Koffein og depresjon: Hva er forbindelsen?

Beskrivelse

Du kan tenke på koffein som et sjokk i kaffen din eller alle nødvendige akseleratoren i et stoff for å hjelpe deg med å føle lindring raskere. Denne vegetabilske stoffet kan også hjelpe noen mennesker til å møte effekten av depresjon.

Depresjon er en lidelse i’humør som påvirker omtrent 14.8 millioner amerikansk. Det er preget av lange perioder med ekstrem tristhet. Hvis du hadde en depressiv episode i det siste, kan det komme tilbake i fremtiden.

Depresjon behandles ofte ved hjelp av en kombinasjon av psykiatrisk terapi og narkotika. Noen undersøkelser tyder på at koffein kan få noen fordeler for personer med depresjon.

Fortsett å lese for å lære mer om sammenhengen mellom depresjon og koffein.

Koffein kan kurere depresjon?

I A’analyse om observasjonsstudier på forholdet mellom koffein og depresjon, ble det funnet at koffeinforbruk Fare depresjon. En annen studere Han fant en sammenheng mellom å redusere depresjon og kaffekonsum, men ingen forbindelse når andre koffeinholdige drikker ble konsumert.

Disse resultatene antyder at det er noe i kaffen som reduserer risikoen for depresjon, ikke koffein. EN 10 studieår Han fant også en sammenheng mellom mindre selvmordsrisiko og kaffeforbruk med koffein.

Når du ser på koffeinforbruk hos barn og ungdom, viste det seg ut Fare For depresjon mellom barn av 5. og 10. elementær. Koffein har en negativ innvirkning på søvn, noe som kan påvirke stemningen til en person.

Også typen drikke som inneholder koffein sammen med en persons koffeinalder og følsomhet, kan spille en rolle.

Det er bivirkninger av kaffe; bruk av koffein?

For mye koffein kan få deg til å føle følgende:

 • Nervøsitet og angst
 • Vanskelighetsgrad å sovne
 • dehydrering
 • smertefull hodepine
 • Økt hjertefrekvens

Avhengig av følsomheten til kroppen din til koffein, kan symptomene dine være vanskeligere å administrere. Hvis du bestemmer deg for å redusere koffein, kan disse symptomene også vises mens kroppen din går til abstinens.

Hva er symptomene på depresjon?

Hvis du tror du lider av depresjon, fikser du en avtale med legen din. Kan hjelpe deg med å finne en behandlingsplan. Depresjonssymptomer inkluderer:

 • Konstante panikk følelser
 • Regelmessige følelser av tristhet
 • Føler som om jeg var en feil
 • Manglende evne til å konsentrere seg og følge
 • Vanskelighetsgrad å sove eller sovne
 • følelser av fortvilelse
 • Plutselig forandring i spisevaner som inkluderer et drastisk vekttap eller vektøkning
 • Mangel på interesse for de tingene du liker
 • trett
 • Uforklarte smerter og smerter
 • Vanlige dødsanker

En av de mest alvorlige symptomene på depresjon er følelsen av å ønske å skade eller begå selvmord. Hvis du føler denne undertrykkende følelsen, se etter umiddelbar hjelp.

Depresjon er en syklisk lidelse, noe som betyr at symptomene kan gå og komme. Det er viktig å konsultere legen din, slik at du kan få tilstrekkelig diagnose og motta den omsorg du trenger.

Hvordan depresjon er diagnostisert og behandlet?

Etter å ha fikset en avtale for å se legen din, skriv ned alle dine følelser og alle personlige situasjoner eller problemer knyttet til arbeidet du tror kan få deg til å føle at du føler deg. Legen din vil lytte til dine bekymringer, og kanskje vil du gi deg en fysisk undersøkelse. De vil også undersøke din familiehistorie og vil gjøre en diagnose.

Legen din vil jobbe med deg for å skape en behandlingsplan for å starte umiddelbart. Selv om legen kan foreslå at du legger til gradvise doser koffein til kostholdet ditt, muligens i form av piller, kan du ikke bare stole på koffein for å behandle depresjonen din.

Legen din kan foreskrive et stoff som vil hjelpe deg med å forbedre humøret ditt og lindre noen av symptomene dine. Noen dager eller uker kan være nødvendig for å begynne å se en forbedring av symptomene og # 8217;.

Vær tålmodig og fortsetter å ta medisinen som foreskrevet. Hvis du utsteder medisinen din, virker ikke, snakk med legen din. Du må kanskje endre doseringen eller bytte til et annet stoff.

Legen din vil trolig også foreslå at du ser en terapeut. En terapeut vil fortelle deg om dine følelser og følelser i en gratis dømmekraft og støtte miljø.

Legen kan også foreslå endringer i livsstil, for eksempel deltakelse i aktiviteter du likte tidligere. Et lavpåvirkningsprogram kan også bidra til å lindre symptomene. Unngå alkohol, som er en depressiv og kan forverre symptomene.

Outlook

Koffein kan bidra til å lindre symptomer på depresjon, men kan forverre symptomene. Flere søk er nødvendig for å bestemme virkningen av koffein på depresjon og andre forstyrrelser i humøret.

Ved hjelp av legen din, kan du klare din depresjon. Selv om det ikke er noen kur mot depresjon, er det flere måter å håndtere symptomer på.