Papaya fordeler for hud og hår

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Mer enn en enkel deilig frukt, er Papaya en kilde til næringsstoffer med en rekke helsemessige fordeler.

Ifølge en Kort 2013, De mange fordelene med papaya kan tilskrives 8217; høyt innhold av vitaminer A, B og C. Hans proteolytiske enzymer, som papain og chimpapaine, har også antibakterielle, antifungale og antivirale egenskaper.

Papayas har opptjent popularitet som naturlig hjemmebehandling og for deres bruk i hudprodukter og hår. Deres fordeler varierer og er oppsummert i følgende tabell.

Hudfordeler Hårfordeler Reduksjon av rynkerbalsamDell’akneHårvekstMelasma behandlingForebygging av flass

Reduksjon av rynker

Papaya er rik på antioksidanter, som lycopen, som kan forsvare seg fra synlige tegn på’aldring.

TIL 2015 Studio Det indikerte at det meste av skaden på huden og rynker som oppstår med aldring, kan tilskrives en «8217; overdreven aktivitet av frie radikaler.

Ifølge en Etterfølgende studie, Disse antioksidanter kan bidra til å bekjempe frie radikaler som kan hjelpe huden din til å forbli jevn og ung.

Papaya kan også bidra til å forbedre L’elastisitet i din andre hud Søk 2012 rotter. Denne forbedringen i Hudelasticiteten kan minimere utseendet på rynker.

TIL 2014 Studio Eldre kvinner som har konsumert en blanding av antioksidanter, inkludert vitamin C og lycopen, har hatt en målbar reduksjon i dybden av ansiktsrynker.

Dell’akne

Papaina og Chimopapaine Enzymer inneholdt i Papaya kan redusere betennelse. Papain oppløste proteinene finnes i mange eksfolierende produkter. Disse produktene bidrar til å redusere akne ved å fjerne de døde hudcellene som kan hindre porene.

Papain kan også fjerne skadet keratin som kan akkumulere på huden og danne små fremspring. EN 2017 Studio foreslo at Papain er en levedyktig behandling for arr.

Papaya er også rik på vitamin A. Selv om det antas at vitamin A kan spille en rolle i utviklingen og behandlingen av akne, er diettpåvirkningen på’akne forblir uklart.

Retinol, en aktuell form for vitamin A, kan bidra til å behandle og forhindre inflammatoriske lesjoner av Dell’akne.

Kjøp det her

 • Papaya Exfoliating Peeling (som L’enzym ex-celle Pharmage)
 • Ren papayolje

Melasma behandling

Papaya er et populært hjemmemedisin for melasma. Tilhengere av naturlig helbredelse tyder på at enzymer, beta-karoten, vitaminer og fytokjemiske papaya-stoffer har lynhudegenskaper.

Selv om det ikke er bevist av klinisk forskning, hevder de at disse egenskapene, kombinert med den klinisk demonstrerte Papain-handlingen i oppløsning av inaktive proteiner, kan lette og myke huden.

L’Daglig påføring av kaldpresset papaya frøolje kan bidra til å lyse opp mørke flekker. Kjøp det på nettet.

Hårkondisjonering

Ifølge en 2012 studie, Vitamin A inneholdt i papayaen kan ha positive effekter på håret ved å hjelpe hodebunnen til å produsere sebum som nærer, styrker og beskytter håret.

Du kan lage en papaya hårmaske blanding sammen:

 • 1/2 moden papaya
 • 1/2 kopp kokosnøttolje
 • 1 ss. honning

Påfør masken på det våte håret og la det handle i 30-40 minutter. Så skyll, gjør sjampoen og tilstanden håret ditt som du normalt ville.

Du vil ikke blande? Kjøp Papaya Hair Masker her.

Hårvekst

Ifølge en 2018 Studio, Papaya-forbindelser, inkludert lycopen, viste «Kraftig hårvekst Stimuleringsaktivitet & # 8221;.

Kjøp det her

 • Papaya Shampoo
 • Papaya Bals

Forebygging av flass

En av hovedårsakene til flass er en sopp som ligner en gjær kjent som Malassezia. EN 2011 artikkel Det indikerte at antifunginegenskapene til papaya-frø kan hjelpe både til å kontrollere og forhindre flass.

Prøv en hårmaske med dyp behandling til papaya for flasskontroll. Kjøp en online, som dette fra papaya & Ananas.

Main takeaways

Papaya kan tilby fordeler både for hud og hår, inkludert:

 • Reduksjon av rynker
 • Dell’akne
 • Melasma behandling
 • Hårkondisjonering
 • Hårvekst
 • Flass kontroll

Hvis du tenker på å bruke papaya for hud eller hår, snakk med en lege eller hudlege før … bruk. Dette er alltid en god ide før du starter ny hudbehandling eller hår. Legen din kan anbefale produkter og behandlinger som fungerer bra for håret ditt og din hudtype.