Nakke smerte hos barn: behandlingsalternativer

Del på Pinterest

Beskrivelse

Nakke smerte kan forekomme hos mennesker i alle aldre, selv hos barn. En mindre smerte er vanligvis et resultat av en muskuløs strekk eller en skade, men det er viktig å ikke ignorere barnets klager. I noen tilfeller kan det være et tegn på en mer alvorlig sykdom. Nakke smerte hos barn og ungdom har ikke blitt studert mye eller systematisk. Men ifølge en artikkel i 2014 i Brasiliansk fysioterapi avis, Betingelser som ryggsmerter og nakke er en av hovedårsakene til funksjonshemming hos ungdom og opptil 25% av tilfellene påvirker deltakelse i skole eller fysiske aktiviteter. Lære å kontrollere skader og være oppmerksom på de mulige årsakene til nakkesmerter er en viktig ferdighet for å ha som foreldre. Vil hjelpe deg med å finne ut når det er bedre å se en lege. Mange mindre lesjoner rundt halsen er behandlet hjemme og bør løse seg selv om noen dager.

Årsaker til nakkesmerter

Nakke smerte hos barn kan ha flere årsaker. Hvis barnet ditt er aktivt eller praktisk sport, er det mulig at han har lidd en muskuløs strekk eller en forvrengning i løpet av en av hans aktiviteter. Nakke smerte kan også skyldes en traumatisk begivenhet som en ulykke d’bil eller fallende. Ofte er en lav posisjonering under sittende eller sove, datamaskinbruk eller transport av en tung ryggsekk, risikofaktorer for nakkesmerter. Selv de hovne kjertlene som reagerer på A’infeksjon kan forårsake nakkesmerter. Ifølge en artikkel i Kiropraktikk og manuelle terapier, har blitt vist at ryggsmerter og nakke er vanlig hos barn, men smerte er generelt mild og midlertidig. Noen barn kan påvirkes mer seriøst, og en mild smerte kan gradvis bevege seg inn i flere områder av ryggraden og bli mer intens, ofte å bringe muskuloskeletale problemer i voksenlivet.

Når det er mer alvorlig?

Mer alvorlige, men sjeldne årsaker til nakkesmerter eller stivhet inkluderer:

  • meningitt
  • Snacks
  • kreft
  • leddgikt

Hvis smerten i nakken eller stivheten oppstår med andre symptomer på meningitt, som feber, irritabilitet, hodepine, lysfølsomhet, dårlig kraft, kvalme eller oppkast eller utslett, er det viktig å umiddelbart søke etter hjelp. Ifølge en artikkel i 2006 i Lancetten, Den meningokokanske sykdommen kan raskt passere fra første symptomer til alvorlige symptomer eller død. Den tidlige diagnosen av en lege er grunnleggende. A’annen årsak til nakkesmerter er Lyme’s sykdom. Dette er ofte kontrahert og utbredt gjennom Mint Bites. Kontroller alltid nakkeområdet for tegn på en insektpunktur. Du vil ofte se et rødt område på 8217; utslett rundt bittsignalet. Barn kan også ha symptomer som inkluderer:

  • kvalme
  • svakhet
  • hodepine
  • Svelgede lymfeknuter
  • feber
  • Muskel og ledd smerte

Hvis barnet ditt har en traumatisk nakkeskade som en ulykke D’bil eller et fall, søker han umiddelbart medisinsk hjelp.

Kontroller nakken din for skade

Hvis lesjonen oppstår mild og har ingen traumatisk debut, kan du gjøre et barns nakke- og skulderinspeksjon hjemme før du går til legen. Etter å ha inspisert huden for å oppdage tegn på traumer, som blåmerker, rødhet, hevelse eller varme, spør din sønn å sitte foran deg og ser rett fram til deg. Av & # 8216; de skal vippe hodet på den ene siden, deretter fra # 8217; andre. Spør dem om de har smerte eller hvis det er verre på den ene siden. Invitere dem til å se opp og ned, identifisere områder som forårsaker smerte eller stivhet. Du bør også se etter tegn på muskel svakhet når sønnen din spiller eller spiser. Spør barnet ditt om han føles nummenhet, prikking eller svakhet i nakken, på toppen av ryggen eller armene. Hvis en av disse er til stede, kontakt lege umiddelbart. Barnet ditt kan ikke kommunisere når han lider. Se etter tegn på ubehag eller svakhet som å ikke snu hodet på den ene siden, vanskeligheter med å stå eller sove eller vanskeligheter med å bruke armer under aktiviteter. Disse kan av og til indikere nakkesmerter, svakhet eller skade på nerver.

Husholdningsbehandlinger for mindre nakkeskader

Konservative behandlinger for smerte eller muskulær innsats inkluderer isapplikasjon eller en våt varmepakke i 10-15 minutter flere ganger om dagen. Hviler og unngår forverrende aktiviteter er de beste til smerten løser. Du kan også utdanne sønnen din for å forsiktig strekke nakken ved å vippe hodet til siden til det føles en forlengelse, og holder denne posisjonen i 30 sekunder. Gjenta på # 8217; andre siden. De kan også gjøre en lignende strekk med å vippe hodet for å se under armhulen og bruke hånden for å forsiktig trekke hodet ned til de føler en forlengelse. Andre egenskaper inkluderer delikate hode sirkler i begge retninger og shrug ruller fremover og bakover. Deep og avslapningsteknikk teknikker kan også bidra til å lindre spenning bak og nakke, som kan bidra til smerte. L’bruk av smertestillende midler som ibuprofen eller paracetamol kan bidra til midlertidig å redusere smerte på grunn av spenning eller forvrengning. Begrensningstid Foran barnets skjerm kan være en måte å forhindre nakkesmerter og andre problemer når de blir eldre. En 2006 studie i European Journal of Folkehelse har identifisert A’Association mellom datamaskinrelaterte aktiviteter med en økning i halsskulder smerte og lav ryggsmerter hos ungdom. De fant at risikoen for halsskulder smerte øker når datamaskinens bruk er to eller tre timer om dagen eller mer.

L & # 8217;

Neste gang barnet ditt klager over nakkesmerter, må du sørge for at du observerer noe annet symptom. Hvis smerten er seriøs, er resultatet av en traumatisk ulykke eller ledsages av andre symptomer, sørg for å konsultere en lege umiddelbart. Hvis barnet ditt ofte klager over nakkesmerter, kan det være et resultat av dårlig ergonomi, en ryggsekk for tung eller dårlig holdning under bruk av en datamaskin eller en nettbrett. Informer alltid din barnelege og be om henvisning til fysisk eller sysselsettingsterapi for å forhindre tilbakevendende nakkesmerter.