Nye øvelser og aktiviteter for å prøve i tilfelle av multippel sklerose

Hvis du har multippel sklerose (SM), kan du føle deg trøtt, svak eller kort energi og # 8217; trening kan være den siste tingen du har i tankene.

Faktisk har øvelsen mange fordeler for mennesker med SM, inkludert forbedringer i styrke, i # 8217; balanse, muskelstivhet og kontroll av # 8217; tarmene og blæren. Det kan også redusere spastisiteten til MS og kan forbedre eller forsinke kognitiv forringelse.

Nøkkelen er sakte start og gradvis bygge treningen din. Rådfør deg med legen din før du starter en ny treningsrutine for å sikre at du ikke gjør overdreven innsats. Du kan også konsultere en fysioterapeut hvis du vil ha hjelp til å velge riktig aktivitet for din spesielle tilstand.

Husk at øvelsen ikke må spilles i treningsstudioet. Aktiviteter som hagearbeid og husholdningsarbeid legger til en økning i aktivitetsnivået. Her er noen andre aktiviteter og øvelser for å hjelpe deg med å styrke kroppen din og kjempe mot ms.

Turer

Mange mennesker med SM har lidelser i’gang eller vanskeligheter med å gå. Å gå regelmessig gir deg en lett kardio trening og bidrar til å holde din følelse av balanse. Fortsett å gå regelmessig så lenge som mulig, selv om det bare er for kort avstand. Ta med en venn eller et familiemedlem for sikkerhet hvis du er redd for å falle. Å gå på tredemølle er en et annet alternativ som du kan justere hastigheten og # 8217; intensitet og det er rekkverk å appellere til deg.

Strekker seg

Stretching er bra for alle. Ikke bare hjelper deg med å forberede og gjenopprette fra «8217, trening, men bidrar også til å opprettholde fleksibilitet som gjør bevegelsen enklere og reduserer skadeposisjonene. Hvis du har MS, hjelper strekk også å bekjempe muskelstivhet. Prøv å strekke områder som kalver, Dell & # 8217 Flexors; hofte og bakre lårmuskler. Noen former for trening har et integrert strekkelement, for eksempel push-ups på veggen som utføres med hæler på bakken. Dette strekker seg både kalvene og de bakre lårmuskulaturene.

Treningsbasert D’vann

Enten det er svømming eller vann, eliminerer treningen i vann risikoen for fall som kan følge med MS. I tillegg til å forebygge fall og gi støtte, vann, reduserer vannet også stress på muskler og ledd som toltern aktiviteter kan forårsake. Start med en leksjon for lavintensitets nybegynnere og fremskritt til rytmen din.

Likevektsøvelse

Din balanse påvirkes av SM, da dedikerer den en del av treningstiden din til å jobbe på dette området. Prøv aktiviteter hvordan du skal være på et ben for å utøve balansen. Pass på at du har en vegg eller en stol for å holde hvis du trenger støtte og prøver å lukke øynene dine for å øke utfordringsnivået. Selv to-ben øvelser som plié squats er vanskeligere når øynene er stengt, noe som gjør dem til en nyttig oppgave å mestre i søket ditt for å holde balanser som står.

treningsstyrke

Muskel svakhet og # 8217; tretthet er en del av SM som du kan hindre med styrketrening. Prøv aktiviteter som trinn eller squats, ved hjelp av en stol eller et rekkverk for å holde balansen;. Bruk lett for øvelser med armer som krølle for biceps og skulderpresser. Hvis du ikke har noen vekter i hendene dine, prøv gratis kroppsstyrkerøvelser som flexions på veggene eller triceps dykkene med en stol eller en teller.

Grunnleggende trening

Kjernen din er grunnlaget for balansen og stabiliteten din. Den består av abdominale muskler, rygg og vask. Gode ​​treningsregimer inkluderer en grunnleggende komponent som en måte å øke ytelsen på og forhindre skader på områder som ryggraden. Testøvelser som løftet av bekkenet mens du ligger på ryggen med knærne foldet og plankene eller push-ups. Hvis tradisjonelle planker og push-ups er for vanskelige, kan du prøve en versjon modifisert av knærne i stedet for føttene dine.

Yoga

Yoga Therapy er en trygg og effektiv måte å forbedre tretthet, L’balanse, fleksibilitet og styrke. Noen Fordeler rapportert Etter et kort 12-ukers bi-ukentlig yoga-program ble de forbedret L’balanse, trinnlengde og ganghastighet. Selv om dette kanskje ikke er sant for alle, er det en «8217; alternativ å prøve.

L & # 8217;

L’trening kan virke som krevende når du må møte fysiske endringer forårsaket av MS. Men øke nivået av fysisk form kan forhindre utviklingen av sykdommen og hjelpe deg med å håndtere symptomer. Start sakte med enkle aktiviteter som du føler deg trygge på. Få L’autorisasjon fra legen din før du starter et nytt treningsprogram og konsulter en fysioterapeut når du velger de beste øvelsene for deg.