Vi må ta smerten av tenåringsjenter seriøst

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Min konstante partner på midten og videregående skoler var en flaske piller. Jeg tok benk anti-inflammatorier hver dag for å prøve å motvirke lancing smerte.

Jeg husker å komme hjem fra leksjonen eller svømme treningsøktene, og jeg strukket ut for resten av dagen. Jeg husker mine perioder, som for en uke i måneden kunne jeg knapt stå opp fra sengen eller stå. Jeg gikk fra legene og fortalte dem hvordan hver del av kroppen min skadet, som jeg hadde hodepine som aldri gikk bort.

De har aldri lyttet til. De sa at jeg var deprimert, jeg hadde engstelig, som jeg bare var en høyt nivå jente med dårlige tider. De sa at smerten min var normal og at det ikke var noe galt med meg.

Jeg har aldri fått råd eller teknikker for å håndtere smerte. Så jeg gikk videre. Jeg ignorerte smerten min. Jeg holdt sprengende anti-inflammatorisk som candies. Uunngåelig opplevde jeg sterkere og lengre raketter. Jeg ignorert også de.

Vi må begynne å ta smerten av tenåringsjenter seriøst. I mellomtiden, for mange leger, for ikke å nevne foreldre, konsulenter og andre mennesker som burde vite bedre, fortell oss å ignorere det.

Forrige uke, NPR rapportert på Dr. David Sherry, En pediatrisk revmatolog på barnas sykehus i Philadelphia. Sherry behandler tenåringsjenter for hvem medisinsk etablering ikke kan finne fysiske grunner for en intens kronisk smerte. Uten en grunn til smerte, tenk, må det være psykosomatisk. Disse jentene må «tenke» hvis de var i smerte. Og den eneste måten å løse det, ifølge Sherry, er det å prøve enda mer smerte, la dem trene utover utmattelsespunktet, oppmuntret av en instruktør.

For å overvinne sin smerte, blir disse jentene undervist, de må utelukke det. De må lære å ignorere alarmer som sendes av nervesystemet. C’Det er en omtale i historien til en ung jente som har hatt et angrep D’astma under behandling og har blitt nektet inhalatoren. Ble tvunget til å fortsette å trene, noe som er fryktelig. Til slutt rapporterer noen jenter en reduksjon i smerte. NPR dekker dette som et gjennombrudd.

Det er ikke et gjennombrudd. Både Andre pasienter Og foreldre De snakket offentlig mot sherry, som definerer sin torturbehandling og hevdet at jakt på alle som ikke fungerer i den måten han vil. Det er ingen dobbeltblind studier eller store peer-reviewed studier som demonstrerer at denne & # 8220; terapi & # 8221; Virker. Ikke c’det er måte å vite om disse jentene forlater programmet med mindre smerte eller hvis de lærer å lyve for å skjule det.

C’er en lang historie med uvitenhet om kvinners smerte

Charlotte Perkins Gilman, Virginia Woolf og Joan Didion skrev for å leve med kronisk smerte og deres erfaringer med leger. Fra # 8217; gamle Hellas, hvor begrepet & # 8220;Wandering Lap& # 8220; det startet, i moderne tid, hvor Erfaring med svarte kvinner Ekstraordinært høye komplikasjoner under graviditet og fødsel, så kvinner deres smerte og deres stemmer ignorert. Dette er ikke forskjellig fra legene Dell’Victorian Era som foreskrev & # 8220;hvile kur& # 8220; for hysteriske kvinner.

I stedet for å foreskrive omsorg for resten sender vi unge kvinner til smerteklinikker som Sherry. Det endelige resultatet er det samme. Vi lærer dem at deres smerte er alt i hodet. Lærer dem ikke å stole på kroppen din, ikke å stole på deg selv. Han læres å smile og stå det. Lær å ignorere de verdifulle signalene som deres nervesystemet sender dem.

Jeg ville ha vært kandidat til Sherry Teenage Club Clinic. Og jeg er veldig takknemlig enn ikke å ha møtt noen som han som jeg lette etter min diagnose. Mine kliniske mapper er fulle av & # 8220; Psychosomatic & # 8221; & # 8220; konverteringsforstyrrelse & # 8221; og andre nye ord for hysterisk.

Jeg tilbrakte mine første 20 år til å jobbe i en veldig fysisk restaurant, selv som konditori, ignorerer smerte, fyller den. Tross alt sa mine leger at det ikke var noe galt med meg. Jeg ble skadet av en skulder på jobben & # 8211; L’Jeg revet bort fra grepet & # 8211; Og jeg fortsatte å jobbe. Jeg hadde en fryktelig hodepine på grunn av tap av cerebrospinal væske som ikke ble diagnostisert, og jeg fortsatte å jobbe.

Det var først da jeg svimmet på kjøkkenet som jeg sluttet matlaging. Det var bare da jeg var helt tvunget til sengs etter en graviditet og # 8211; Da jeg oppdaget å ha Ehlers-Danlos syndrom og senere aktiveringsforstyrrelse av mastcellene, som begge kan forårsake en åndsmerter til hele kroppen & # 8211; at jeg begynte å tro at min smerte var ekte.

Som et selskap er vi skremt av smerte

Var. Jeg tilbrakte min ungdom til å trekke opp mine ordspråklige bootstraps, noe som gjorde kroppen min til stykker, kontrollert av en ferdighet jeg hadde internalisert, og at han fortalte meg at bare de som kunne jobbe var nyttige. Jeg tilbrakte min tid til å sove meg for ikke å være sterk nok til å stå opp og gå på jobb eller skole. Slogan Nike & # 8220; bare gjør det & # 8221; Jeg ville ha bestått meg. Min hele følelse av selvtillit var vedlagt i min evne til å jobbe for å leve.

Jeg var heldig nok til å finne en smerte terapeut som forstår kronisk smerte. Vitenskapen om smerte lærte meg. Det viser seg at kronisk smerte er sin egen sykdom. Når en person har lidd lenge nok, Bokstavelig talt endre nervesystemet. Jeg innså at det ikke er mulig å tenke på en måte d’avkjørsel fra min smerte, uansett hvordan jeg prøvde, som var utrolig frigjørende. Min terapeut lærte meg hvordan å endelig lære å høre på kroppen min.

Jeg lærte å hvile. Jeg lærte tankegangsteknikker, for eksempel meditasjon og # 8217; selipnose, som anerkjenner smerten min og tillater ham å roe seg ned. Jeg lærte å stole på meg selv igjen. Jeg skjønte at da jeg prøvde å stoppe min smerte eller ignorere det, ble det bare mer intens.

Nå, når jeg har smertangrep, har jeg en komfortrutine. Jeg tar smertestillende og distrahere med Netflix. Jeg hviler og går. Mine raketter er kortere når jeg ikke kjemper med dem.

Jeg vil alltid ha smerte. Men smerte er ikke lenger redd. Det er ikke min fiende. Er min partner, en permanent gjest. Noen ganger er det uvelkomne, men det tjener sin hensikt, som er å advare meg.

Når jeg sluttet å ignorere det, i stedet for å vende seg mot det, er han fornøyd med å hviske i stedet for å skrike hele tiden. Jeg frykter at jentene som blir fortalt at deres smerte ikke er trodd, eller at de skal være redd for at de vil føle det for alltid å skrike.

Allison Wallis er en personlig essayist med undertekster på Washington Post, Hawaii’journalister og andre nettsteder.