Hvordan sove med nesen lukket: 25 tips for smerte og overbelastning

Lettelsen er mulig

En lukket nese kan holde deg våken om natten, men det er ikke nødvendig. Fortsett å lese for å finne ut hva du kan gjøre i løpet av dagen, kvelden og før du setter opp for å lindre symptomene, slik at du kan sove kroppen din trenger å gjenopprette.

Hva å gjøre i løpet av dagen

Det er viktig å ta tiltak for å forbedre nesesymptomene. Noen av disse forslagene kan brukes til enhver tid, selv før du går i seng. Det er opp til deg å bestemme hvilke teknikker og rettsmidler bedre tilpasse dine behov.

1. Motstår alle’puls for å blåse nesen din

Det er normalt å nå stoffer når du har en lukket nese. Men blåse nesen er faktisk ikke anbefalt. Fordi?

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at det genererer overdreven trykk i nesehulen som kan forårsake flytende inngang fra nesen i brystene.

I stedet for å blåse, bruk et lommetørkle for å dab den løpende nesen. Hvis du absolutt må blåse nesen din, velger du et nesebor om gangen og blåser forsiktig.

2. Bruk akupressur

Akupressuren innebærer bruk av hender for å aktivere visse trykkpunkter. Selv om akupressur ikke bryr seg om forkjølelse, er det sant kan bidra til å lindre sinovlig press.

For å lede trykket i brystene, bruk venstre og høyre indeksfingre for å trykke på bunnen av begge sider av nesen. Hold posisjonen i omtrent tre minutter.

For sinus hodepine, trykk fingrene i # 8217; mer indre hjørne av begge øyenbrynene i tre minutter.

3. Hold deg hydrert

Når slimet er for tett, kan det holde seg til nesen, aggranding congestion. Drikke nok væske mushes slimet, som bidrar til å tømme brystene.

Hvis du er forkjølet, bør du sikte på en «8217; minimal daglig væskeinntak av 11.5 kopper (for kvinner) a 15.5 kopper (for menn). Det kan være nødvendig å drikke mer hvis du opplever feber, oppkast eller diaré.

4. Spis noe krydret

Capsaicin er en kjemisk forbindelse som er i paprika. Har en tynn effekt slim. Mat som inneholder capsaicin kan tilby Mild og midlertidig lindring av nasal overbelastning. Men selv capsaicin stimulere mucus sekresjon, som kan lede nesen.

Krydret sauser, karri og sauser inneholder vanligvis capsaicin. Du bør unngå krydret mat hvis du allerede har magesmerter.

5. Ta en decongestant

Decongestants er en type stoff. Lindrer overbelastning ved å redusere hevelsen av blodkar i nesen.

Decongestantsene selges til telleren som nesesprøyter og orale narkotika. Du trenger ikke resept for å kjøpe dem, selv om du kan konsultere en apotek eller en lege hvis du har en annen medisinsk tilstand, eller du antar andre legemidler.

Decongestants er ofte kombinert med smertestillende midler (smertestillende midler) og antihistaminer for maksimal effekt. Noen dagtids varianter inkluderer koffein og kan holde deg våken.

6. Ta en fans

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) lindre betennelse og smerte.

Det er ingen bevis på at fansen effektivt kan behandle symptomene på hoste relatert til cola nesen. derimot, utdanning De viste at fans kan være effektive for å behandle andre kalde symptomer, for eksempel:

 • nysing
 • hodepine
 • Mal d’ører
 • Felles og muskelsmerter
 • feber

Noen fans er tilgjengelige uten medisinsk resept. Vanlige typer inkluderer Ibuprofen (Motrin, Advil), Naproskose (Aleeve) og Aspirin. Gastrinsyre smerte er en felles Sikkerhetseffekt.

7. Bruk Menthol Pads

Når de er aktivert, skaper Menthol-reseptorene i nesen følelsen av at luften krysser. Selv om mentolen ikke lindrer den nesestoppen, kan den gjøre pusten slåss mer.

Menthol jeg kan hjelpe Med andre symptomer på forkjølelse, som hoste eller ondt i halsen. Menthol-tabletter er tilgjengelige på telleren og har få bivirkninger.

8. Si nei ALL’Alkohol, spesielt etter 2: xnumx

Hvis du allerede har nesen lukket, kan drikking forverre situasjonen. For om 3.4 prosent Folk, alkoholforbruk utløser symptomene på den øvre luftveiene som nysing og lukket nese eller cola.

L’Alkohol er et vanndrivende middel, noe som betyr at urinproduksjonen øker. Når du drikker, er det vanskeligere å holde seg hydrert. Når du er dehydrert, er slimet ditt tettere og kan ikke lett renne.

L’Alkohol kan også ha en Negativ søvnpåvirkning. Hvis du er syk, er det bedre å unngå helt alkoholen.

9. Unngå koffein etter 2: xnumx

Koffein er et stimulerende middel som ligger i te, kaffe og brus. Kan gi deg en energiladning når du føler deg i gang, men kan ha en liten vanndrivende effekt.

Så hvis du har problemer med å holde seg hydrert med væsker, vil du ikke risikere noe som kan øke potensialet for dehydrering og dannelse av tett slim.

Ikke engang koffein og sove blanding. Ifølge en studie av Journal of Medicine Clinical Sleep, Ta koffein opp til seks timer før sengetid kan forårsake søvnforstyrrelser.

10. Hold dyrene ut av soverommet

Selv om søt og kjærlig kan være, kan kjæledyrene ha en negativ innvirkning på kvaliteten på kvaliteten på’luft i soverommet ditt. Hunden og katthåret er Vanlige allergener som kan utløse allergi symptomer, inkludert overbelastning.

Selv om du holder kjæledyrene dine ut av rommet ditt, kan du be om en innsats, kan hjelpe deg med å puste lettere om natten.

Hva å gjøre om kvelden

Disse tidstestede rettsmidler kan hjelpe deg med å lindre overbelastning og slappe av for natten.

11. Spis kyllingnudelsuppe

Løsningen mot din bestemors kulde kunne ha noe mer. Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at kyllingbuljong kan ha medisinske fordeler, inkludert en liten antiinflammatorisk effekt.

Selv om resultatene ikke er avgjørende, kyllingbuljongen Inneholder Viktige næringsstoffer og forbedrer hydrering. Med andre ord, å ha en bolle med kyllingsuppe om kvelden, kan ikke skade.

12. Drikk varm te

Du har Antivirale, antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper. Selv om det ikke er noe bevis på at te løser den lukkede nesen, forskning viste at varme drikker kan forbedre måten folk føler om symptomene på forkjølelse.

L’å legge honning eller sitron på teen din kan gi ytterligere lettelse. Honning kan berolige Et slag av hoste, mens sitron kan hjelpe deg med å kjempe infeksjoner. Om kvelden, velg en koffeinte.

1. 3. Gargars med saltet vann

Leger Anbefal Gargarisms Med saltet vann for å lindre hals smerte. Selv om det ikke er en kur, kan det bidra til å finne et virus.

Gargarisms i saltet vann er billig og lett å gjøre. Bare bland fra 1/4 til 1/2 teskje salt i et glass 8 ml varmt vann og gjør gargle etter behov.

14. Prøv en ansiktsdamp

Damp Smelter slimet i nesepassene, forbedrer overbelastningen. Den enkleste måten å lage din damp på for ansiktet ditt, ruller på kjøkkenet eller på badet.

For å gjøre dette, fyll vasken med varmt vann. Sett et håndkle på hodet ditt (for å fange dampen) og brettet på vasken. Som dampen akkumuleres, inhaler dypt. Vær forsiktig så du ikke starter ansiktet ditt med vann eller damp.

15. Eller ta en varm dusj

Varm dusjer kan også gi midlertidig lindring av overbelastning som tynner slimet. Slå dusjen til en varm temperatur, men fortsatt behagelig.

Pass på at du lukker badedøren din slik at dampen kan akkumulere. Når dampen har samlet, gjør du noen dype puster for å frigjøre brystene dine.

16. Bruk en Saline Skyll

Det er tegn som skyller med saltoppløsning (saltet vann), noen ganger kjent som nasal vanning, det kan bli bedre Trengsel og relaterte symptomer.

Et pottettett er en liten beholder som brukes med en saltet vannoppløsning for å skylle mucus fra nese og bryster. Andre Salini Rinser bruker pære sprøyter, klemme flasker eller batteridrevne enheter som puls vannet gjennom nesen.

Kjøp nå et pottett.

Når du utfører et skyll med saltoppløsning, er det viktig å bare bruke destillert vann. Du kan også koke vann og la det være kult ved romtemperatur. Følg alltid instruksjonene som er oppgitt.

17. Bruk en nasal kortikosteroidspray

Kortikosteroider er en type legemiddel som reduserer betennelsen. Corticosteroid-baserte nasalsprayer (også kalt intranasale kortikosteroidsprayer) brukes til å behandle overbelastning knyttet til … betennelse, cola nese og nysing.

Jeg er blant noen av den mest effektive Medisiner for nasale symptomer, med små bivirkninger som kan inkludere tørrhet og blod fra nesen. De er tilgjengelige på telleren.

Hva å gjøre før du går i seng

Før du går i seng, ta tiltak for å fremme avslapping og gjøre miljøet for å sove mer komfortabelt. Medisiner, nesestrimler og brystsambinger kan hjelpe med symptomer.

18. Ta en antihistamin

L’histamin er et hormon som spiller en grunnleggende rolle i allergiske reaksjoner. Antihistaminer blokkerer effekten av # 8217; histamin, Tilbyr lettelse fra nysing, overbelastning og andre allergi symptomer.

De fleste apotekene selger antihistaminer. Døsighet er en Vanlig bivirkning av noen typer antihistaminer, så det er bedre å ta dem før hvileperioder. Hvis du er bekymret for bivirkningene, snakk med apoteket ditt.

19. Spred en essensiell olje i soverommet ditt

Essensielle oljer kan bidra til å forbedre sinusbelastningen, men det er ikke nok pålitelige studier å vite med sikkerhet.

TIL å gjennomgå Han fant ut at teetet av teetet har antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaper, som antyder som kan hjelpe med nasal overbelastning.

En annen studere studerte effektene av en primær komponent i eukalyptusoljen, kalt «8220; 1,8-cinolo & # 8221;. Det viste seg at 8217; rekruttering av cinolo i form av kapsler forbedrer brystsymptomene.

L’Peppermynteolje inneholder mentol, som kan få deg til å føle deg som om det var lettere å puste.

Du kan bruke en høyttaler til å spre de essensielle oljene i soverommet ditt.

20. Bruk en luftfukter i soverommet ditt

Luftfuktere gir fuktighet (og noen legger også varme) i luften;. Selv om de er de har ikke vist seg Fordeler som består av behandling av kalde symptomer, kan gjøre det lettere å puste.

L’tørr luft kan irritere halsen og nasale gatene. Hvis L’luft i soverommet ditt er for tørt, kan en luftfukter hjelpe deg. Du må rengjøre det regelmessig for å unngå spredning av bakterier og mugg.

21. Hold soverommet ditt friskt og mørkt

Når du er syk, kan små ting hindre deg i å sove mye nødvendig. For eksempel kan du føle deg mer følsom for fluktuasjoner av lys eller temperatur.

Hold temperaturen frisk i soverommet ditt og velg lysdeksler. Bruk blackout gardiner for å sikre at det eksterne lyset ikke påvirker søvn.

22. Påfør en nasal stripe

Nasal strips hjelper åpne nesepassasjer for å forbedre pusten. De det kan også bli bedre puste når nesen sitter fast på grunn av overbelastning.

Du kan kjøpe nasal strips i de fleste apotek. Følg instruksjonene på pakken for å bruke nesestripen på nesen før sengetid.

23. Påfør en brystsmassasje med essensiell olje

Det antas at essensielle oljer bidrar til å forbedre symptomene på forkjølelse og fremme søvn. Selv om det ikke er mye forskning på effektiviteten, er de generelt trygge.

Du kan bruke essensielle oljer til å massere brystet. Eukalyptus, peppermynte og Olje Dell’Tea Tree Det er noen eksempler på essensielle oljer som antas å ha anti-kaldegenskaper. Pass på at du fortynner essensielle oljeblandingen med en vektorolje for å forhindre hudirritasjon.

24. Påfør en brystmassasje til Menthol

På nakken og på brystet blir gnidningen på brystet eller fra benken dampen. Inneholder ofte mentololje, kamfer og / eller eukalyptus. Bryst Rubbings tar ikke vare på nesesymptomer, men de det kan være bedre Din søvn.

25. Hviler hodet for å forbli forhøyet

Sov med hodet hevet kan hjelpe Tørk slimet og lindre sinustrykket. Ligge på ryggen og bruke en ekstra pute for å støtte hodet ditt.

Når du skal se legen din

En lukket nese er generelt ingen alarmårsak. Det er vanligvis forårsaket av sesongens allergi eller midlertidige angrep av forkjølelse, influensa og bihulebetennelse.

Selv om de fleste kan ta vare på nesen lukket hjemme, bør enkelte grupper konsultere legen din for diagnose. Dette inkluderer:

 • babyer
 • Voksne i alderen 65 år
 • Folk som har et kompromittert immunsystem

Selv om du ikke er en del av en av disse gruppene, bør du konsultere legen din dersom symptomene dine varer mer enn en uke eller verre gradvis.

Du bør også konsultere legen din dersom de oppstår:

 • respiratoriske vanskeligheter
 • en høy feber
 • Gul eller grønn nesesekresjon med sinus smerte eller feber
 • blødende nasal sekresjon eller ligner pus