Reiseforstoppelse: Behandlinger og hjemmelagde rettsmidler for å prøve

Del på Pinterest

Reiseforstoppelse, eller ferie forstoppelse, oppstår når du plutselig ikke kan poop i henhold til ditt vanlige program, som er for en eller to dager eller mer.

Forstoppelse kan oppstå av en rekke grunner, fra en plutselig endring i diett eller i # 8217; fysisk trening på kroppslige endringer på grunn av visse helsemessige forhold. Det er verdt å tenke på disse mulighetene når du plutselig ikke kan bli nummer to.

Men reiseforstoppelse er vanlig etter en lang flytur for nesten alle disse grunnene. Når du reiser, er kostholdet ditt vanligvis avbrutt og sitter i flere timer om gangen, kan sakte ting i # 8217;.

Hvert år mer enn 4 milliarder mennesker Ta flyplaner planlagt fly. Og dette inkluderer ikke engang alle reisende som reiser på veien og med tog.

Så du er tutt’annet enn bare å ha opplevd denne bivirkningen av reisen. Men C’Det er mye som du kan gjøre for å behandle det etter at det skjedde og hindre oss fra først.

La oss se hvorfor det skjer, som du kan behandle og forhindre reisestoppelse og når du skal se legen din om det.

Fordi dette skjer?

Tarmbevegelsene virker forskjellige for hver person. Noen kan poop flere ganger om dagen, mens andre kunne føle behovet for å gå bare noen få dager.

Men det er viktig å holde styr på tarmbevegelsene dine, slik at du kan gjenkjenne når du er forstoppet. Her er en generell retningslinje å vite når du er forstoppet:

 • Gjør poet mindre enn tre ganger i uken.
 • Dine poops er tørre og harde.
 • Du må presse eller streve.
 • Tarmen din er fortsatt full eller hovent selv etter å ha gjort poopen.
 • Du finner en rektal blokk.

Så hva forårsaker dette akkurat dette?

Regelmessigheten av tarmbevegelser er knyttet til mange faktorer, inkludert:

 • når du spiser
 • Hva spiser du
 • Når du sover
 • når du trener
 • Hvor sunn er tarmbakteriene dine
 • I hvilket miljø er du

Alle disse faktorene kan påvirke tidspunktet for fjerning av væsker og muskelkontraksjoner i tykktarmen.

Når avfallet passerer gjennom tykktarmen, blir væsken fra # 8217; Tenuous tarmen fjernet og musklene kontrakten for å presse gjenværende avfall i endetarmen som skal utvises.

Men denne timingen avhenger mye av din livsstil. Plutselige endringer i dietten eller i aktivitetsnivået kan endre tegnens oppførsel.

Drikk mindre vann, for eksempel, kan gjøre tykktarmen forvirrer mer fuktighet fra avfall, noe som gjør dem tørrere.

Og endringer i utløsere for muskelkontraksjoner, for eksempel å spise og drikke, kan forsinke sammentrekninger og passere mer tid til poop.

Dette oversetter til harde og tørre avføringer som kan forbli blokkert i tykktarmen, og forårsaker forstoppelse.

Husholdningsartikler

Her er noen hjemme rettsmidler for forstoppelsen som du kan prøve mens du reiser eller etter retur hjem fra en tur og er fortsatt ikke vanlig:

Drikke vann

Pass på at du drikker minst halvparten av kroppsvekten din i gram væsker eller mer hver dag. Reise med en gjenbrukbar vannflaske og finn tankestasjoner på flyplasser eller jernbanestasjoner.

Spise fiber

Dør med deg reise snacks eller måltider rik på fiber, slik at du kan få 25-30 gram fiber anbefalt per dag. Avfallsfrukt og grønnsak lav lav av tilsatt sukker eller fiberfibre og sti mix barer.

Men husk at du må drikke nok væsker, slik at fiberen har en positiv effekt. Hvis du spiser mer fiber og ingen andre væsker, kan du være mer forstoppet og gassformet.

Forbered fibertilskudd

Fiber kosttilskudd, som Psillio (Metamucil) og kalsiumpolykarboofphiloen (fibercon), kan hjelpe poopen til å bevege seg gjennom tarmen.

Prøv emollients av avføringen

Bruk en stoffmykner før du drar for en lang flytur eller tur. Dette kan hjelpe deg med å kutte oftere eller lettere å gjøre det mykere og enklere avføring for å passere med naturlig tarmfuktighet. Prøv en benkformede avføring som natriumdokumentert (Colace).

Vurder osmotisk

Ta med en osmotisk med deg for å hjelpe kolon produsere flere væsker. Dette inkluderer benk osmotisk (OTC) som magnesiumhydroksyd (magnesia melk) og polyetylenglykol (Miralax).

Bruk et stimulerende avføringsmiddel hvis andre metoder mislykkes

Et stimulerende avføringsmiddel, som senderen (ex-lax) eller bisacodile (Dulcolax), kan hjelpe tarmen din til å ha muskelsammensetninger. Imidlertid kan bruken av stimulanter oftere enn nødvendig gjøre tykktarmen avhengig av avføringsmidler til arbeid eller Øk risikoen for kolonkreft Hvis de er avføringsmidler uten fibre.

Lage enema

Bruk en merryly forberedt enema (som flåte) eller en glyserinforsoling i endetarmen for å stimulere tarmbevegelsen.

Vær naturlig

Prøv å drikke et naturlig smøremiddel for tarmen, som L’mineralolje.

Behandlinger

Her er noen mulige medisinske behandlinger for forstoppelse i tilfelle at den ikke forsvinner etter noen dager:

 • Narkotika som bærer vann i # 8217; tarmen for å behandle kronisk forstoppelse. Reseptbelagte legemidler som plecanatid (transport), lubiproston (Amitiza) og linaklotid (Linzess) sørger for at tarmen din har nok væsker til å hjelpe poopen lettere gjennom dem.
 • Serotoninreceptorer 5-hydroksyitriptamin 4. Disse stoffene, som den prucaloprid (Motegrity), kan lette passasjen av poop gjennom tykktarmen.
 • Mu-opioidreceptorantagonister med perifer handling (Pamora). Forstoppelse kan være mer alvorlig hvis du også antar noen smertestillende stoffer, som opioider, mens du reiser. Pamora som MethilTrexone (Relistor) og Naloxegol (Movantik) kan bekjempe disse bivirkningene av smertestillende midler.
 • Det kan være nødvendig å fjerne eller kirurgisk fjerne kirurgi for hindringer eller blokker som hindrer deg i å være poop. I de mest alvorlige tilfellene kan det være nødvendig å fjerne en del av tykktarmen for å redusere forekomsten av blokker eller hindringer.

Forebygging

Her er noen forslag for å forhindre forstoppelse under turen:

 • Prøv å holde din vanlige diett, sove og rutine av fysiske øvelser mens du reiser. Spis de samme måltidene på samme tid og prøv å sove på dine vanlige tider.
 • Redusere eller unngå koffein eller L’alkohol under reisen, siden de kan dehydrere og øke risikoen for forstoppelse.
 • Unngå snacks eller måltider som kan redusere tarmbevegelsen. Dette inkluderer kokt kjøtt, maskinert kjøtt, oster og melk.
 • Spis snacks med probiotika for å oppmuntre veksten av sunne bakterier til å ha regelmessige og sunne tarmbevegelser. Du kan begynne å gjøre det noen dager før reisen, slik at bakteriene har tid til å vokse.
 • Vær forsiktig så du ikke spiser nye matvarer på steder der reiser. Flere land har ulike ingredienser og matlagingstiler som kan påvirke intestinale bevegelser på uventede måter.
 • Prøv å holde seg aktiv mens du reiser. Objektiv i ca 20 minutters aktivitet om dagen (ca 150 minutter i uken). Prøv å gjøre strekk, jogging på stedet eller å gå på treningsstudioet på flyplassen eller i en by hvor overnatting.
 • Gå til poop så snart du føler deg klar. Jo lengre din poop forblir i tykktarmen, jo mer sannsynlig blir det tørt og hardt.

Når skal du snakke med en lege

Forstoppelse er normal når du reiser. Men du bør konsultere legen din dersom du har hyppige forstoppelse symptomer eller hvis du har fått forstoppelse i noen dager eller uker uten tegn på at en tarmbevegelse kommer.

Her er noen symptomer du bør være oppmerksom på deg som du trenger for å konsultere legen din så snart som mulig:

 • Du har ingen tarmbevegelser i mer enn en uke eller lider av forstoppelse (sporadiske tarmbevegelser) i over 3 uker.
 • Føler smerte eller følelse av unormal undertrykkelse i # 8217; underlivet.
 • Det gjør vondt når du pokker.
 • C’det er blod i ditt poop.
 • Du mistet mye vekt uten en åpenbar grunn.
 • Tarmbevegelsene endres plutselig uten åpenbare forstyrrelser i kostholdet eller i livsstilen.

Bunnlinjen

Reiseforstoppelse kan skje med oss ​​alle, enten det er en kort kjøretur i en nærliggende tilstand eller et fly på flere dager gjennom et kontinent eller et hav.

Men du kan gjøre mye for å forhindre den verste bestemmelsen av turen, og sørg også for at tarmene dine ikke mister et skudd / # 8211; Bare prøv å holde ditt vanlige nivå av kosthold og aktiviteter så nært som mulig, uavhengig av reisemålet ditt.