Nasal CPAP: Oversikt, bruk og komplikasjoner

Hva cos’er nasal cpap terapien?

Kontinuerlig positiv trykkbehandling (CPAP) Nasal er en ikke-kirurgisk behandling som gir en konstant luftstrøm til lungene gjennom nesen. Nasal CPAP er en vanlig behandling for de som lider av obstruktiv søvnapné, en søvnforstyrrelse som forstyrrer normal puste og avbryter dyp søvn. Det kan også hjelpe barn med lungene underutviklet for å puste lettere.

Hvem trenger nasal cpap terapi?

Personer i alle aldre som lider av obstruktiv søvnapné, er ofte gode kandidater til Nasal CPAP-terapi. L’Nattapné er en kronisk tilstand som forstyrrer søvn. Hyppige pustbrudd forstyrrer faktisk lungens strømning;. Etter hver pause aktiveres kroppens naturlige forsvar for å begynne å puste, og dra individets ut av den dype søvnfasen.

Noen hindringer i luftveien lager vanligvis disse pausene i pusten. Musklene i halsen som slapper av for mye for å tillate normal pusting, kan blokkere strømmen D & # 8217;. En stor tongue eller mandler kan også lage en & # 8217;. En hindret luftrute kan indusere den enkelte til å snuse, kvele eller gispe. På dette punktet har problemet en tendens til å korrigere og puste gjenoppta, og deretter stoppe noen få øyeblikk igjen senere.

Hva er symptomene på’natt apné?

De korrigerende perioder mellom pausene er ofte så korte at individet ikke husker dem. Det er derfor i mange tilfeller «8217, nattapné ikke oppdaget. Symptomene kan imidlertid inkludere:

 • snorking lydløst (selv om ikke alle de som russano lider av natt apné)
 • bukse eller kveles under søvn
 • følelse av irritabilitet, depresjon, gretten eller utålmodighet i løpet av dagen
 • sovner i en blink d’øye, som mens du ser på fjernsyn, leser eller til og med jobber
 • glem ting
 • ha hyppig eller vanskelig å behandle hodepine
 • ha en morgen munn eller en sår hals

Selv om L’Night Apnea kan virke i det meste A’irritasjon, kan uorden være farlig for livet. Uten behandling, L’nattapné kan øke risikoen for:

 • hjerteinfarkt
 • slag
 • Uregelmessig hjerterytme
 • Høyt blodtrykk
 • Andre relaterte forhold

Heldigvis lykkes behandlingen nesten alltid å redusere disse risikoene og gjenopprette dyp søvn.

Hvis du ser legen din og mottar en nattlig apnédiagnose, kan legen din sende deg hjem med en nasal CPAP-enhet.

Hva en COS’er en nasal CPAP-enhet?

Folk med liten nattapné kan finne lettelse gjennom enkle livsstilsendringer, for eksempel å unngå alkohol, miste vekt og bruke nesesprayer eller narkotika for allergi;. Andre puster lettere med et munnstykke eller et skreddersydd oral apparat som justerer posisjonen til den nedre og tunge kjeften for å holde luftveiene åpne under søvn.

Personer med moderat til alvorlig søvnobligiv Apnea krever imidlertid ofte en pusteanordning kalt Nasal CPAP-maskin. Denne enheten blåser luft i nesen gjennom en nesemaske, noe som bidrar til å holde luftveiene åpne under søvn. En liten bil, kalt luftkompressoren; er plassert på et nattbord og koblet til et rør og en maske som tilpasser seg nesen. Denne maskinen leverer en strøm D’konstant luft gjennom røret og masken, som utøver tilstrekkelig trykk for å hindre musklene og vevene fra kollaps og blokkere luftveiene.

Legen din eller # 8217; sykepleier vil hjelpe deg med å velge masken som passer til nesen din bedre, og juster deretter innstillingene på CPAP-maskinen til trykket som kreves for dine forhold. Hvis ikke kjente forbedringer etter omtrent en uke, må du kontakte legen din, da det kanskje må justere trykkinnstillingene.

Etter å ha brukt maskinen regelmessig, rapporterer de fleste pasienter betydelige fordeler, inkludert følgende:

 • Søvnforbedring
 • Mindre angst og bedre generelt humør
 • Beste konsentrasjon og minne
 • økt produktivitet

Hva er komplikasjonene forbundet med nasal cpap terapi?

Selv om de fleste blir vant til å bruke CPAP-maskinen over tid, har andre problemer. Disse kan inkludere følgende:

Cola nese, mal d’orprated ører eller øyne

Disse kan skyldes en uegnet maske. En forbedret tilpasning kan rette opp dette problemet. En oppvarmet luftfukter som er koblet til maskinen, kan også være nyttig.

Irritert eller betent hud

Dette er vanligvis resultatet av en uegnet eller for tung eller feil polstret maske.

Klaustrofobisk følelse av følelse stengt

Ulike typer masker med stropper som dekker mindre ansiktet ditt kan hjelpe.

Ubehagelige opplevelser med tvungen luft

Funksjonen & # 8220; rampen & # 8221; På maskinen kan du starte med et trykk på den nedre luften, som kan hjelpe deg å tolerere denne følelsen bedre. Hvis dette ikke hjelper, kan andre maskiner (Bipap-anrop) som automatisk regulerer trykket mens du sover.

Tørr i munnen

Hvis dette problemet ikke forsvinner etter noen uker, spør legen din en CPAP-enhet som dekker både nesen og munnen din.

I de fleste tilfeller samarbeider med legen din for å gjøre endringer i enheten, vil oversette til en løsning som vil føle seg mer komfortabel.