Tidlig hår: hjertesykdom, ekstern, auditiv kanal og mer

Beskrivelse

Du kan ha skutt en PO & # 8216; av hår på ørene i årevis eller kanskje bare lagt merke til noen for første gang. Men du kan spørre deg: Hva er problemet med hår som vokser over og i ørene mine? Det første du trenger å vite er at øret håret ditt er helt normalt.

Mange mennesker, for det meste voksne menn, begynner å legge merke til at hår vokser fra ører som de alder. Det er ikke mange vitenskapelige bevis for å forklare hvorfor dette skjer, men den gode nyheten er at selv l’rikelig med hår spiring fra ørene er sannsynligvis ikke alarm. Det er noen helseproblemer forbundet med ekstra hår av ørene; I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å fjerne dem fra legen.

To typer hår Dell’Øre: Vellus og skuffer

Nesten alle har et tynt lag med lite hår som dekker mye av kroppen, inkludert ytre øre og ørelobber. Dette laget som ligner på et fiskefarget hår, kalles vellushår. Denne typen hår utvikler for første gang i barndommen og hjelper kroppen til å justere temperaturen.

Selv om Vellus hår kan vokse lenge i avansert alder, mangler pigment og det er vanskelig å se. Denne typen hår Dell’øre er utrolig vanlig, vanskelig å legge merke til og sannsynligvis vil aldri bry deg.

Hvis du er ute etter på Internett for å finne ut lange eller histid hår som spire fra ørene eller en kjære, ser du sannsynligvis på Hårbakker. De tragiske hårene er terminale hår, som er tykkere og mørkere enn Vellushår. Vanligvis gi beskyttelse. Trajas hår starter i den eksterne hørbare kanalen og i noen tilfeller kan de vokse til den rømmer fra # 8217; tufted øre.

Hår dell’øre har en hensikt?

Hårene i terminalørene jobber sammen med det naturlige ceraminet i kroppen din for å danne en beskyttende barriere. Akkurat som nesehår, bidrar til å forhindre bakterier, bakterier og rusk for å gå inn i’internt øre og causino potensiell skade.

Så å ha hår på ørene er ikke bare normalt, det er faktisk en god ting. Noen ganger vokser folk mange ører enn de nødvendige ørene, og noen velger å fjerne dem eller kutte dem.

Hvordan bli kvitt det

Vanligvis, spørsmålet om eller ikke å fjerne eller ikke håret i øret er rent kosmetisk. Hvis du bestemmer deg for å fjerne det, er det noen gode alternativer.

Du kan kjøpe en raffinitor eller pinsett for å ta vare på ørehåret raskt og enkelt hjemme, men du må gjenta det ofte. Du kan gå til en salong fra tid til annen for å få det til å prøve. Dette vil vare mye lenger, men kommer med en bestemt faktor & # 8220; Ahi & # 8221;.

Du kan også gjøre forskjellige laser hårfjerningsøkter for å fjerne håret definitivt. Kun bare det 8217; Permanent alternativet har en høy pris.

Det er farer med for mange hår på ørene?

For det meste, å ha hår på ørene (selv hva det kan virke veldig) er helt normalt, og det er ikke en grunn til bekymring.

Etter å ha sagt det, kan noen ganger for mange hår på Earen kollapse og hindre den hørbare ledningen. Kan gjøre deg mer utsatt for myter som l’svømmer øret å begrense den hørbare kanalen slik at vannet forblir fanget alt & # 8217;.

På samme måte, fjern ekstra hår i øret kan være en behandling for tinnitus (Også kjent som buzz i ørene).

På den mest alvorlige siden, C’er noen medisinsk kontrovers på det faktum at håret til den auditive ledningen som forekommer sammen med en brett i lobeet på # 8217; øre kan forutsi en større forekomst av koronar sykdom (CAD). En nylig Gjennomgang av litteraturen han citerer en 1989 Studio som viste en korrelasjon mellom indiske menn med hår av Dell’øre (og bøyet av øret) med utviklingen av hjertesykdom.

Men studien inkluderte bare deltakere i Sør-Asia. L’Analyse understreker også det faktum at noen oppfølgingsstudier ikke klarte å vise en betydelig korrelasjon. Så for øyeblikket vet vi ikke med sikkerhet hvis ører kan bety at du er mer sannsynlig å utvikle CAD.

Det ser ut til at det er ytterligere bevis som tyder på at en naturlig fold i lobeet på # 8217; øre er en klar CAD-prediktor. Og folder av ørelobber og overflødig hår av ørene forekommer ofte sammen, og derfor har vi denne tvilsomme hårforeningen av & Ear og Cad.

Til de som vokser ører?

Selv om det er mulig for alle som utvikler ekstra hår i ørene, forekommer de fleste tilfeller hos voksne eller eldre menn. Hair Dell’Ear begynner å bli tykkere og lengre senere i livet, når normal vekst og shedding mønstre av hårfollikler kan noen ganger være & # 8220; ut av kampene & # 8221;.

En artikkel i Vitenskapelig amerikaner antyder at en av grunnene til at menn gjør flere hår i ører senere i livet, er fordi follikkelen blir mer følsom for deres testosteronnivåer og blir større. Dette betyr at håret selv vil bli tykkere. Denne teorien vil også forklare hvorfor kvinner ikke opplever veksten av håret på øre på samme måte som de gjør mange menn.

Folk av noen etniske opprinnelser synes å være mer sannsynlig å vokse overflødig ørehår i forhold til andre. Igjen, klinisk søk ​​tilgjengelig på øret i øret er svært redusert, men en Eldre studio Siden 1990 la han merke til et spesielt høyt tilfelle av ørene i ørene i Sør-Asia-folket.

Sekund Guinness World Records, Verdens hår; verdens lengste øre tilhører Victor Anthony, en pensjonist av Madurai, India. Måle litt over 7 tommer i lengden.

L & # 8217;

I det store flertallet av tilfeller er håret på «8217; overskytende øre er normale og ufarlige, selv om det kan være en god ide å få dem til å undersøke legen under rutinemessige medisinske undersøkelser.

Du kan fjerne den for estetiske grunner med svært lav risiko, eller bare la det være alene.