Arnica: Bruk, forskning, administrasjon og mer

Smertehåndtering er ikke lett. Bivirkningene av reseptbelagte smertestillende midler kan gjøre dette alternativet mindre fristende for mange mennesker. C’Det er også den veldig reelle muligheten for å være narkotikaravhengig, som påpekt av den nåværende opioidskrisen. Det er fornuftig å finne alternativ og ikke engasjerende måter å håndtere smerte og unngå å ta smertestillende midler på resept først.

Et potensielt alternativ er homøopatisk medisin. Selv om det er knyttet til vitenskapelig bevis, har homøopatisk medisin blitt brukt i århundrer. Arnica er et av disse eksemplene.

COS’Arnica er L & # 8217?

L’Arnica kommer fra den flerårige Arnica Montana, en gul-oransjeblomst som vokser i fjellene på # 8217; Europe og Sibir. Noen ganger kalles det & # 8220; Mountain Daisy & # 8221;, fordi fargen og kronbladene ser ut som familiens blomst. Pennende kremer og salver kan brukes til å behandle følgende lidelser:

  • Muskel smerter og sorger
  • ekkymose
  • Smerte og hevelse til leddene
  • betennelse

Hva sier forskningen

L’Arnica brukes ofte til å behandle blåmerker, så det er populært blant folk som har lidd nylig kirurgi, spesielt plastikkirurgi. Selv om vitenskapelig forskning ikke er avgjørende om emnet, sies det at kremer og geler for topisk bruk som inneholder Arnica Autino med smerte og blåmerker i huden.

TIL 2006 studie på folk som har lidd en ritidektomi & # 8211; en plastikkirurgi for å redusere rynker og # 8211; Han har vist at homøopatisk Arnica kan øke helbredelsen betydelig. L’Arnica viste seg å være effektiv under helbredelse forskjellige postoperative forhold. Disse inkluderer hevelse, blåmerker og smerte.

Andre undersøkelser har gitt motstridende resultater om effektiviteten. En studie publisert i Farmakoterapi Annals Han fant ut at Arnica øker benmeren i mennesker 24 timer etter en kalvøvelsesrutine.

Hvordan den administreres

Hvis du velger å bruke Herbal Arnica for smerte, må du aldri ta det muntlig. Den er designet for å bli brukt på huden og brukes generelt som en gel. L’Arnica brukes ikke veldig ofte i internmedisin, da viktige doser av ikke-fortynnet arnica kan være dødelig.

Du kan oppløse et homøopatisk Arnica Remedy under språket. Dette er imidlertid bare fordi homøopatiske produkter er svært fortynnet. L’gresset selv bør ikke bli satt i munnen.

Forholdsregler og bivirkninger

Legene anbefaler ikke å bruke Arnica på ødelagte hud eller lange perioder, fordi det kan forårsake irritasjon. Videre bør gravide eller ammende kvinner konsultere en lege før du bruker Arnica L & # 8217.

Noen mennesker kan ha allergiske reaksjoner ALLE’Arnica eller viser overfølsomhet. I dette tilfellet bør du slutte å bruke L’Arnica. Personer som er allergiske eller overfølsomme for enhver plante av Asteraceae-familien, bør unngå å bruke Arnica L & # 8217. Andre medlemmer av denne familien inkluderer:

  • Dahlias
  • tusenfryd
  • løve tenner
  • Calendule
  • Solsikker

L & # 8217;

Som for de fleste homøopatiske midler, Jury & # 8221; Vitenskapelig er fortsatt ute, til tross for studiene som viser at det er en effektiv behandling for leddgikt og postcourgic-kontinsyjoner. Snakk med legen din hvis du er interessert i å bruke Arnica L & # 8217.