Støttegrupper for KOL: Online, Local and Other

Beskrivelse

Mangel på pust, hoste og andre KOL-symptomer kan ha virkelige effekter på ditt daglige liv. Alt er litt og mer vanskelig når det sliter med å puste. Din familie og venner er gode til å stole i denne perioden, men kan ikke fullt ut forstå hva du skal.

Det er her en støttegruppe kan hjelpe. Når du blir med i en av disse gruppene, møter du andre mennesker som bor med KOL, akkurat som deg.

De kan lære deg tips for å hjelpe deg med å håndtere din tilstand. Du vil også gi deg en følelse av samfunn. Det enkle faktumet med å være med andre mennesker som har bodd med samme stand, kan få deg til å føle deg mindre.

Støttegrupper er tilgjengelige i forskjellige former. Det er personstøttegrupper som holdes på ditt lokale sykehus eller gjennom en organisasjon som American Lung Association. Det er også virtuelle grupper tilgjengelig online. Og hvis din partner eller familiemedlem tar vare på deg, kan de bli med i en støttegruppe for helsepersonell.

Finn en lokal støttegruppe

Personens støttegrupper gir et forum hvor folk kan snakke om deres erfaringer med samliv med KOL og stille spørsmål. Disse gruppene møtes vanligvis på sykehus, medisinske sentre eller rehabiliteringssentre.

Å kjøre hver gruppe er en moderator som hjelper til med å kjøre samtalen. Vanligvis er moderatoren noen som er opplært til å jobbe med folk som har KOL.

Når du er på utkikk etter en støttegruppe i ditt område, er et godt utgangspunkt med legen din som tar vare på din KOL. Spør om ditt lokale sykehus tilbyr et av disse programmene.

American Lung Association har et navngitt program Bedre Breathers Club, Som har eksistert i over 40 år. Du kan søke på nett For en nær deg. Disse støttegruppene vil gi deg verktøyene du trenger for å holde deg frisk og aktiv.

Hver bedre puster-gruppe er drevet av en utdannet tilrettelegger. Møter inkluderer gjestehøyttalere, tips om hvordan man løser vanlige KOL-utfordringer og sosiale aktiviteter.

Online grupper

Noen organisasjoner og nettsteder vert Virtuelle nettverk og støttegrupper. De tilbyr gratis råd for å hjelpe deg med å håndtere din tilstand.

COPD360Social

KOL-stiftelsen fremmer forskning på KOL og forsøker å forbedre folks liv med denne tilstanden gjennom utdanning og bevissthet. Dens nettbaserte samfunn, COPD360Social, har mer enn 47.000 medlemmer. Det tilbyr historier og forslag som stimulerer fra andre mennesker som har KOL.

Lev med KOL

L’American Lung Association tilbyr denne peer-to-peer online supportgruppen. Her kan du dele dine erfaringer i ledelsen av sykdommen. Du kan også lære om pulmonal rehabilitering, oksygen og andre måter som folk har funnet lindring fra KOL-symptomer.

Mitt BPCO-team

Dette sosiale nettverket samler folk med KOL for å dele sine intuksjoner på betingelse av behandling. Inkluderer personlige historier, spørsmål og svar, en katalog over leverandører der du kan søke og en måte å identifisere folk i ditt område som har samme diagnose.

Facebook er også vert for noen støttegrupper for COPD:

For de fleste Facebook-grupper, vil du be deg om å delta og moderatoren vil godkjenne deg.

Online forum

Et online forum er et sted hvor folk kan legge inn meldinger og få svar. Er også kjent som et oppslagstavle. KOL-fora er gode steder å finne svar på dine mest presserende spørsmål om sykdommen din.

Husk mens du leser svarene som folk som publiserer, er generelt pasienter, ikke leger. Ikke alle rådene du vil motta, vil være gyldig fra et medisinsk synspunkt. Sjekk alltid med legen din før du følger noen råd om helsen du finner online.

Her er noen online fora for folk som bor med KOL:

Støttegrupper for omsorgspersoner

Symptomene på KOL som mangel på pusten kan alvorlig begrense din evne til å ta vare på deg selv. Som sykdommen forverres, kan det være nødvendig å gjøre mer og mer stole på en partner eller et annet familiemedlem for å ta vare på deg.

Omsorgspersonen er en hard jobb. Og selv om det kan være givende å ta vare på noen du elsker, kan det også være fysisk og følelsesmessig utfordrende. Finn en følelse av balanse og få støtte er grunnleggende for enhver omsorgsperson.

Person og online supportgrupper er tilgjengelige for å hjelpe omsorgspersoner å finne de ressursene de trenger. Her er noen organisasjoner og nettsamfunn som tilbyr støtte:

L & # 8217;

KOL kan introdusere mange utfordringer i livet ditt. Uansett hvor sterk du vil sikkert finne at du må lene seg til andre mennesker for å motta støtte.

Start med å spørre legen din og andre medlemmer av ditt medisinske team. Så søk supportgrupper, både i ditt område og online. Å ha et å ta støttesystemet kan være uvurderlig når du føler deg tapt, du trenger råd eller bare vil snakke med noen som forstår.