Kolon Sigmoid: Hvor det er, hva det gjør og hvorfor det er viktig

Sigmoid Colon er den siste delen av # 8217; tarmen, den delen som festes til endetarmen. Det handler om en og en halv fot (ca. 40 centimeter) og har formen på brevet & # 8220; S & # 8221;. Hans oppgave er å holde feces til du er klar til å gå på toalettet.

Sigmoid inneholder mye muskelvev. Sigmoid musklene er ordnet på to måter: Noen bunter av muskelvev løper opp og ned lengden på sigmoid-røret og noen bunter er arrangert i sirkulære bånd rundt røret.

De sirkulære bandene i muskelen klemmer røret i små poser kalt haustra, noe som gjør sigmoidet til å virke litt «8216; som en tråd av klumpete perler. Når musklene kontrakter, beveger AUSTRA og beveger seg, skyver avføringen langs tarmkanalen.

Hvordan Sigmoid Colon fungerer?

Tykktarmen inneholder fire lag av stoff. Det indre laget er en slimhinne. Slimet forhindrer at kroppen absorberer alle bakteriene i fecal materie og hjelper også feda til å glide langs røret.

Ved siden av slimhinnen C’er et lag med bindevev, blodårer og nerver. Dette laget av stoff bærer alle de resterende næringsstoffene i fordøyet mat. Nervene kontrollerer impulsen din til å gå på toalettet.

Et tredje lag består av muskler for å skyve avføringen langs Sigmoid-røret og et fjerde lag med glatt epitelduk som kalles Sierosa, beskytter tykktarmens ytre som utskiller en væske som forhindrer at organet blir revet fra / friksjon under bevegelse.

Hvor er sigmoid?

The Sigmoid-delen av tarmen står ned i bukhulen, nær livmoren hos kvinner og nær blæren hos menn.

Hva gjør?

Sigmoids hovedoppgave er å fungere som et inneslutningskammer for fecal materie til den kan flyttes ut av kroppen.

Når den fordøyede maten når Sigma, har de fleste næringsstoffer allerede blitt ekstrahert fra magen og fra # 8217; tenuous tarmen, men Sigma kan trekke ut vann og vitaminer fra avføringen mens de venter på å bli utvist.

Hvordan vet du om du har et problem med en sigmoid kolon?

Hvis C’det er et problem i kolon Sigmoid, vil du sannsynligvis høre abdominal smerte. Du kan føle deg syk eller miste appetitten din, og du kan prøve diaré eller forstoppelse.

Du kan også legge merke til blod i avføringen. Noen ganger føler folk med problemer med tykktarmen sigmoid selv sliten, de blir anemy eller miste vekt.

Hvilke problemer kan oppstå med Sigmoid Colon?

Polyps

Polypene er stoffklumper i tykktarmen, hvorav de fleste ikke er kreftfremkallende stoffer. Alle kan få dem, men det er mer sannsynlig å danne med alderen i alderen. Selv røyking og overvektig øker risikoen.

Det er viktig å gjennomgå en koloskopi for å finne og fjerne polypene fordi de kan forstørre over tid og jo større blekksprut, jo mer sannsynlig at det blir kreftfremkallende.

Tykktarmskreft

De American Cancer Society rapporterer at kolon-rektumkreft er den tredje vanligste kreft i USA, med over 145.000 nye tilfeller som skal diagnostiseres søken’år.

Kolon kreft oppstår når unormale celler vokser alle «8217; indre av tykktarmen, vanligvis i polypper. Kreftceller kan spre seg fra de indre lagene i tykktarmen gjennom orgelets vegger og til slutt i blodkarene og i lymfesystemet, hvis ikke behandlet.

Den tidlige diagnosen forbedrer dine helbredende sjanser, så det er en god ide å gjennomgå vanlige kolonkontroller, spesielt hvis du har noen av risikofaktorene eller symptomene.

Ulcerativ kolitt

Denne sykdommen forårsaker dannelsen av sår Åpne ALL’interiør i tarmkanalen, forårsaker smerte som noen ganger kan være alvorlige. Det er en langsiktig sykdom, men folkene som påvirker dem, kan oppleve perioder med remisjon der ingen symptomer advarer.

Sekund Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsesdykdommer og renali, Du kan være i større risiko for ulcerøs kolitt hvis du følger en diett rik på fett, hvis sykdommen ser ut til å være tilstede i familien din, eller hvis intestinale immunsystemet er for følsomt. Jødene er også til størst risiko for å utvikle ulcerøs kolitt.

Hvis du er bekymret for ulcerøs kolitt, kan en gastroenterolog hjelpe deg med å diagnostisere symptomene dine.

Crohns sykdom

Som ulcerøs kolitt, forårsaker Crohns sykdom betennelse, hevelse og smerte i tarmkanalen. Mesteparten av tiden påvirker Crohns sykdom den øvre mage-tarmkanalen, men kan forekomme hvor som helst, inkludert Sigmaid Colon.

Crohns sykdom kan føre til infeksjoner i # 8217; tarmene og i andre deler av kroppen og kan bli farlig for livet for noen mennesker, så det er viktig å snakke med en lege og starte behandlinger på forhånd for å forhindre alvorlige komplikasjoner fra å forekomme.

Fistel

En gastrointestinal fistel er en åpning i tarmen som gjør at gastrisk væske kan rømme i andre deler av kroppen. Disse åpningene oppstår vanligvis etter operasjon eller prosedyre i bukområdet.

Fistover kan også utvikle seg hvis du har en intestinal inflammatorisk sykdom som Crohn i lang tid. Gastrointestinale fistler kan føre til sepsis, en ekstremt farlig systemisk infeksjon.

Du kan reparere fistulene for å hindre dem i å forårsake alvorlige problemer. De kan syes, limes, dreneres og behandles effektivt med antibiotika, så spør hjelp hvis du mistenker at de har utviklet en.

Divertikulat sykdom

Divensjonaturene er små poser som ligner på ballonger som skyver mot ytre gjennom svakhetene i tarmveggen. Mesteparten av tiden blir viderekoblingene ikke forårsaket noen symptomer, men noen ganger kan de bli smertefulle og problematiske.

Diverts kan krasje. De kan danne abscesser, åpne opp og rømme pus eller blod i andre deler av kroppen. Disse komplikasjonene kan være farlige, så hvis du utvikler feber, begynner du å kaste bort eller føle deg anstrengt i bukområdet, spør en legehjelp.

Volvol

Volvolo er et problem med måten tarmene til et barn dannes, med det resultat at en del av # 8217; tarmen twists eller bøyer seg selv. Denne tilstanden kan forårsake blokkering og # 8217; # 8217 avbrudd; blodstrøm.

Barn som har denne tilstanden, vil ha smerte, abdominal hevelse, kvalme og oppkast. De kan også ha mørke eller røde intestinale bevegelser.

Det er veldig viktig å reagere raskt hvis disse symptomene oppstår, fordi denne tilstanden kan være farlig for livet. Legene kan ofte reparere den skadede delen av barnet;.

Hvilke typer leger behandler forholdene i Sigmoid Colon?

Avhengig av arten av kolonproblemet, kan du se en gastroenterolog, en onkolog, en radiolog eller en kolorektal kirurg.

Hvilke tester utføres for å evaluere Sigmoid Colon?

Koloskopi

Kolonoskopi gjør at legen kan kontrollere tilstanden til tykktarmen. Et tynt og fleksibelt rør med et lite kamera er satt inn i # 8217; anus. Legen kan se tykktarmen på en skjerm i rommet D & # 8217;. Du kan være sedato for denne prosedyren.

sigmoidoskopi

En sigmoidoskopi gjør det mulig for en lege å kontrollere bare sigmoiddelen av tarmen, ved hjelp av et tynt rør med en lyskilde og et kamera som er koblet til det. Under prosedyren vil luften bli brukt til å åpne tarmen, slik at legen kan se det tydelig. Du kan eller ikke være sedato for denne prosedyren.

Biopsi

Under en rektal biopsi vil legen fjerne en liten del av endetarmen eller Sigmaen for å sende den til laboratorietesten. Prosedyren utføres vanligvis under en sigmoidoskopi, så du er sannsynlig å være våken, men biopsien er vanligvis skadet.

Kirurgi

Hvis Sigma har blitt skadet eller skadet av en sykdom, må du kanskje kirurgisk reparere den eller slå den tilbake igjen. Disse prosedyrene kan utføres med en tradisjonell gravering eller kan utføres via laparoskopi.

L & # 8217;

Sigmoid er den nedre tredjedel av din Crassus-tarm. Er koblet til din rettferdige og er den delen av kroppen din der fecal materie forblir før du går på toalettet.

Hvis du har et suggesøst problem, er du sannsynlig at du føler smerte i underlivet. Du kan også ha andre symptomer som blod i avføring, tap av appetitt, anemi, abdominal hevelse eller tretthet.

Det er viktig å konsultere en gastroenterolog hvis du har disse symptomene fordi en serie sykdommer kan slå tykktarmen, inkludert farlige forhold for livet som kreft og Crohns sykdom.