Spinal muskuløs atrofi: Hvordan forbli aktiv

L’Spinal muskuløs atrofi (SMA) treffer musklene i hele kroppen, spesielt respiratoriske muskler, og fører til svakheten i armene og bena. Forbli aktiv under disse forholdene kan være vanskelig. L’Fysisk aktivitet bidrar til å opprettholde sunne ledd og respiratorisk funksjon og kan forhindre fedme.

Unnlater å forbli aktiv kan gjøre SMA symptomer verre. Mangelen på mobilitet kan føre til:

  • Vanskelighetsgrad å holde seg i en oppreist stilling
  • Muskelstivhet og kontrakturer
  • Articolar smerter
  • dårlig fordøyelse
  • respiratoriske vanskeligheter

Her er noen forslag til hvordan barnet ditt kan forbli aktivt til tross for å ha et funksjonshemning som SMA.

Spis et sunt kosthold

Hold en sunn vekt. En diett rik på frukt, grønnsaker, magert proteiner og hele korn kan holde barnet ditt aktivt lenger.

Ernæring er viktig for å opprettholde muskelmasse og en viss grad av styrke. En erfaren ernæringsfysiolog eller en dietiker kan hjelpe. De kan sikre at barnet ditt mottar vitaminer, mineraler og næringsstoffer som trengs for å holde seg så sunne som mulig, så vel som det rette antall kalorier for å holde kroppsvekten.

Ikke gå glipp av avtalene dine med ditt SMA-supportteam

Det er viktig at du og barnet ditt får mest mulig ut av besøk med ditt SMA-hjelpemiddel. Arbeids- og fysioterapeuter hjelper barnet ditt til å kjøre en rekke bevegelsesøvelser. Disse øvelsene kan bidra til å forbedre fleksibilitet og funksjonalitet.

Hvis barnets ledd ikke ofte beveger seg under L’hele spekteret av bevegelse, muskler kan kontrakt. Dette kalles kontraktur. Kontraktene fører til ubehag, grense bevegelser og kompromiss fleksibilitet.

Arbeids- og fysioterapeuter kan også anbefale L’bruk av plantar. Plantaren kan redusere felles ubehag og feil justering og redusere kontraktene. Disse terapeuter kan også veilede deg gjennom resistente øvelser og styrketrening. Du kan kjøre dem hjemme med sønnen din. Arbeide med SMA Assistance-teamet ditt kan hjelpe deg med å forberede barnet ditt til suksess.

Investere i ny teknologi

Fremgang i medisinsk utstyr og IT-verktøy har gjort folk med SMAs mulig å utføre fysiske aktiviteter. Hjulstoler, verne og eksoskeletoner kan forbedre mobiliteten. De kan også fremme aktiv deltakelse hjemme og skole.

Mange idretter tilpasset rullestolen som fotball eller tennis er nå mulig takket være den forbedrede rullestolteknologien. Adaptive tricycles kan også hjelpe et barn å trene og leke med jevnaldrende. Mange samfunn har hele adaptive idrettsorganisasjoner.

Muskeldystrofiforening (MDA) har en Nasjonalt utstyrsprogram For de som ikke har råd til forsyninger. De kan låne deg rullestoler delikat brukt og annet medisinsk utstyr i god stand. Kontakt MDA Å be om tjenester eller lære mer.

Prøv l’acquacoterapi

Acquacoterapi er en god aktivitet for mennesker med sma. Vannets oppdrift bidrar til å lette presset på leddene. Det gir også større frihet for bevegelse av armer og ben.

Aktiviteter hvordan å blåse bobler i # 8217; vann kan bidra til å styrke respiratoriske muskler. Flytende motstandsøvelser og hoppingsaktiviteter kan forbedre muskelstyrken. Gå også fremover, tilbake og sidelengs i vannet kan styrke musklene.

Abonner på sommerleiren

Sommerkampene for barn med nedsatt funksjonsevne er en fin måte å bli involvert i morsomme aktiviteter med andre barn i et trygt miljø. De Sommerleirene i MDA, Gi for eksempel barn med SMA og andre sykdommer friheten til å nyte opplevelser som ridning og svømming. Barn kan også gjøre vennskap med andre barn som deler de samme funksjonshemmede.

Forhindre åndedrettsinfeksjoner

Folk som bor sammen med SMA, gir større risiko for å få alvorlige infeksjoner. Dette skyldes det faktum at de har svakere respiratoriske muskler. Forbli aktiv er enda vanskeligere hvis barnet ditt har respiratoriske infeksjoner som gjør det vanskeligere å puste.

Pass på at du jobber med en spesialist i respiratorisk omsorg eller pneumolog. Sørg også for at du har tilgang til tilstrekkelig medisinsk utstyr. Utstyr som en hostemaskin kan forhindre infeksjoner. Du bør også unngå kontakt med syke mennesker.

L & # 8217;

De fysiske begrensningene forårsaket av SMA og andre muskelforhold betyr ikke at barnet ditt ikke kan forbli aktivt. Arbeide med fysiske og yrkesmessige diett og terapeuter kan bidra til å lykkes. L’Vannterapi, rullestolsport og sommerleirer gir barns funksjonshemninger til å delta i morsomme aktiviteter i sitt eget tempo i et trygt og tilgjengelig miljø.