i urinering
  • opphovning
  • forstoppelse

Symptomene på tidlig graviditet kan lignes på tegnene du skal ha syklusen eller du blir syk.

Du bør alltid ta en graviditetstest for å bekrefte graviditeten din.

Hvordan det utvikles senere under graviditeten?

Du kan fortsette å lide av kortpustethet under graviditet.

Med graviditetens fremgang, trenger barnet ditt mer oksygen fra blodet ditt. Dette vil få deg til å be om mer oksygen og puste oftere.

Også barnets størrelse vil øke. Din ekspanderende livmor vil okkupere mer plass i magen din og skyve andre organer i kroppen din.

Rundt 31 til den 34. uken av graviditeten, L’livmor presser på membranen, noe som gjør det vanskeligere enn den fulle utvidelsen av lungene. Dette kan forårsake overflatepusting og kortpustethet.

Du kan prøve mindre åndedrag i løpet av de siste ukene med graviditet når barnet ditt beveger seg dypere inn i bassenget for å gjøre deg klar for levering. Dette lindrer en del av trykket på lungene og membranen.

Hva er alternativene dine for lettelse og behandling?

Det er flere endringer i livsstil og hjemmebehandlinger som kan bidra til å redusere ubehaget av mangelen på pust til 1217; begynnelsen av graviditet og utover.

Her er noen forslag:

Når skal du se en lege

En liten mangel på pusten er vanligvis ingenting å bekymre seg for og påvirker ikke mengden oksygen som leveres til barnet.

Vilkårene som påvirker pusten kan forringes under graviditeten. Hvis du lider av en tilstand som påvirker pusten, for eksempel astma, må du snakke med legen din hvordan du håndterer denne tilstanden under graviditeten.

Snakk umiddelbart med legen din hvis mangelen på pusten blir alvorlig, plutselig eller påvirker din evne til å jobbe.

Kontakt legen din dersom mangelen på pusten er ledsaget av ett av følgende symptomer:

Snakker alltid med legen din hvis noe bekymrer deg under graviditeten. Det er viktig at du har en klar kommunikasjon med legen din og som føler deg rolig i å diskutere noe du presenterer.

Legen din kan avgjøre om alt du bor er normalt.