6 måter å holde tritt med psoriasis

Å leve med psoriasis kan være et løp på bergbanen: Noen ganger kan du bekjempe raketter mens tilstanden kan ikke ha åpenbare symptomer. Vet hvordan å håndtere denne autoimmune tilstanden kan gjøre livet ditt mye enklere og mer behagelig.

Du har mange alternativer for å holde tritt med psoriasis selv om du ikke bryr deg. Effektiv styring av tilstanden inkluderer:

 • En behandlingsplan støttet av legen
 • Sunne livsstilsvaner
 • Støtte for mental helse

Det er mange typer psoriasis. Hver type krever forskjellige styringsplaner basert på alvorlighetsgraden av tilstanden og stillingen som den ligger på kroppen din. Du må også ta hensyn til dine andre helsemessige forhold som kan være relatert til psoriasis. Legen din kan behandle en plan som fungerer best for deg.

1. Behandle din tilstand

Ikke ignorere symptomene på psoriasis. Siden det ikke er noen kur, må den administreres av en lege. Det som vises som et mildt tilfelle kan forverres med tiden, og legen kan bestemme hvordan man kan forhindre at tilstanden sprer seg.

Mild psoriasis kan generelt behandles med aktuelle metoder. Moderat eller alvorlig psoriasis kan be om mer intense inngrep. Disse inkluderer:

 • Aktuelle resepter
 • Narkotika som organiske eller muntlige stoffer
 • Lysterapi
 • Alternative medisiner eller terapier
 • Livsstilsendringer

Psoriasis er forbundet med andre helsemessige forhold, for eksempel:

 • kardiovaskulære sykdommer
 • diabetes
 • fedme

Legen bør verifisere disse andre forholdene under behandling av psoriasis.

2. For tiden vurdere behandlingsplanen din

En nylig trend i psoriasisforvaltning inkluderer tilnærmingen «8220; å bli behandlet på målet & # 8221;. Dette konseptet lar deg periodisk vurdere dine behandlinger med en lege. Sammen, etablere om den utformede planen er effektiv for å redusere symptomene. En slik behandlingsplan bør ha generelle mål for å redusere symptomene og tillate endringer på din side og legen din hvert par måneder.

Flere studier sier denne metoden for evaluering i psoriasisforvaltning. Dermatologiske søkearkiver Han konkluderte med at de som har måling av resultatene for deres psoriasisopplevelse:

 • Mer tilstandskontroll
 • Mer positive følelser på deres behandling
 • Mindre alvorlige symptomer

Snakk med legen din for å etablere et vanlig program for evalueringen av behandlingsplanen din. Målene skal være av individuell natur og kan omfatte:

 • Redusere psoriasis til en viss prosentandel av kroppen din
 • Gir deg en bestemt livskvalitet
 • Tar andre forhold under kontroll

3. Fortsett med behandlingsplanen din

Du kan bli forsøkt å stoppe behandlinger for psoriasis hvis forholdene dine virker under kontroll. Du kan ikke ha rehabilitering av psoriasis og glem å ta foreskrevne medisiner eller holde tritt med en daglig hudpleie rutine. Dette kan føre til retur av tilstanden eller til og med forverringen.

Se legen din dersom du tror at behandlingsplanen din kan endres basert på reduksjon av symptomer. Du må sørge for at endringen av behandlinger vil føre til mindre langsiktige symptomer.

4. Behandle vekten med kosthold og mosjon

Opprettholde en sunn vekt kan bidra til å forhindre spredning eller utseende av psoriasis. Noen studier forbinder forverringen av psoriasis symptomer med en kroppsmasseindeks høyere enn gjennomsnittet. A’analyse i Avis av medisin og hudkirurgi oppdaget at 8217; økning av kroppsmasseindeksen førte til utviklingen av en mer alvorlig psoriasis.

Å miste vekt kan hjelpe psoriasis symptomer i de overvektige eller overvektige. Et studio i British Journal of Dermatology De analyserte overvektige og overvektige deltakere som hadde psoriasis. Deltakerne utøvde og diettet i 20 uker, med en følgelig reduksjon i alvorlighetsgraden av deres psoriasis.

Snakk med legen din om metoder for å gå ned i vekt hvis du er overvektig eller overvektig. Dette kan inkludere kalori reduksjon i kosthold og # 8217; hyppigere trening. Å miste vekt vil hjelpe din generelle helse og kan redusere andre helsemessige forhold du har. L’Trening i seg selv anses som en fin måte å håndtere symptomene på psoriasis.

5. Slutte å røyke og redusere alkoholinntaket

Røyking og drikke alkohol kan forverre psoriasis. Røyking kan forårsake utvikling eller forverring av psoriasis. Drikke alkohol kan forverre tilstanden eller forstyrre behandlinger. Eliminerer disse usunne livsvanene for å redusere symptomene på psoriasis.

6. Behandle stress og andre forhold for mental helse

Stress kan negativt påvirke psoriasis som forårsaker en overdreven reaksjon av immunsystemet. Aktiviteter som yoga, meditasjon og bevissthet kan redusere stress. Du bør også undersøke hvilke faktorer i livet ditt som gir stress og arbeid for å eliminere disse utløsende faktorene.

Du kan også finne deg selv sliter med mental helse på grunn av psoriasis. Angst og depresjon er vanligvis knyttet til psoriasis og må behandles umiddelbart. Psykiske helsemessige forhold kan påvirke psoriasisforvaltningen og øke risikoen for selvmord.

L & # 8217;

Det er mange måter du kan klare psoriasis for å hindre raketter og redusere alvorlighetsgraden av tilstanden. Kontakt legen din bør være det første skrittet for å overvinne psoriasis.

Det er viktig å huske på at psoriasis ikke er herdbar, og noen ganger kan symptomene vises til tross for din beste innsats for å kontrollere tilstanden. Du bør konsultere legen din regelmessig for å evaluere tilstanden og for å unngå det verre.