Obstruktiv søvnapné: Typer, årsaker og symptomer

Hva så’er den obstruktive søvnapné?

L’obstruktiv søvnapné (OSA) er en tilstand der pusten stopper utilsiktet i korte perioder under søvn. Normalt strømmer luften alltid uten problemer fra munnen og nesen i lungene. Periodene der pusteavbrudd kalles Apnea eller Apnea-episoder. I Darfish, den normale strømmen D’luft blir gjentatte ganger avbrutt gjennom hele natten. Strømmen D’luft stopper fordi luftveisplassen i # 8217; halsområdet er for stramt. Snorking er karakteristisk for’obstruktiv søvnapné. Snorking er forårsaket av luftstrømmen som trenger gjennom det begrensede luftfartøyet. L’Ubehandlet nattapné kan forårsake alvorlige helseproblemer som:

 • hypertensjon
 • hjertesykdom
 • slag
 • diabetes

Tilstrekkelig diagnose og behandling er avgjørende for å hindre komplikasjoner.

Symptomer på’natt apné

L’nattapné på grunn av episoder av reduksjon i hjernens oksygeninntak og andre deler av kroppen. Søvnkvaliteten er dårlig, noe som forårsaker dagtid døsighet og mangel på luciditet om morgenen. Folk med nattapné kan også manifestere følgende symptomer:

 • Hodepine hardt å behandle
 • føl deg ukjent (gretten)
 • glemsomhet
 • døsighet

Andre symptomer inkluderer:

 • hyperaktivitet hos barn
 • forverring av depresjon
 • dårlig arbeid og skole ytelse
 • Tap av interesse for sex
 • Ben hevelse (kalt ødem, som kan oppstå når natten apné er alvorlig)

Dagtid døsighet setter folk med natt apné i fare for bilulykker og ulykker på jobb. Behandling kan hjelpe helt å lindre dagtid døsighet forårsaket av natten apné.

Hva forårsaker obstruktiv søvnapné?

Det finnes forskjellige typer nattapné, men OSA er den vanligste. L’OSA er mer sannsynlig å forekomme hos eldre og overvektige mennesker. L’bevis viser at vekttap forårsaker en klar forbedring av symptomene. Sove på baksiden kan forverre nattens apné.

Typer natt apné

De tre typer nattapné er:

 • Obstruktiv søvnapné: Dette er den vanligste typen nattapné, hvor luftveiene har blitt begrenset, blokkert eller fløst.
 • Sentral søvnapné: ikke C’er blokkering av luftveien, men hjernen rapporterer ikke til åndedrettsmusklene for å puste.
 • Blandet nattapné: Dette er en kombinasjon av obstruktiv og sentral nattapné.

Hvem er i fare for obstruktiv søvnapné?

Risikoen for OSA øker hvis du har forhold eller funksjoner som begrenser de øvre luftveiene. Risikofaktorer i’OSA inkluderer:

 • Barn med store mandler og adenoider
 • Menn med en 17-tommers krage mål eller mer
 • Kvinner med 16-tommers krage eller mer
 • Stort språk, som kan blokkere luftveiene
 • Retnance, som er når underkjeven er kortere enn den øvre kjeften
 • Tett gane eller luftveier som kollapser lettere

Hjertesykdommer er vanligere i overvektige mennesker, og fedme er en risikofaktor for hjertesykdom, hypertensjon og nattapné.

Hvordan diagnostisert med den obstruktivt søvnapné?

En diagnose av nattapné begynner med en komplett historie og en fysisk undersøkelse. En historie om diurnal og snorking søvnighet er viktige ledetråder. Legen vil undersøke hodet og nakken for å identifisere eventuelle fysiske faktorer knyttet til natten apné. Legen din kan be deg om å fylle ut et spørreskjema om dagtid døsighet, sovevaner og søvnkvalitet. Testene som kan utføres inkluderer:

Polysonnogram

TIL polysonnogram Det krever vanligvis overnatting på sykehuset eller i et Sleep Studio Center. Testen varer en’hele natten. Mens du sover, vil polysonnogrammet måle aktivitetene til forskjellige organer forbundet med søvn. Kan inkludere:

 • ElectroencePhalogram (EEG), som måler hjernebølger
 • Elektro-oculogram (EOM), som måler øyebevegelse
 • Electromiogram (EMG), som måler muskelaktiviteten
 • Elektrokardiogram (EKG eller EKG), som måler hjertefrekvens og rytme
 • Pulse Oximetry Test, som måler endringene i oksygenivået i blodet
 • Arteriell emogasanalyse (ABG)

EEG og EOM

Under en EEG er elektrodene festet til hodebunnen som vil overvåke hjernebølgene før, under og etter søvn. L’EOM registrerer øyebevegelse. En liten elektrode er plassert 1 centimeter over det ytre hjørnet av ytre øyet og en annen 1 centimeter under den ytre vinkelen på den ytre av den ytre av den ytre av den videre. Når øynene beveger seg bort fra midten, blir denne bevegelsen registrert.

Hjernebølgene og bevegelsene i øynene kommuniserer til legene tider av de forskjellige søvnfasene. Sovefaser er ikke-REM (ikke-rask okulær bevegelse) og REM (Quick Eye Movement). Kjære søvn, drømmer oppstår under søvn, reduksjon i muskeltonen og bevegelse og lammelse.

EMG

Under EMG er to elektroder plassert på haken: en over kjeven og # 8217; andre under den. En annen elektrode er plassert på hver shin. EMG ElectroDes Capture L’Elektrisk aktivitet generert under muskelbevegelser. Under søvn bør en dyp muskulær avslapning skje. L’EMG er aktivert når musklene slapper av og beveger seg under søvn.

EKG

En 12-avledende EKG kan hjelpe legen din avgjøre om en hjertesykdom er tilstede. L’langvarig hypertensjon kan også forårsake endringer i et EKG. Overvåking av hjertefrekvens og rytme gjør det mulig for leger å se om hjertesykdommer oppstår under apnépisoder.

Puls oximetry

I denne testen er en liten enhet som kalt pulsoksymeter er festet til et tynt område i kroppen din som har en god blodstrøm, som fingertuppet eller lobeet på # 8217;. Pulseximeteret bruker en liten emitter med røde og infrarøde lysdioder for å måle mengden oksygen i blodet. Mengden oksygen i blodet, eller oksygenmetningen, reduseres under apnépisoder. Normalt er oksygenmetning rundt 95-100 prosent. Legen din vil tolke resultatene dine.

Arteriell emogasanalyse (ABG)

I denne studien brukes en sprøyte for å få blod fra en’arterie. L’Arterial hemogasanalyse måler flere faktorer i arterielt blod, inkludert:

 • Oksygeninnhold
 • Oksygenmetning
 • Delvis oksygentrykk
 • Delvis karbondioksidtrykk
 • Bikarbonatnivåer

Denne testen vil gi legen din A’mer detaljert bilde av mengden oksygen, karbondioksid og # 8217; syrebasert balanse av blodet ditt. Vil også hjelpe legen din til å vite om og når du trenger ekstra oksygen.

Behandling

L’Behandling for behandling av nattapné er å sørge for at strømmen av luften ikke er blokkert under søvn. Behandlingsmetoder inkluderer:

Vekttap

Vekttap gir en utmerket lettelse fra symptomene på Don.

Grunnleggende forestillinger om vekttap »

Nasal decongestants

Nasal decongestants er mer sannsynlig å være effektive i # 8217; tør liten. De kan bidra til å lindre snorking.

Kontinuerlig positivt trykk på luftveien (CPAP)

Kontinuerlig positivtrykksterapi (CPAP) er den første behandlingslinjen for den obstruktive søvnapné. CPAP administreres gjennom en ansiktsmaske slitt om natten. Ansiktsmasken gir forsiktig en strøm av den positive luften for å holde luftveiene åpne over natten. Strømmen D’positiv luft favoriserer luftveien. CPAP er en svært effektiv behandling for natten apné. En tannlegeanordning kan også være nødvendig for å holde den nedre kjeven plassert fremover.

Positivt trykk Bilevel av luftveien (Bipap eller BPAP)

Positive Bilavore Airway-trykkmaskiner brukes noen ganger til behandling av # 8217; tør hvis CPAP-behandlingen ikke er effektiv. Bipap-maskiner har innstillinger, høy og lav, som svarer på pusten din. Dette betyr at trykket endres under inspirasjonen med hensyn til utånding.

Posisjonsbehandling

Fordi sovende på baksiden (liggende plassering) kan forverre nattapnéet for noen mennesker, er posisjonsbehandling brukt til å hjelpe folk med nattapné for å lære å sove i andre stillinger. Posisjonsbehandling og bruk av CPAP kan diskuteres med en profesjonell i et sovesenter.

Kirurgi

Uvulopatoopharyngoplasty (UPPP) innebærer fjerning av ekstra stoffer fra baksiden av halsen. L’UPPP er den vanligste typen operasjon for OSA og hjelper med å lindre snorking. Denne operasjonen har imidlertid ikke bevist å eliminere nattapnéet helt og kan ha komplikasjoner.

Trakeostomi kan utføres som en siste utvei. Trakeostomi perforerer en’åpning i luftrøret som omgår gorge.

Andre kirurgiske prosedyrer kan være nødvendig for å korrigere strukturelle ansiktsproblemer og andre steder når L’Night Apnea reagerer ikke på behandlinger som CPAP. Av 75 prosent av barn med dares på grunn av svelgede mandler eller adenoider får lettelse fra kirurgi. L’American Sleep Apnea Association (ASA) sier at American Academy of Pediatrics godkjente den kirurgiske fjerningen av mandler og adenoider som et valg av valg for barn med søvnproblemer på grunn av svelgede mandler eller adenoider.

Hva er perspektivet for den obstruktive søvnapné?

Du bør alltid snakke med legen din dersom du lider av dagtid døsighet eller kontinuerlige problemer å sove. L’Osa har mange forskjellige behandlingsalternativer som kan gjøre håndterbare symptomer. Legen vil skape en behandlingsplan som kombinerer endringer i livsstil og andre terapier.