Hvordan lage en ansiktsmaske med et filter: Sy instruksjoner og ikke sy

Del på Pinterest

For å bremse overføringen av Covid-19, har sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC) nylig begynt å anbefale bruken av et stoffdeksel når du er ute i offentligheten. Men fordi dette er akkurat?

Noen nylig utdanning å ha viste som Sars-Cov-2, viruset som forårsaker Covid-19, kan overføres selv når en person som påvirker ham, har ingen symptomer. Hvis du har kontraktet viruset, kan dette oppstå når:

 • Presintomatisk: Du har viruset, men du har ennå ikke utviklet symptomene.
 • Asymptomatic: Du har viruset, men utvikler ikke symptomer.

Det er noen enkle metoder du kan bruke hjemme for å lage stoffets ansiktsmaske med et filter. Les videre for å lære hvordan du lager, bruk og ta vare på en hjemmelaget maske og filter.

Materialer du trenger for en ansiktsmaske med filter

Du trenger følgende materialer for å sy en ansiktsmaske med et filter:

 • Bomull stoff: Prøv å bruke tett tekstur bomull. Noen eksempler er quilting stoff, t-skjorte stoff eller høyt antall putevar eller ark.
 • Elastisk materiale: Hvis du ikke har elastikk, er noen elastiske gjenstander for hjemmet du kan bruke, elastiske band og hårklemmer. Hvis du ikke har dem på fingertuppene, kan du også bruke strenger eller sko snørebånd.
 • Et filter: CDC foreslås Bruker et kaffefilter, som er lett tilgjengelig i mange hus. Du kan også vurdere å bruke en del av en HEPA-tom pose eller et filter på Aircondition (Se etter glassfiberprodukter).
 • Syematerialer: Inkluder saks og en symaskin eller nål og ledning.

Syinstruksjoner En ansiktsmaske med filter

Del på Pinterest

Hjelp! Jeg kan ikke sy seg

Ikke noe problem! Du kan fortsatt lage en enkel stoffmaske med et filter, selv om du ikke vet hvordan du skal sy. Dette eksemplet bruker en bandana, elastisk og et kaffefilter. Følg følgende trinn:

Del på Pinterest

Slik bruker du ansiktsmasken med filter

Planlegg å bruke masken din når du går ut i samfunnet, spesielt hvis du er omgitt av andre mennesker. Noen eksempler på når du har på seg masken, inkluderer når:

 • Gjør shopping eller andre behov
 • Går til apoteket
 • Besøk en helsepersonell

Før du går ut med masken, må du sørge for at:

 • Det er tilstrekkelig festet med øre eller snøring ringer
 • Den har en stram, men behagelig passform
 • Det lar deg puste uten problemer
 • Den består av minst to lag av stoff

Prøv å unngå å berøre masken mens du har på seg den. Hvis du må røre eller justere masken mens du bruker den, må du sørge for at du vasker hendene umiddelbart etterpå.

For å fjerne masken:

 • Pass på at du har hendene rene.
 • Fjern masken ved hjelp av forbipasserende eller bånd. Ikke rør på forsiden
 • Unngå å berøre munnen, nesen eller øynene under fjerning.
 • Vask forsiktig hendene etter å ha fjernet masken.

Andre viktige ting å huske på ansiktsmasker

Face stoffbelegg er anbefalt til publikum på # 8217; bruk av kirurgiske og respiratoriske masker N95. Dette skyldes at disse to typer masker er tilgjengelige i begrensede mengder og er nødvendige for helsepersonell og for de første redningsmennene.

Noen mennesker bør ikke ha på seg Et ansiktsdeksel. Disse inkluderer:

 • Personer med respiratoriske problemer
 • Barn under 2 år
 • individer som er bevisstløse eller ute av stand
 • De som ikke kan fjerne dekselet uten hjelp

Vær også oppmerksom på at iført en stoff ansiktsmaske ikke erstatter fysisk avstand (også kjent som sosial avstand) og andre forebyggende tiltak. Du må fortsatt prøve å holde minst 6 meter unna andre, vaske hendene dine ofte og ofte rengjøre høykontaktflatene.

Hvor effektiv en ansiktsmaske i hjemmelaget stoff for å hindre Covid-19?

En av de viktigste fordelene ved å ha på seg en stoff ansiktsmaske er at det bidrar til å beskytte andre. Husk at asymptomatiske eller presimatiske mennesker fortsatt kan sende SARS-COV-2 til andre når de snakker, tar de eller nyser.

Iført et ansiktsdeksel bidrar til å inneholde potensielt smittsomme respiratoriske dråper. På denne måten kan du forhindre uvitende overføring av viruset til andre.

Men en hjemmelaget ansiktsmaske kan også hjelpe deg å unngå å bli lei av Covid-19? La oss undersøke dette videre.

En hjemmelaget ansiktsmaske er ikke så effektiv som andre typer masker

TIL 2008 studio Han sammenlignet N95 respiratorer, kirurgiske masker og hjemmelaget ansiktsmasker. Det viste seg at N95 respiratorer ga maksimal beskyttelse mot aerosoler og hjemmelagde masker gitt minimum.

Men en hjemmelaget maske er bedre enn ingenting

en 2013 studie 21 deltakere gjorde en hjemmelaget ansiktsmaske fra en skjorte. Disse hjemmelagde masker ble deretter sammenlignet med kirurgiske masker for deres evne til å blokkere bakterielle og virale aerosoler.

Begge typer masker har betydelig redusert overføringen av disse aerosolene, med de mest effektive kirurgiske masker. Forskere har konkludert med at mens hjemmelagde masker er mindre effektive, kan det være mer fordelaktig enn å få det i det hele tatt.

Hvordan ta vare på ansiktsmasken med filter

Det er viktig å rengjøre stoffmasken etter hver bruk. Dette kan gjøres ved hjelp av den delikate syklusen på vaskemaskinen eller vaskes forsiktig for hånd med varmt vann og såpe.

Etter vask, tørker masken i # 8217; tørketrommel. Hvis du ikke har tørketrommel, kan du henge masken for å tørke.

Pass på at du fjerner og kastet filteret før du vasker masken. Etter at masken er helt tørket, kan du sette inn et nytt filter.

Ta bort

Det er nå tilrådelig å bruke en klut til å dekke ansiktet når du er offentlig for å forhindre overføring av Covid-19. Dette skyldes at det ble oppdaget at folk uten symptomer fortsatt kan overføre SARS-COV-2-viruset til andre.

Du kan lage en enkel stoff ansiktsmaske med et hjemmefilter ved hjelp av vanlige husholdningsmaterialer, for eksempel T-skjorter, elastiske og kaffefiltre. Du kan til og med lage en maske uten å vite hvordan du skal sy.

Sørg alltid for at hjemmelaget maske passer perfekt, men hindrer ikke pusten din. Husk at ansiktsmaskene til hjemmelaget stoff må vaskes og bytt ut filteret etter hver bruk. Hvis du finner ut at en maske er skadet, erstatt den.