Hva skjer under graviditetskvarter?

Fjerdedel

En graviditet & # 8220; normal & # 8221; På slutten er det 40 uker og kan variere fra 37 til 42 uker. Det er delt inn i tre kvartaler. Hvert kvartal varer mellom 12 og 14 uker eller ca 3 måneder.

Hvert kvartal presenterer sine spesifikke hormonelle og fysiologiske endringer.

Vær oppmerksom på hvordan ditt voksende barn påvirker kroppen din, vil hjelpe deg med å forberede deg bedre for disse endringene som de oppstår. Det er også nyttig å være oppmerksom på de spesifikke risikofaktorene (og tilhørende medisinske tester) for hvert av kvartalene.

Første kvarter

Datoen for graviditeten starter med den første dagen i din siste normale menstruasjonssyklus, og unnfangelsen finner sted i uken 2.

Første kvartal varer fra den første til den trettende uken av graviditeten.

Selv om du kanskje ikke virker gravid i løpet av første kvartal, går kroppen din gjennom store endringer mens du passer til et voksende barn.

I de første ukene etter unnfangelsen endres hormonelle nivåer betydelig. Uterus begynner å støtte veksten av moderkaken og fosteret, kroppen din legger til blodinntaket for å transportere oksygen og næringsstoffer til utviklende barn og hjertefrekvensen øker.

Disse endringene følger med mange av de første symptomene på graviditet, for eksempel:

 • utmattelse
 • Morgenkvalme
 • hodepine
 • forstoppelse

Første kvartal er avgjørende for utviklingen av barnet ditt.

Barnet vil utvikle alle sine organer innen utgangen av den tredje måneden, så dette er et avgjørende øyeblikk. Det er viktig å opprettholde et sunt kosthold, inkludert den ekstra mengden folsyre for å forhindre nevrale rørfeil.

Unngå å røyke og redusere alkoholforbruket. Disse vanene og enhver bruk av narkotika (inkludert noen reseptbelagte legemidler) har vært knyttet til alvorlige komplikasjoner av graviditet og fødselsskader.

Den første testen du vil gjøre i løpet av kvartalet, vil mest sannsynlig være en graviditetstest hjemme som bekrefter at du er gravid.

Din første avtale av legen skal finne sted fra 6 til 8 uker etter den siste menstruasjonsperioden. Din graviditet vil bli bekreftet av en annen urineksamen eller blodprøve.

En Doppler-maskin vil bli brukt eller A & # 8217 vil bli utført; ultralyd for å sikre at barnet har hjerteslag og å kontrollere barnets helse. Legen din kan også bestille et blodprøvepanel for å kontrollere immunitet, ernæringsmessige nivåer og babyhelseindikatorer.

I løpet av første kvartal kan risikoen for spontan abort være betydelig. Hvis du tar prenatale vitaminer og unngår skadelige stoffer, gjør du allerede en stor tjeneste for barnet ditt og reduserer risikoen for spontan abort.

Noen leger hevder å eliminere koffein, selv om dette avhenger av personen. Salami og krepsdyr bør unngås i svangerskapet, spesielt i løpet av første kvartal.

Det antas at disse endringene i kostholdet bidrar til å redusere mulighetene for spontan abort og hjelpe deg med å holde deg frisk. Snakk med en lege om bestemte kosttilskudd du kanskje trenger.

Det viktigste du kan gjøre for barnet ditt, er å forplikte deg til ærlig og direkte kommunikasjon med legen din om de valgene du gjør og følge dine råd.

Første kvartal er det en god tid å tenke på graviditet, fødsel, amming og foreldre kurs og registrere deg for de i ditt samfunn eller online.

Andre kvartal

Andre kvartal (uker fra 13 til 27) er generelt den mest komfortable tidsperioden for de fleste gravide kvinner.

De fleste av de første symptomene på graviditet vil gradvis forsvinne. Du vil nok føle en økning i energinivået i løpet av dagen, og du vil kunne nyte en mer avslappet natts søvn.

Magen din vil begynne å se gravid, siden livmoren vil vokse raskt i størrelse. Det er en god tid å investere i # 8217; barsel klær, unngå restriktiv klær og, hvis du føler deg hjemme, høyde, spre nyheten om graviditeten til venner og familie.

Mens ulempen ved den første graviditeten skal dempe, er det noen nye symptomer for å bli vant til.

Vanlige forstyrrelser inkluderer benkramper og mageforbrenning. Du kan finne deg selv vokse mer Dell’appetitt og # 8217; vektøkning vil akselerere.

Arbeider for å øke den anbefalte vekten av legen din og ikke øke vekten. Gå, velg sunne og rike matvarer av næringsstoffer og samtaler til legen din i Weight-forsterkningen til hvert besøk.

Åreknuter, ryggsmerter og nasalbelastning kan forekomme.

Det andre kvartalet er når de fleste kvinner kan føle at barnet beveger seg for første gang, vanligvis innen 20 uker. Barnet kan til og med føle og gjenkjenne stemmen din i andre kvartal.

Noen screening tester kan utføres i andre kvartal. Pass på at du snakker med legen din i din medisinske historie, din familiehistorie eller genetiske problemer som kan sette deg i fare eller ditt barn.

Hvis du har spesielle medisinske problemer eller en historie med spiseforstyrrelser, er det en god ide å diskutere en personlig plan med legen din.

A’Anatomisk ultralyd kunne utføres mellom uker 18 og 22. I denne skanningen vil kroppsdeler av barnet bli målt og evaluert for å sikre at de jobber.

Disse delene av kroppen inkluderer:

 • hjerte
 • lungene
 • nyre
 • hjerne

På anatomisk skanning kan du kanskje oppdage barnets kjønn. La legen din vite om du vil ha det, eller hvis du ikke ville gjøre det.

I løpet av andre kvartal har legene en tendens til å teste Svangerskapsdiabetes. Gestasjonsdiabetes kan detekteres mellom den 26. og 28. uken av graviditeten.

Hvis du har en familiehistorie av diabetes eller du har risikofaktorer for diabetesutvikling, kan du bli testet før.

Under denne testen vil du bli bedt om å drikke et stoff med et høyt glukosinnhold. Etter å ha drukket det, vil du vente på en’nå før du får blodet ditt bli tatt. Denne testen vil sikre at kroppen din reagerer riktig på sukker under graviditeten.

Tredje kvartal

Det tredje kvartalet varer fra 28. uke til fødselen til barnet ditt. I løpet av tredje kvartal begynner du å se legen din oftere.

Legen din regelmessig:

 • Kontroller tilstedeværelsen av proteiner i urinen
 • Kontroller blodtrykket
 • Lytt til føtal hjertefrekvens
 • Mål bunnhøyden din (den omtrentlige lengden på livmoren din)
 • Sjekk hendene og bena for hevelse

Legen vil også bestemme barnets posisjon og sjekke livmorhalsen for å overvåke hvordan kroppen din forbereder seg på fødsel.

Et sted mellom ukene 35 og 37, Du vil kunne skjerme for bakterier kalt Gruppe B Streptococcus. En enkel buffer vil bli tatt fra ditt vaginale område før du blir sendt for laboratorievurderingen.

Gruppe B Streptococcus, også kalt GBS, kan representere en alvorlig trussel mot nyfødte dersom det sendes til det under fødselen. Hvis du er positiv til GBS, vil du motta antibiotika under arbeid for å hindre at barnet får det.

Reisebegrensninger Har effekt i tredje kvartal. Det er tilrådelig å forbli relativt nær legen din eller alle «8217, jordmor i tilfelle du begynner tidlig arbeidskraft.

Cruiseskip generelt ikke tillater L’boarding til gravide i mer enn 28 uker. Flyselskapene, selv om de tillater gravide kvinner å fly, gi deg råd til å gjøre det bare med tillatelse fra legen din.

Det tredje kvartalet er en god tid til å utdanne deg Travaglio og fødsel.

Ta deg tid til å abonnere på et kurs for fødsel. Leksjoner på levering er utformet for å forberede deg og din partner til arbeidskraft og fødsel. Det er en fin måte å bli kjent med de ulike fasene av arbeidskraft, fødselsalternativene og gir deg muligheten til å stille spørsmål eller uttrykke enhver bekymring for en kvalifisert instruktør for fødsel.

Utløp

En graviditet & # 8220; normal & # 8221; På sikt kan vare fra 37 til 42 uker.

Utløpsdatoen er faktisk en estimert leveringsdato (EDD). Det er datert fra den første dagen i din siste periode, men faktisk tenk på to uker etter denne datoen.

Utnevnelsessystemet fungerer bra for kvinner som har ganske vanlige menstruasjonssykluser. Men for kvinner som har uregelmessige perioder, kan avtalesystemet ikke fungere.

Hvis datoen for’siste menstruasjonssyklus er usikker, kan andre metoder være nødvendig for å bestemme L’EDD.

Den nest mest nøyaktige metoden for å bestemme utløpsdatoen er en ultralyd i første kvartal, fordi tidlig føtalutvikling er ganske jevnt under graviditeter.

Ta bort

Graviditet er en annen periode fra noen andre i livet ditt. Det er viktig å regelmessig konsultere legen din for å sikre det beste resultatet.

Barn født av mødre som regelmessig mottar prenatal hjelp Har aller beste resultater.

Å ta prenatale vitaminer, deltakende i hver avtale av legen og utsette deg for alle de anbefalte testene, gjør du alt som er mulig for å gi barnet ditt en sunn begynnelsen av livet.

For å lære mer: Livet etter fødsel.