Hvordan være menneske: Snakk med folk med avhengighet

Flytter vårt perspektiv fra oss selv til dem

Når du snakker om avhengighet, bruk språket før folk ikke alltid går gjennom alles sinn. Faktisk hadde han ikke faktisk krysset min til nylig. For flere år siden opplevde mange intime venner avhengighet og # 8217 lidelser; bruk av stoffer. Andre i vår gruppe av utvidede venner gikk til overdose og døde.

Før jeg jobber på Healthline, jobbet jeg som kvinnes personlig pleieassistent med funksjonshemninger under høyskolen. Han lærte meg så mye og tok meg ut av min dyktige uvitenhet & # 8211; Lær meg hvor mye ord, som tilsynelatende små, kan påvirke noen.

Men på en eller annen måte, selv når vennene mine gikk gjennom en avhengighet, ble empati, jeg ikke lett kom. Ser tilbake, jeg hadde vært krevende, egocentrisk og noen ganger, smålig. Slik dukker opp hvordan en typisk samtale dukket opp:

«Du skyter? Hvor mye du gjør? Hvorfor svarer du ikke på mine anrop? jeg ønsker å hjelpe deg!& # 8221;

«Jeg kan ikke tro at de bruker igjen. Det er alt. jeg er ferdig.& # 8221;

& # 8220; fordi de må bli dopet?& # 8221;

På den tiden hadde jeg problemer med å skille mine følelser fra situasjonen. Jeg var redd og jeg kastet meg selv. Heldigvis har mye endret seg siden da. Mine venner sluttet å misbruke stoffer og fikk den støtten de trengte. Ingen ord kan overføre så mye som jeg er stolt av dem.

Men til nå hadde jeg ikke tenkt på mitt språk & # 8211; Og til den for andre & # 8211; som omgir avhengighet. (Og kanskje til og med komme ut av de første 20 årene. Gamle alder visdom, rett?) Shudder for mine handlinger, innser at jeg hadde utvekslet mitt ubehag for å ønske å hjelpe.

Mange mennesker er også godt hensiktsmessige samtaler. For eksempel, når vi sier & # 8220; fordi du gjør det?& # 8221; Vi har virkelig tenkt: «fordi du gjør dette?& # 8221;

Denne anklagende tonen stigmatiserer deres bruk, demoniserer den på grunn av stereotyper, som mirrer Faktiske hjerneendringer som gjør dem vanskelig å stoppe. Det overveldende trykket vi trener på dem for å forbedre for oss, faktisk svikter gjenopprettingsprosessen.

Kanskje du har en elsket som har hatt eller opplever for tiden en lidelse fra bruk av stoffer eller alkohol. Tro meg, jeg vet hvor vanskelig det er: søvnløse netter, forvirring, frykt. Det er greit å høre de tingene, men det er ikke bra å handle tilsvarende uten å ta et skritt tilbake og tenke på dine ord. Disse språklige endringene kan virke pinlig alle’start, men deres effekt er stor.

Ikke alt er en avhengighet og ikke alle atferd i & # 8220; Addiction & # 8221; de er de samme

Det er viktig å ikke forvirre disse to vilkårene, slik at du fullt ut kan forstå og snakke med folk med avhengigheter.

Termede Definisjon Symptomer Avhengighet Kroppen blir vant til et stoff og opplever vanligvis avholdningen når stoffet er suspendert. Abstinence Symptomer kan være følelsesmessige, fysiske eller både, for eksempel irritabilitet og kvalme. For folk som trekker seg fra tungt alkoholforbruk, kan abstinenssymptomer også være farlige for livet.Avhengighet l’tvangsmessig bruk av et stoff til tross for de negative konsekvensene. Mange med avhengighet avhenger også av narkotika og negative konsekvenser kan omfatte tap av relasjoner og jobber, arrestasjonen og utførelsen av skadelige handlinger for å få stoffet.

Mange mennesker kan avhenge av et stoff og ikke skjønner det. Og de er ikke bare veiskamling for å forårsake avhengighet og avhengighet. Folk som har foreskrevet smertestillende, kan bli narkotikaremedarbeidere, selv når de tar dem akkurat som sagt av legen sin. Og det er ganske mulig at dette til slutt fører til avhengighet.

Først etablerer vi at avhengighet er et medisinsk problem

Avhengighet er et medisinsk problem, sier Dr. S. Alex Stalcup, medisinsk direktør for Nytt senter for behandling av blader I Lafayette, California.

«Alle våre pasienter får et overdoseringssett på den første dagen. Alle & # begynner folk trodde det var forstyrrende, men vi gir epi-penn til folk med allergi og enheter for hypoglykemiske mennesker. Denne medisinske enheten er for en medisinsk sykdom & # 8220; sier. & # 8220; Det er også en annen måte å eksplisitt bekrefte at det er en sykdom & # 8221;.

Siden nytt blad begynte å gi overdoseringssett, har selv dødsfall blitt unngått, sier Dr. Stalcup. Forklar at folk som har på seg disse kittene, må bare gjøre med de viktigste risikofaktorene til de forbedrer seg.

Det du kaller noen med en avhengighet kan bringe urettferdig fordommer

Noen etiketter er lastet med negative konnotasjoner. Redusere personen til et skall av seg selv. Droppet, tweaker, avhengige, crackhead: Bruk disse ordene klare mennesket med en historie og håp, og etterlater en karikatur av stoffet og alle fordommer som kommer fra det.

Disse ordene tjener ikke til å støtte folk som trenger hjelp til å komme vekk fra avhengighet. I mange tilfeller forhindrer det bare at de får det. Fordi de skulle ønske å introdusere sin situasjon, når selskapet dømmer dem så hardt? Vitenskapen støtter disse fordommene i en 2010 studio Hvem beskrev en imaginær pasient som en narkotikaavhengighet og # 8221; O & # 8220; noen med en lidelse for bruk av stoffer & # 8221; For medisinske fagfolk.

Forskere har oppdaget at selv medisinske fagfolk var mer sannsynlig å føle skylden for deres tilstand. De anbefalte selv og # 8220; straffeforanstaltninger & # 8221; Når de var merket som & # 8220; aggressors & # 8221;. Men den imaginære pasienten med A & # 8220; lidelse for bruk av stoffer & # 8221;? De har ikke fått en så vanskelig dømmekraft, og de vil trolig føle seg mindre & # 8220; straffet & # 8221; for deres handlinger.

Bruk aldri etiketter

  • Narkotika eller narkomaner
  • Tweaker og crackheads
  • Full eller alkoholisert
  • & # 8220; Abusators & # 8221;

& # 8220; en person er en person er en person: & # 8221; Etikettene er ikke ditt anrop å gjøre

Men hva skjer når folk refererer til seg selv som narkotika legger til? Eller som en alkoholiker, som når du presenterer deg selv til AA-møter?

På samme måte som når du snakker med personer med funksjonshemninger eller helsemessige forhold, er det ikke vår oppgave å gjøre det.

«Jeg ble kalt tusen ganger. Jeg kan referere til meg selv som en dopet, men ingen andre er tillatt. Jeg tillot meg selv & # 8220;, sier okser, en forfatter og tidligere bruker av heroin.

& # 8220; folk kaster den rundt & # 8230; Det gjør at du ser ut som en dritt og setter på deg. & # 8220; bekymrer deg selvtillit & # 8221;. & # 8220; Det er ord der ute som skadet folk: fett, stygg, dopet.& # 8221;

Amy, en direktør for driften og tidligere brukeren av heroin, måtte balansere tunge kulturelle forskjeller mellom sin første generasjon og hans foreldre. Det var vanskelig, og det er fortsatt i dag, for foreldrene hans å forstå.

& # 8220; På kinesisk er det ingen ord for & # 8221; Drug & # 8220;. Det er bare ordet gift. Derfor betyr det bokstavelig talt at du er forgiftning. Når du har det hardt språk, ser det noe mer alvorlig & # 8220;.

& # 8220; Connections Count & # 8221; fortsetter Amy. & # 8220; Du får dem til å føle på en bestemt måte.& # 8221;

& # 8220; Språk definerer et emne «8221;, sier Dr. Stalcup. «C’er en stor stigma knyttet til den. Det er ikke som når du tenker på andre forhold, som kreft eller diabetes og «8220, sier. «Lukk øynene dine og definerte en narkoman. Du vil få en burst av negative visuelle bilder som du ikke kan ignorere & # 8220; sier.

& # 8220; Jeg føler meg sterkt på denne & # 8230; En person er en person er en person og sier Dr. Stalcup.

Ikke si dette: & # 8220; det er en dopet & # 8221;.

Si dette i stedet: & # 8220; har en lidelse for bruk av stoffer & # 8221;.

Som rasisme og avhengighetspill i språk

Arthur *, en tidligere heroin forbruker, delte også hans tanker om språket rundt avhengigheten. Jeg har mer respekt for stoffmisbrukeren & # 8221; han sier, forklarer at det er en vanskelig vei å gå og forstå om ikke L’du krysset alene.

Selv om også å rasisme på språket av avhengighet og # 8211; at folk av farge er malt som avhengige av veiskammen med rusmidler & # 8220; mot hvite som er avhengige av narkotika & # 8220; rene & # 8221;. & # 8220; folk sier: Jeg er ikke avhengig, jeg er avhengig fordi en lege har foreskrevet det ‘& # 8221; legger til Arthur.

Kanskje det ikke er et tilfelle at hun vokser Bevissthet og empati nå, Siden flere og flere hvite populasjoner utvikler avhengighet og avhengigheter.

L’empati må gis til alle, uavhengig av rase, seksualitet, inntekt eller tro.

Vi bør også sikte på å fjerne vilkårene helt & # 8220; rene & # 8221; og & # 8220; skitten & # 8221;. Disse vilkårene inneholder moralistiske moralistiske forestillinger som folk med avhengigheter når de ikke var gode nok & # 8211; Men nå er de i helbredelsesfasen og & # 8220; Ren & # 8221; Jeg er Acceptable & # 8221;. Folk med avhengigheter er ikke & # 8220; skitne & # 8221; Hvis de fortsatt bruker, eller hvis en anti-legemiddel test returnerer positivt for bruk for bruk. Folk bør ikke beskrive om de var som «8220; rene & # 8221; Å bli ansett som menneske.

Ikke si dette: & # 8220; du er ren?& # 8221;

Si dette i stedet: & # 8220; hvordan har du det??& # 8221;

Akkurat som med bruk av begrepet & # 8220; Drugged & # 8221; Noen mennesker med lidelser i’bruk kan bruke begrepet & # 8220; Ren & # 8221; Å beskrive deres nøkternhet og helbredelse. Igjen, det er ingen etikett dem og deres erfaring.

Endringen vil ikke finne sted fra # 8217; i dag i morgen: Vi er alle et arbeid pågår

& # 8220; Virkeligheten er og vil forbli at folk vil feie bort alt dette & # 8221; sier Joe, landskap og tidligere heroinbruker. Det er ikke at det vil forandre seg fra # 8217; i dag i morgen, i en uke eller i en måned & # 8221; sier.

Men Joe forklarer også hvor raskt folk kan forandre, da familien hans gjorde en gang han begynte å behandle.

Det kan virke som etter at en person har bestått sykdommen for bruk av stoffer, vil alt bli bra i fremtiden. Tross alt, nå er de sunne. Hva mer kan du ønske deg fra en kjære? Men arbeidet stopper ikke for ex-brukeren.

Som de sier i noen miljøer, krever utvinning et liv. Folk omsorg må innse at dette er tilfelle av mange mennesker. Kjære trenger å vite at de var de må fortsette å jobbe for å opprettholde mer empatisk forståelse.

Konsekvensene av # 8217; å være en narkoman er noen ganger den vanskeligste delen & # 8221; forklarer okser. & # 8220; For å være ærlig forstår foreldrene mine fremdeles ikke & # 8230; [deres språk] var bare et teknisk språk, lege, eller jeg hadde en & # 8216; sykdom’men for meg var det utmattende & # 8221; sier.

Dr. Stalcup er enig i at språket som brukes av familier, er helt grunnleggende. Selv om det er flott å vise interesse for helbredelsen av den kjære, understreker den måten du gjør det er viktig. Be om deres fremgang er ikke som om den kjære hadde diabetes, for eksempel.

Med avhengighet er det viktig å respektere personen og hans personvern. En måte Dr. Stalcup sammenligner med sine pasienter, spør dem: Hvordan kjedsomhet går? Com’er ditt nivå av interesse? & # 8221; Forklarer at kjedsomhet er en viktig faktor for utvinning. Besvare spesifikke spørsmål som passer til vennens interesser, vil vise deg å forstå mens personen føles mer komfortabel og akkreditert.

Ikke si dette: & # 8220 du har krasjet i det siste?& # 8221;

Si dette i stedet: «Hva gjorde du, noe nytt? Du vil gjøre en’utflukt denne helgen? & # 8220;

Språket er det som gjør at medfølelsen av blomstrende

Da jeg begynte å jobbe på Healthline, startet en & # 8217 en annen venn sin utvinningsreise. Er fortsatt i omsorg, og jeg ser ikke # 8217; nå for å se det i det nye året. Etter å ha snakket med henne og deltatt i et gruppemøte i hennes omsorgssenter, vet jeg nå at jeg har jobbet med avhengighet på en helt feil måte i mange år.

Nå vet jeg hva andre mennesker, og jeg kan gjøre det bedre for sine kjære.

Forsvare respekt, medfølelse og tålmodighet. Blant folket med hvem jeg snakket om deres avhengigheter, l’Det eneste viktigste var kraften i denne følsomheten. Jeg vil si at dette medfølende språket er like viktig som medisinsk behandling selv.

«Behandle seg selv som du vil bli behandlet. Endre språket åpner dørene til forskjellige måter å oppføre seg til, sier Dr. Stalcup. & # 8220; Hvis vi kan endre språket, er det en av de grunnleggende tingene å kjøre mot L & # 8217;.& # 8221;

Uansett hvem du snakker med & # 8211; Enten det er personer med helsemessige forhold, funksjonshemmede, transgender folk eller ikke-binære folk og # 8211; Folk med avhengigheter fortjener samme anstendighet og respekt.

Språket er det som gjør det mulig for denne medfølelsen av blomstrende. Vi jobber for å bryte disse undertrykkende kjedene og se hva en medfølende verden har i butikken & # 8211; for oss alle. Å gjøre dette vil ikke bare hjelpe oss med å takle, men vil hjelpe våre kjære til å faktisk få # 8217; hjelpe de trenger.

Atferdene til en person med en lidelse for bruk av aktive stoffer kan føre til at du ikke skal være medfølende. Men uten medfølelse og empati, vil alt som forblir vil være en verden av smerte.

* Navnet har blitt endret på forespørsel Dell’intervjuet for å bevare anonymiteten.

Spesiell takk til vennene mine for å gi meg guide og tid til å svare på noen vanskelige spørsmål. Jeg elsker dere alle. Og en god takk til Dr. Stalcup for hennes alvor og dedikasjon. & # 8211; Sara Giusti, Copy Editor of Healthline.

Velkommen til & # 8220; hvordan å være menneskelig’empati og hvordan å sette folk i første omgang. Forskjellene bør ikke være krykker, uavhengig av boksen som selskapet har designet for oss. Kom og kjenn kraft av ord og feire folks erfaringer, uavhengig av deres alder, etnisitet, kjønn eller tilstand av D & # 8217;. Vi reiser vår type gjennom respekt.