Nattapné hos barn: Symptomer, årsaker, behandling og mer

Beskrivelse

L’Pediatrisk nattapné er en søvnforstyrrelse der et barn har korte pauser i å puste under søvn.

Det er trodd at 1 prosent 4 av barn i USA lider av nattapné. L’alder av barn med denne tilstanden varierer, men mange av dem har mellom 2 og 8 år, ifølge American Sleep Apnea Association.

To slags nattapné slo barn. L’obstruktiv søvnapné skyldes en blokk på baksiden av halsen eller nesen. Det er den vanligste typen.

L’Andre typer, L’Central Night Apnea, oppstår når hjernens del som er ansvarlig for å puste, ikke fungerer som den skal. Sender ikke de normale signalene til å puste til åndedrettsmuskulaturen.

En forskjell mellom de to typer apné er mengden snorking. Snorking kan forekomme med den sentrale nattpneaen, men det er mye mer tydelig med den obstruktiv søvnapné fordi den er relatert til luftveisobstruksjonen.

Nattapnésymptomer hos barn

Bortsett fra snorking, er symptomene på den obstruktivt og sentrale nattapné vesentlig det samme.

De vanlige symptomene på Night Apné i barn om natten inkluderer:

  • snorking sterk
  • Hoste eller kvelning under søvn
  • Pust inn gjennom munnen
  • Sleep Terrors
  • vete sengen
  • tar en pause i pusten
  • Sov i merkelige stillinger

Symptomene på’natt apné, men ikke forekomme bare om natten. Hvis barnet ditt har en nattlig søvnig søvn på grunn av denne lidelsen, kan dags symptomer inneholde:

  • utmattelse
  • Vanskelighetsgrad å våkne om morgenen
  • sovner i løpet av dagen

Husk at nyfødte og små barn som lider av nattapné, kanskje ikke snorer, spesielt de med sentrale nattapné. Noen ganger er det eneste tegn på nattapné i denne aldersgruppen den agitated eller forstyrret søvn.

Effekter av # 8217; nattapné ubehandlet hos barn

L’Ubehandlet nattpinne fører til lange søvnperioder forstyrret med følgelig kronisk tretthet i løpet av dagen. Et barn med ubehandlet nattapné kan ha problemer med å ta hensyn til skolen. Dette kan utløse læringsproblemer og dårlig skoleytelse.

Noen barn utvikler også hyperaktivitet, og forårsaker dem en feil diagnose av underskuddsforstyrrelse / hyperaktivitet (ADHD). Det er beregnet
at symptomene på obstruktiv søvnapné kan være tilstede25 prosent av barna med diagnose av ADHD.

Disse barna kan også ha problemer med å blomstre sosialt og akademisk. I de mest alvorlige tilfellene er nattapné ansvarlig for vekst, kognitive forsinkelser og hjerteproblemer.

L’Ubehandlet nattapné kan forårsake hypertensjon, øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Det kan også være forbundet med barndommen fedme.

Nattapné årsaker til barn

Med den obstruktive søvnapnøen, kollaps musklene i baksiden av halsen under søvn, noe som gjør det vanskeligere for en pustepusting.

Årsaken til’obstruktiv søvnapné hos barn er ofte forskjellig fra årsaken til voksne. L’Fedme er en stor utløserfaktor hos voksne. Overvektet kan også bidra til den obstruktiv søvnapné hos barn. Men i noen barn er det oftere forårsaket av svelgede mandler eller adenoider. Ekstra stoff kan helt eller delvis blokkere luftveiene.

Noen barn er i fare for denne søvnforstyrrelsen. Risikofaktorer for pediatrisk nattapné inkluderer:

Noen ting som kan forårsake den sentrale nattapnéen er:

Diagnose av’natt apné hos barn

Det er viktig å konsultere en lege hvis du mistenker natten apné i barnet ditt. Din barnelege kan lede deg til en søvnspesialist.

For å kunne diagnostisere nattapnéet, vil legen be om informasjon om barnets symptomer, vil utføre en fysisk undersøkelse og planlegge et hvilemodus.

For å studere søvn, tilbringer sønnen din på et sykehus eller i en søvnklinikk. En søvntekniker legger testsensorene på kroppen din og deretter overvåker følgende for hele natten:

Hvis legen din ikke er sikker på at barnet ditt trenger et komplett søvnstudio, er et annet alternativ en oksimetriptest. Denne testen (fullført hjemme) måler barnets hjertefrekvens og mengden oksygen i blodet under søvn. Dette er et første screeningsverktøy for å søke etter tegn på nattapné.

Basert på resultatene av oximetry-testen, kan legen anbefale en komplett søvnstudie for å bekrefte diagnosen nattapné.

I tillegg til å studere søvn, kan legen programmere et elektrokardiogram for å utelukke hjertebetingelser. Denne testen registrerer den elektriske aktiviteten i hjertet av barnet ditt.

En tilstrekkelig test er viktig fordi natten apné er noen ganger forsømt hos barn. Dette kan skje når et barn ikke viser de typiske tegnene til lidelsen.

For eksempel, i stedet for å snorkere og gjøre hyppige dagtids sovende, kan et barn med nattapné bli hyperaktiv, irritabel og utvikle overheng d’humør, noe som resulterer i diagnose av et atferdsproblem.

Som foreldre, sørg for at du kjenner risikofaktorene for nattapné hos barn. Hvis barnet ditt møter kriteriene for nattapnéet og viser tegn på hyperaktivitet eller atferdsproblemer, snakk med legen din for å få et sovende studio.

Behandling for nattapné hos barn

Det er ingen retningslinjer som diskuterer når du behandler nattapné hos barn som er akseptert av alle. For L’liten natt apné uten symptomer, kan legen velge å ikke behandle tilstanden, i hvert fall ikke umiddelbart.

Noen barn overstiger nattapné. Så, legen din kan overvåke deres forhold for en PO & # 8216; for å se om C & # 8217, det er noen forbedringer. Fordelene med denne operasjonen må vurderes med hensyn til risikoen for langsiktige komplikasjoner på grunn av ubehandlet nattapné.

Aktuelle nasale steroider kan foreskrives for å lindre nasal overbelastning hos noen barn. Disse stoffene inkluderer fluticason (dymist, flonase, xhance) og budesonid (rhinokort). De bør bare brukes midlertidig til overbelastning er løst. De er ikke ment for langsiktig behandling.

Når svelgede mandler eller adenoider forårsaker obstruktiv søvnapné, utføres kirurgisk fjerning av mandler og adenoider vanligvis for å åpne barnets luftveier.

I tilfelle av fedme, kan legen anbefale fysisk aktivitet og kosthold for å behandle nattapné.

Når nattapnéet er alvorlig eller ikke forbedrer med forbedringen av innledende behandling (diett og kirurgi for den obstruktivt søvn og kosthold og behandling av underliggende forhold for den sentrale nattapnéet), kan barnet trenger en kontinuerlig positiv luftveisbehandling (eller CPAP Therapy) .

Under CPAP-behandlingen vil sønnen din ha en maske som dekker nesen og munnen mens du sover. Maskinen gir en strøm av kontinuerlig luft for å holde luftveiene åpne.

CPAP kan hjelpe symptomene på Dell’obstruktiv søvnapné, men kan ikke behandle det. Det største problemet med CPAP er at barn (og voksne) ofte ikke liker å ha på seg en stor ansiktsmaske hver kveld, så de slutter å bruke den.

Det er også dental munnstykker som barn med obstruktiv søvnapné kan bære under søvn. Disse enhetene er utformet for å holde kjeften i avansert posisjon og holde luftveiene åpne. CPAP er mer effektiv, generelt, men barn har en tendens til å bedre tolerere munnstykker, så det er mer sannsynlig å bruke det hver kveld.

Munnstykker hjelper ikke alle barn, men de kan være en «8217; alternativ for eldre barn som ikke lenger opplever veksten av ansiktsben.

En enhet som kalles ikke-invasiv positiv trykkventilasjonsanordning (NIPPV) kan fungere bedre for barn med sentral nattapné. Disse maskinene gir deg mulighet til å sette opp en sikkerhetskopiering av respiratorisk frekvens. Dette garanterer at et visst antall puste utføres hvert minutt, selv uten et pustesignal fra hjernen.

Apnea Alarmer kan brukes til nyfødte med sentrale nattapné. Spill en alarm når en apné-episode oppstår. Dette våkner barnet og avbryter episoden til apné. Hvis barnet overskrider problemet, er alarmen ikke lenger nødvendig.

Hva er perspektivet?

Behandlingen av’nattapné fungerer for mange barn. Kirurgi fjerner symptomer på’obstruktiv søvnapné 70 prosent 90 av barn med ingrossed og adenoid tonsils. På samme måte ser noen barn med begge slags nattapné en forbedring i symptomene med vektstyring eller # 8217; ved hjelp av en CPAP-maskin eller en oral enhet.

Hvis ubehandlet, # 8217; nattapné kan bli verre og forstyrre kvaliteten på barnets liv. Det kan bli vanskelig for dem å konsentrere seg på skolen, og denne lidelsen setter dem i fare for potensielt dødelige komplikasjoner som hjerneslag eller hjertesykdom.

Hvis du ser på en sterk snorking, bryter du i å puste under søvn, hyperaktivitet eller alvorlig tretthet i barnet ditt, snakk med legen din og diskutere muligheten for nattapné.