Marasmus: Symptomer, behandling og mer

Beskrivelse

Marasma er en form for alvorlig underernæring. Kan forekomme i noen med alvorlig underernæring, men oppstår vanligvis hos barn. Oppstår vanligvis i utviklingsland. Maras kan være farlig for livet, men du kan helbrede deg selv.

Symptomer på marashen

Hovedsymptomet på Maras er den undervektige. Barn med denne tilstanden har mistet mye muskuløs masse og subkutant fett. Det subkutane fettet er laget av fett like under huden. Selv tørr hud og skjøre hår er en marasme symptomer.

Hos barn med Maras kan også følgende forekomme:

 • Kronisk diaré
 • Åndedrettsinfeksjoner
 • Intellektuelle funksjonshemminger
 • Stunted vekst

Alvorlig underernærte barn kan virke større og ha liten eller ingen energi eller entusiasme for noe. Maras kan også gjøre irascible og irritable barn, men dette er vanligvis et mer vanlig symptom på Kwashiirenkor.

Kwashioriekor er en «8217 en annen form for alvorlig underernæring. Kwashiirenkor forårsaker en opphopning av væsker i kroppen som kan gjøre det runde ansiktet og magen liggende ned.

Tilleggsinformasjon: Forstå Kwashiirenkor »

Årsaker til marasmusfeil

Næringsmangel er hovedårsaken til Maras. Forekommer hos barn som ikke inntar nok proteiner, kalorier, karbohydrater og andre viktige næringsstoffer. Dette skyldes vanligvis fattigdom og mangel på mat.

Det finnes forskjellige typer underernæring. Et underernæret barn kan ha noe annet enn Maras. Blant flere Vanlige typer av underernæring er alvorlige mangler av:

 • jern
 • jod
 • sink
 • Vitamin A

Risikofaktorer for Maras

Å vokse i et utviklingsland er en risikofaktor for Maras. Områdene som har familier eller høye fattigdomsfrekvenser har høyeste prosentandeler av barn med mara. Mødre som ammer kunne ikke kunne produsere nok morsmelk på grunn av underernæring. Dette gjelder deres barn.

Viral, bakterielle og parasittiske infeksjoner kan indusere barn for å ta for få næringsstoffer. Regioner med høye sykefrekvenser og utilstrekkelig medisinsk behandling kan også ha andre faktorer som reduserer mulighetene som folk har nok mat mat.

Hvordan marasmaet er diagnostisert?

En lege kan ofte gjøre en foreløpig kaosdiagnose gjennom en fysisk undersøkelse. Målinger, for eksempel L’høyde og vekt, kan bidra til å avgjøre om et barn har en maras. Når disse målingene er godt under målingene som skal ha et sunt barn i en bestemt alder, kan årsaken være Maras.

Mangel på bevegelse i et underernæret barn kan også bidra til å bekrefte en diagnose av en marasus. Barn med denne tilstanden har en tendens til å ikke ha energi eller ønsket om å gjøre noe.

Maras er vanskelig å diagnostisere ved hjelp av blodprøver. Dette skyldes at mange barn med en Marasus også har infeksjoner som kan påvirke blodprøvesultatene.

Hvordan Marash behandles?

Den første behandlingen av Maras inkluderer ofte en tørket skummet melk blandet med kokt vann. Deretter kan blandingen også inkludere en vegetabilsk olje som sesam, kasein og sukker. Kasein er melkprotein. Oljen øker energiinnholdet og tettheten av blandingen.

Når et barn begynner å gjenopprette, burde han ha et mer balansert kosthold som oppfyller sine ernæringsmessige behov.

Hvis dehydrering er et problem på grunn av diaré, bør rehydrering også være en prioritet. Et barn kan ikke nødvendigvis trenge væsker som administreres intravenøst. L’oral hydrering kan være tilstrekkelig.

Infeksjonene er vanlige blant barn med mara, så behandling med antibiotika eller andre stoffer er standard. Behandlingen av infeksjoner og andre helseproblemer kan bidra til å gi dem de beste mulighetene for utvinning.

Hva er perspektivet?

Med riktig ernæring og medisinsk behandling, kan perspektiver være positive. Redningsmenn kan gi mat og helsepersonell til regioner hvor Maras og andre underernæringsproblemer er vanlige. De beste resultatene oppnås når foreldre eller foresatte av et barn vet viktigheten av ernæring og hvordan du tilstrekkelig forbereder mat.

L’Sunn vekst og helseveksten kan gjenoppta ganske raskt når et barn med en marash begynner å forbruke mer:

 • kalori
 • protein
 • karbohydrater
 • Andre næringsstoffer