Oksydert kolesterol: hva du burde vite

Hjerte og kolesterol sykdommer

Hjertesykdommer er hovedårsak av døden i USA. Du har sikkert hørt at for mange mettede fettstoffer kan føre til høyt kolesterol og til slutt i hjertesykdom. Oksydert kolesterol er det som representerer faren her.

COS’er kolesterol?

Kolesterol er et stoff som ligner på voks som naturlig finnes i kroppen din, som trenger det til å fungere. Få også kolesterol fra maten du spiser.

Hvis du har akkumulering av kolesterol i blodet, kan det danne et stoff som kalles plakk mellom lagene i arteriene. L’Akkumulering gjør det vanskeligere for hjertet ditt for å opprettholde blodsirkulasjonen. Hvis plaket bryter, kan det føre til dannelsen av blodpropper. Stroken oppstår når en blodpropp blokkerer noen av arteriene som fører til hjernen. Hvis A’arterie som fører til hjertet ditt er blokkert, kan du ha et hjerteinfarkt.

Det er to typer kolesterol: høydensitet lipoproteiner (HDL), også kalt godt kolesterol, og lavdensitet lipoproteiner (LDL), også kalt dårlig kolesterol.

LDLs består av fett og proteiner og bidrar til akkumulering av plater i arteriene. Denne ekstra akkumuleringen gjør arteriene mindre fleksible og dør til aterosklerose eller alle herding av arteriene.

COS’er oksidert kolesterol?

Kolesterolet som akkumuleres farlig på veggene på arteriene, oksyderes. Oksidasjonen er veldig skadelig for kolesterolceller.

Oksidasjonen er resultatet av en normal kroppsprosess, men hvis noe utløser en overproduksjon av oksidert kolesterol, kan det være farlig.

Ditt immunsystem kan bytte oksidert kolesterol for bakterier. Ditt immunsystem forsøker da å bekjempe det, noe som kan forårsake betennelse i hele verdenen i arteriell veggen. Dette kan føre til aterosklerose eller hjertesykdom.

Hva er risikofaktorene knyttet til oksidert kolesterol?

Det er tre hovedveier der det oksyderte kolesterolet akkumuleres i blodet:

 • Spis stekt mat på markedet, som stekt kylling og frites
 • Spis overflødig flerumettede fettsyrer, som er i vegetabilske oljer
 • røyking sigaretter

Delvis hydrogenerte oljer eller transfett, er noen av de mest usunne fettene du kan spise. Vegetabilske oljer, som inneholder transfett, har lagt til et ekstra hydrogenmolekyl under produksjonen.

Behandlede matvarer er også kilder til oksidert kolesterol. Disse inkluderer:

 • margarin
 • hurtigmat
 • Stekt mat
 • Kommersielle bakevarer

Alle disse matvarene forårsaker betennelse i kroppen din. Denne betennelsen er forårsaket av skade på cellemembranen og de oksiderte LDL-partiklene tilstede.

Hindre oksydert kolesterol

Det er ting du kan gjøre for å stoppe oksidert LDL-skade.

 • Konsentrert på sunt fettforbruk. Enumettet fett betraktes som antiinflammatorisk.
 • Spis mettet fett i moderasjon.
 • Inkluder mye frisk frukt og grønnsaker i kostholdet ditt.
 • Vær oppmerksom på ernæringsskapsetiketter og hold deg borte fra hydrogenert eller delvis hydrogenert mat.

Legen din kan foreskrive medisiner, men ofte naturlige kosttilskudd og et sunt kosthold er det beste forsvaret.

Snakk med legen din før du starter et nytt supplement. Noen kosttilskudd kan misforstått med stoffene du antar.

Hvis du har høyt kolesterol eller høyt blodtrykk, kan legen din teste deg for å se om du har et høyt nivå av oksidert LDL i kroppen din. En lipidprofilrutine blodeksamen kan gi resultater på totalt kolesterol, men verifiserer ikke oksidert kolesterol. En TC-skanning av fotballpoengsummen til koronararterien kan identifisere det skjulte kolesterolet.

L’aterosklerose er en farlig tilstand, og du bør ta det på alvor. Du kan ikke vise noen symptomer, så det er viktig at du gjennomgår regelmessig fysisk omsorg, spesielt hvis du har en av risikofaktorene. Legen din kan holde D’Jeg ser på dine oksyderte LDL-nivåer og kurerer for å unngå det verre.

Forskning er fortsatt i gang på oksidert LDL og på den beste behandlingen. Det beste forsvaret er et sunt kosthold og livsstil, så snakk med legen din og gå opp om bord.